TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Actionkameraet du selv bygger

Insta360 har allieret sig med Leica og lavet et modulært kamera.

De fleste ser ud til at have givet op. GoPros markedsposition er så dominerende, at der for andre producenter nærmest ikke er nogen pointe i at lave actionkameraer. Medmindre man kan finde noget nyt.

Det må man sige, at Insta360 har gjort. I samarbejde med ingen ringere end Leica har de lavet et actionkamera, der består af udskiftelige moduler.

(Foto: Insta360)

Insta360’s actionkamera findes i tre udgaver. Den første hedder Insta360 ONE R 4K Edition, har et 4K-modul, der kører video i 4,5K og 4:3-format med 30 fps – eller 4K med 60 fps – og inkluderer en batteribase (den røde), et Core Module med touch-skærm og microSD-kortplads samt et aftageligt vidvinkelobjektiv med lysstyrke f/2.0.

Den anden kaldes Twin Edition og inkluderer desuden et 360 graders 5,7K objektiv med linser på begge sider.

(Foto: Insta360)

Den tredje og sejeste udgave er Insta360 ONE R 1-Inch Edition, der har et Leica-objektiv og skyder 5,3K 30 fps video til en 1 tommes billedsensor med 19 megapixel stillbilledopløsning, som giver endnu bedre billedkvalitet.

Her får man også billedstabilisering og app-styring – også fra et Apple Watch – og alle tre er vandtætte med IPX8-certificering. Desuden findes der undervandshuse for dem, der har brug for at tage kameraerne med under vand i længere tid.

Der er også en del tilbehør, og alle modulerne passer sammen med det meste.

I USA, hvor Insta360 ONE R for nylig blev lanceret, starter priserne ved 300 dollars, eller ca. 2.100 kroner.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.