Se traileren til 2. sæson af Exit

Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Annonce
Annonce
forfatter

Halvanden million nordmænd bænkede sig foran TV’et for halvandet år siden for at se, hvad finansfyrsterne på Aker Brygge i Oslo foretager sig.

Exit, der er skrevet og instrueret af Øystein Karlsen og baseret på interviews med fire fremadstormende finansakrobater, tog seerne med storm og slog også virkelig godt an hos bl.a. det svenske publikum.

Læs også
Sex, drugs, money and more drugs! Et fascinerende indblik i macho- og røvhulskulturen i den norske finansverdens indercirkler.

Den nye sæson er indspillet midt under coronapandemien med de udfordringer, det har medført, men skulle byde på lige så mange heftige sex- og actionscener, som vi blev vant til med den chokerende 1. sæson. Serien blev solgt til utrolige 36 lande.

2. sæson af Exit har premiere på NRK den 5. marts, og i dag kom den første trailer:

Annonce

Grådighed er godt!

Gordon Gekko (Michael Douglas) blev med Wall Street (1987) selve ikonet på den hensynsløse yuppie-æra. Med sit mantra “Greed is good!” blev han et forbillede for de selvcentrerede, kyniske finansspekulanter – stik imod Oliver Stones hensigt med filmen.

Her 34 år senere ser verden ikke ud til at være kommet meget videre.

Jon Øigarden, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann og Simon J. Berger i Exit, 2. sæson. (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

I 1. sæson af Exit mødte vi fire mænd, der har røven fuld af penge, har oplevet alt, før de fyldte 30, keder sig i deres blaserte tilværelse og tror, de ejer verden. Gordon Gekko er uden tvivl en mand, de forguder.

Adam (Simon J. Berger) elsker kokain, smarte ludere, dyre ure og Porscher. Henrik (Tobias Santelmann) er gruppens glade dreng med en plagsom kone og fire mulatbørn. Jeppe (Jon Øigarden) er Oslos Gordon Gekko. Og William (Pål Sverre Hagen) har slået sig op på ejendomme og kan ikke fordrage hverken sin bipolare kone eller deres irriterende møgunger.

Fælles for dem alle er, at de er blevet så usandsynlig rige, at de tror, de er guder i deres egen lille verden, hvor love, normer og etik er noget, der ikke længere angår dem. De nedværdiger sig ikke til at tage sig af, hvor man må og ikke må parkere, de forventer at få bord på de bedste restauranter til enhver tid, deres au pairs er slaver, og kvinder i øvrigt er brugs- og bollegenstande. Penge er Gud, og de er deres ypperstepræster.

Annonce
Ine Marie Wilmann, Agnes Kittelsen og Sonja Wanda i Exit, 2. sæson. (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

2. sæson vil fokusere på, hvordan de fire finansfolk, som vi mødte i 1. sæson, tjener deres penge. På, hvordan korruption, insiderhandel og kammeratskab gør de allerrigeste i Norge endnu rigere.

Den viser sårbarheden hos de kvinder, der er økonomisk afhængige af deres ægtemænd. Hvad de må finde sig i for at kunne fortsætte deres livsstil og bevare facaden. Og hvad kan de blive tvunget til at gøre, hvis de pludselig står uden både mand og penge.

Blandt skuespillerne er Agnes Kittelsen, Simon J. Berger, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Ine Marie Wilmann, Jon Øigarden, Anders Baasmo, Maria Bonnevie, Rolf Lassgård og Sofia Helin.

Til NRK siger serieskaber og instruktør Øystein Karlsen:

“2. sæson er en mørk, meget menneskelig, morsom, trist og indimellem galoperende vanvittig historie, der ligesom 1. sæson overvejende er baseret på virkelige begivenheder. Det er en historie om kapitalismens skyggeside. Om insiderhandel, hvidvask af penge, skatteparadiser, og hvad der sker, når profit er vigtigere end mennesker. Samtidig er det en slags graven i noget, vi alle har tilfælles: Forsøget på at finde mening i livet. Og den fortælles gennem et hold skuespillere, som måske det bedste, jeg nogensinde har fået lov til at fortælle en historie sammen med.”

Annonce
x4 x5 x6
<
>
Serieskaber og instruktør Øystein Karlsen. (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Producer Petter Testmann-Koch tilføjer:

“I 2. sæson er plottrådene mere komplicerede, dramaet mere intens og livet på solsiden endnu mere fucked up. Exit 2 synliggør i højere grad, hvordan store penge bliver tjent og omsat i det moderne samfund. Og hvordan dansen om disse penge skaber et parallelsamfund, som vi ikke troede eksisterede her i Norge.”

Lyd & Billede vender tilbage med en anmeldelse så hurtigt som muligt – og vi må indrømme, at vi glæder os som små børn til juleaften!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.