Nyhed

Jo Nesbøs Sønnen bliver HBO-serie

Den norske succesforfatter Jo Nesbø går sammen med HBO om et kommende serieprojekt.
forfatter

En af Nordens mest kommercielt succesfulde forfattere, Jo Nesbø, får nu sin roman Sønnen (2014) adapteret til en TV-serie af HBO.

Og det er ikke små navne, HBO har trommet sammen til den kommende miniserie. Selveste Denis Villeneuve skal instruere, mens Jake Gyllenhaal spiller hovedrollen. Jonathan Nolan og Lisa Joy – skaberne af Westworld – er executive producers.

Læs også

Skræmmende aktuel

Jo Nesbø er en af Nordens allerbedst sælgende forfattere. Hans krimiserie om den fordrukne politimand Harry Hole er oversat til mere end halvtreds sprog, og efter succesen med Headhunterne var det kun et spørgsmål om tid, før Hollywood bankede på døren.

(Foto: HBO)

Der er gået tre år, siden Nesbøs første Harry Hole-bog, Snemanden, blev filmatiseret – på engelsk – med svenske Tomas Alfredson som instruktør. Filmen fik mildt sagt en hård modtagelse af kritikerne, og en planlagt efterfølger blev skrottet.

En slap og usammenhængende affære Hollywood kommer til Norge med bulder og brag - men resultatet er en fis i en hornlygte.

Fadæsen med Snemanden har dog ikke skræmt nye bejlere væk, og nu har HBO skrevet kontrakt med Nesbø om miniserien The Son, som forventes i 2022. Det var Jake Gyllenhaal, der fattede interesse for romanen og sikrede sig rettighederne tilbage i 2016.

Gyllenhaal og Villeneuve har tidligere arbejdet sammen på den intense thriller Prisoners (2013). Fransk-canadiske Villeneuve står også bag en af det sidste årtis bedste film, Blade Runner 2049, så det lover rigtig godt.

Læs også

Prisoners

Vi har ikke selv læst bogen, men i forlagets katalog kan man læse følgende:

“Korruption og organiseret kriminalitet er kræfterne bag de store dramaer, hvad enten de udspiller sig på politigården, på rådhuset, på snuskede hotelværelser i smalle gader eller blandt narkohandlerne i byens parker. Det her er skandinavisk ‘The Wire’ i et forstørret, hyperrealistisk Sin City-Oslo.

Sonny er en mønsterfange. I det moderne, flugtsikre fængsel Staten lytter han til de andre indsattes skriftemål og giver dem syndsforladelse. Nogle hvisker om, at Sonny soner for andres forbrydelser.

Simon Kefas er en politimand af den gamle skole. På samme dag har han fået en ny mordsag og en ny partner. Sonnys far stod både sin søn og Simon meget nær. For Sonny var faren et idol, for Simon en ungdomsven og kollega. Begges verdener blev vendt på hovedet, da Sonnys far blev afsløret som korrupt og tog sit eget liv. Men en dag ændrer et skriftemål alt …”

Multikunstneren Jo Nesbø er bedst kendt for sine bøger om den lurvede detektiv Harry Hole, som han har skrevet 12 bøger om. Nesbø har hele 26 bøger på CV’et og er blevet oversat til mere end 50 sprog. Han har solgt imponerende 40 millioner bøger på verdensplan.

Jo Nesbø (Foto: Wikipedia)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.