TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Første kig på Galaxy S8

Vi har haft Samsungs nye flagskib i hænderne

Endelig er årets mest ventede Android-mobil blevet afsløret. Og med tanke på hvad der skete efter Note-lanceringen, er det det måske den vigtigste for Samsung nogensinde.

(Foto: Ljud & Bild)

Underligt nok talte Samsung meget lidt om teknik under lanceringen. Ikke en megapixel eller gigahertz blev nævnt. I stedet handlede det om hvad man kan bruge mobilen til. Lidt ærgerligt for os tech-interesserede.

Flotte reflektioner (Foto: Ljud & Bild)

Designet på den nye telefon er utrolig lækkert og farverne meget tiltalende.

Glas møder metal (Foto: Ljud & Bild)

Glassets runding og den næsten usynlige overgang til metallet gør, at alle som sætter pris på formgivning og godt design måske bør overveje at skifte telefon.

Storebror og lillebror (Foto: Ljud & Bild)

Det blev som ventet en (5,8 tommer) S8 och en større(6,2 tommer) S8+.

Underkanten på S8 og S7 Edge (Foto: Ljud & Bild)

De næste usynlige kanter langs skærmen synes endnu mindre, når man holder telefonen i hånden.

(Foto: Ljud & Bild)

Det lidt mærkelige skærmforhold på 18,5:9 gør, at der bliver plads til lidt flere knapper på skærmen i kameraet. Og det ligger præcis midt imellem 16:9 og 21:9, hvilket betyder, at man får minimalt sort på skærmen uanset hvilket format man filmer i.

Er kameraet godt? Det bør det være med den lysstærke optik, den nye teknik som væver flere eksponeringer sammen, samt den nye sensor. Men hvor god den faktisk er, må vi vente med at finde ud af, til vi får mulighed for selv at tage lidt flere billeder.

I Europa har S8 fået Samsungs nye Exynos-processor. Det er ikke en langsom sag. Vores første Geekbench-test gav et resultat på 1974/6169 (single core/multicore) overfor 1474/5271 på Galaxy S7.

Vi følger op med flere opdateringer og indtryk som de kommer ind.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.