Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Netflix strammer op om kontodeling

De, der deler deres Netflix-konto mellem flere husstande, kan fremover komme til at betale for det.

Skrevet af / 23/02/2024 - 10:34
Netflix strammer op om kontodeling

Det er ikke nogen nyhed, at Netflix vil sætte en stopper for kontodeling: Streaminggiganten er blevet træt af brugere, der deler deres konto med familie og venner uden for husstanden. Det vil sige, du kan stadig gøre det – men så skal du betale ekstra!

Lyd & Billede har allerede skrevet flere artikler om, at Netflix overvejer forskellige tekniske løsninger for at forhindre ulovlig (dvs. gratis) kontodeling. Og nu dukker flere konkrete sager op, hvor det viser sig, at Netflix håndhæver dette i praksis.

Flere Netflix-abonnenter oplever nu at blive stoppet, når de forsøger at logge ind med deres konto på et TV eller en streamingenhed uden for husstanden. Medlemmer af L&B-redaktionen (som tester et stort antal nye TV’er og relaterede produkter) har selv oplevet dette ved flere lejligheder.

Læs også Slut med at dele Netflix-kontoen gratis! Netflix har længe arbejdet på at stoppe deling af passwords - nu tager streaming-giganten affære.
Læs også Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime SkyShowtime frigiver nu traileren og detaljer fra en ny nordisk serie med Alexandra Rapaport og Tobias Santelman.

Strammer op på kontodeling

Netflix bekræftede for nylig over for norske Nettavisen, at de er begyndt at håndhæve forbuddet:

Vi ønsker fortsat at geninvestere i vores virksomhed, herunder nye film og TV-serier. Det bliver sværere, når så mange mennesker bruger Netflix uden at betale. Kontodeling i denne størrelsesorden påvirker vores evne til at investere i og forbedre vores tjeneste,” siger Netflix via sin pressetjeneste.

Om du oplever dette i netop dit tilfælde, kan afhænge af, hvilket abonnement du har, og hvor mange enheder der bruger din konto i øjeblikket. Men uanset hvad: Hvis du vil bruge din konto på et TV eller en streamingenhed uden for dit hjem, kan du fremover blive nødt til at betale et ekstra månedligt gebyr.

Koster 39 kr. om måneden pr. ekstramedlem

Ifølge Netflix’ hjemmeside er et Netflix-abonnement (både Basic og Premium) som udgangspunkt kun beregnet til at blive delt af personer, der bor sammen under samme tag. Personer, der ikke er en del af din husstand, skal derfor oprette deres egen konto for at se Netflix.

(Illustration: Netflix)

En “Netflix-husstand” anses for at være de enheder, der er forbundet til internettet, hvor du normalt ser Netflix. For eksempel kan dit TV i stuen udgøre en Netflix-husstand, og i så fald vil alle andre enheder (inklusive mobiler og tablets), der bruger din Netflix-konto på den samme internetforbindelse, automatisk blive betragtet som en del af den samme Netflix-husstand.

Eksisterende abonnenter opfordres nu til at købe en ekstra konto for at personer uden for husstanden kan bruge deres Netflix-konto. For 39 kr. om måneden får den pågældende person så sin egen profil, konto og adgangskode, mens medlemskabet betales af den person, der har inviteret dem til at være med.

Har du oplevet en lignende “fejlmeddelelse”, når du forsøger at logge ind på Netflix med TV-enheder uden for husstanden? Del gerne dine erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet nedenfor!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top