Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Warner anmelder sig selv for pirateri

Warner Brothers har tydeligvis en nultolerance-politik, når gælder deres ophavsret!

Skrevet af / 05/09/2016 - 16:13
Warner anmelder sig selv for pirateri

På filmselskabet Warner Brothers er man meget opmærksomme på at undgå, at copyrighten krænkes. Derfor har man hyret et selskab, Vobile, til at skride ind, hvor man mener, at et website indeholder ulovlige links til film fra Warner. Vobile går nidkært til værks, og udsender hver måned flere hundrede tusind anmodninger om at lukke websites eller fjerne links fra Googles database.

Nu er turen kommet til Warner Brothers selv! Vobile har på Warners vegne bedt Google om at fjerne Warners eget website fra søgeresultatet, da det indeholder materiale, der ejes af – Warner! Også links på streamingtjenesterne Amazon og Sky, samt på filmdatabasen IMDB har man bedt om at få fjernet.

I listen over “piratsites” indgik de officielle websites for film som The Dark Knight og The Matrix.

I piratkredse trækkes der bredt på smilebåndet over smutteren, og Ernesto van der Sar fra bloggen Torrent Freak foreslår Warner Bros, at de burde oprette en såkaldt hvidliste, så websites, der indeholder legalt materiale, ikke ved en fejl ryger med, når nettet gennemsøges efter pirat-links, man kan anmelde.

Vobile har i følge Google anmodet 13 millioner gange om fjernelse af links. Efter at undersøgt sagen valgte Google dog denne gang at lade linkene til Amazon, IMBD og Sky Cinema forblive i databasen.

Kilde: BBC

Artikelfoto: Warner Brothers (The Dark Knight)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top