Nyhed

45 Mp stillbilleder, 8K raw-video og 20 fps

Canon EOS R5 er et overflødighedshorn af et kamera.

Vi har skrevet om Canon EOS R5 før, men dengang vidste vi ikke lige så meget, som vi ved nu. Og ja, EOS R5 er ikke bare Canons vildeste kamera, det er det vildeste fuldformatkamera til dato!

Specifikationerne alene kan give entusiasterne fråde om munden, og det er ikke så rart, når man ser på oversigter som denne:

Kameraet har de vildeste videospecifikationer i markedet, og den indbyggede femaksers billedstabilisator virker både på stillbilleder og video og sammen med den optiske stabilisator i Canons RF-objektiver. Canon siger, at enkelte RF-objektiver uden billedstabilisator, såsom RF 85mm f1.2L og RF 28-70mm f2L, også kan bruges på R5 med op til ottetrins stabilisering.

Bemærk Canons indstillingshjul og styrepind på bagsiden af EOS R5.

Kameraet har en 5,76 Mp OLED-søger med 100 procent dækning, og kameraets 5.940 fokuspunkter er valgbare og kan styres fra pegeskærmen eller med styrepinden bagpå.

Kamerahuset er vejrbestandigt på samme måde som EOS 5D Mark IV, og her er der både plads til XQD/CFexpress- og SD UHS II-kort.

Letmetalchassis med fuldkommen vejrbestandighed.

EOS R5 kan tage stillbilleder i 10-bit HDR og HEIF-format, hvilket giver udvidet billeddynamik sammenlignet med 8-bit jpeg, og det kan lagre stillbilleder og video i raw-format.

Det har også Bluetooth og Wi-fi og kan anvende Canons eksterne vertikalgreb med Wi-Fi, kaldet WFT-R10.

Canon EOS R5 er i handelen fra august 2020, og prisen for kamerahuset alene bliver ca. 37.500 kroner. WFT-R10 vil koste ca. 10.000 kroner.

Canons RF-system med de fire kameraer og alle objektiverne.
Les videre
Exit mobile version