NYHED

24 mm og nyt Nikon prof-kamera

Nikon Z 24 mm f/1.8 er ikke den eneste nyhed, vi har at fortælle om.
forfatter

Faktisk skulle dette handle om den nye vidvinkel til Nikon Z-systemet, Nikkor Z 24 mm f/1.8, men så kom Nikon med nyheden om, at et D6 er på vej. Mere om det om lidt.

Læs om Nikon Z7 her

Til oktober kommer 24 mm f/1.8 til Nikon Z, en ret bred vidvinkel til landskaber, rejser og arkitektur. Den kommende 24 mm får både Nikons antireflekterende nanokrystalbelægning og hele fire asfæriske linse-elementer. Nærgrænsen er opgivet til 25 cm, og objektivet er til salg fra den 17. oktober 2019 til 11.990 kroner.

10 ting du skal vide om Canon og Nikons spejlløse systemkameraer

(Foto: Nikon)

Nikon D6

20 år efter at Nikon forbløffede fotobranchen med deres første digitale spejlreflekskamera i den professionelle klasse – Nikon D1 – afslører de, at de arbejder på et D6.

Det bliver sandsynligvis Nikons mest avancerede digitale spejlreflekskamera og måske det sidste, Nikon laver til professionel brug. Ligesom F6 blev det sidste analoge prof-kamera fra Nikon.

Der vides ikke noget om specifikationerne, andet end at Nikon laver D6 som et rendyrket professionelt kamera med alle de krav, det stiller til slidstyrke, billedkvalitet og anvendelighed.

Sandsynligvis kommer D6 i god tid før De Olympiske Lege i Tokyo i 2020.

Læs testen af Nikon Z 35 mm f/1.8 her

(Foto: Nikon)

Ny telezoom

En mere konkret nyhed er Nikons kommende telezoom, AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR, tilpasset Nikons F-fatning og dermed det kommende D6. Den lysstærke zoom er også bygget til professionel brug, med integreret billedstabilisering, vejrbeskyttelse og flere indstillingsvalg på objektivet.

Pris og lanceringstidspunkt kendes ikke endnu.

(Foto: Nikon)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.