Adobe udsender beta af Premiere Pro til nye Mac’er

Nu kan du redigere video hurtigere med Premiere Pro, hvis du har en ny Mac med Mac Silicon-processor.
forfatter

De nye Mac’er fra Apple – inklusive MacBook Pro, MacBook Air og Mac mini – anvender alle den nye ARM Mac Silicon-processor, som i første version hedder M1. Der er ingen tvivl om, at de er meget hurtigere end tidligere Mac’er med Intel-processor, så længe den software, man bruger, faktisk er skrevet til Mac Silicon.

Læs også
Hurtigste MacBook til dato Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.

Det er kun naturligt, at det i starten først og fremmest er Apples egne programmer, der er skrevet til den nye processor. Men Adobe var tidligt ude med betaversioner af Photoshop og Lightroom til Mac Silicon, og udsendte derefter også betaer af Premiere Rush og lydproduktionsprogrammet Audition til samme processor.

Premiere Pro til Apple Silicon

Nu er Adobe søreme også på banen med Premiere Pro. Også det i betaversion, og i starten får du kun “grundlæggende redigeringsfunktioner og workflows”. Tilgængelige codecs er indtil videre begrænset til H.264, HEVC og ProRes.

Hvis du vil have Adobe Premiere Pro med fuld funktionalitet, er du henvist til at bruge emulering med Rosetta 2. Så vil programmet narres til at tro, at det er installeret på en maskine med Intel-processor. Oplevelsen bliver ikke lige så hurtig og glat, men det fungerer okay.

Du kan downloade betaversionen af Premiere Pro fra Adobe Creative Cloud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også