Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Barbie kommer i IMAX-version med nyt bonusmateriale

Snart kan du se Margot Robie og Ryan Gosling i et endnu større format.

Skrevet af / 24/08/2023 - 13:45
Barbie kommer i IMAX-version med nyt bonusmateriale

En ny, eksklusiv IMAX-version af Barbie forventes til efteråret. Det skriver blandt andet Variety.

Greta Gerwigs Barbie og Christopher Nolans Oppenheimer har begge været kæmpesucceser i biograferne denne sommer. De to film – ofte omtalt som Barbenheimer – har tilsammen indtjent milliarder af dollars verden over, og det ser ikke ud til, at det stopper foreløbig. Det vil Warner Bros. nu fejre med sin egen IMAX-version af Barbie.

Til efteråret bliver det muligt at se Barbie (Margot Robie) og Ken (Ryan Gosling) i IMAX-format – måske også i nordiske biografer (Foto: Warner Bros.)

IMAX-version af Barbie

Den “nye” version af Barbie-filmen vil være tilpasset det større IMAX-lærred, og den kan også friste med nogle eksklusive scener efter rulleteksterne.

Versionen vil kun være tilgængelig i en uge, fra den 22. september, og kun i udvalgte IMAX-biografer i USA og resten af verden.

“Den verdensomspændende begejstring for Barbie har været overvældende og dybt rørende,” siger instruktør Greta Gerwig. “Så mange Barbie-fans tog med os på denne rejse, og vi kan ikke takke dem nok for at støtte filmen og dele deres Barbie-oplevelse i biografen, på de sociale medier og ude i verden. Vi lavede Barbie til det store lærred, så det er en endnu større glæde at kunne bringe den til IMAX, det største lærred af alle. Og som en særlig tak til Barbie-fans er vi glade for at kunne dele lidt mere af skuespillerne og holdets utrolige arbejde ved at tilføje særlige nye optagelser, som vi håber, publikum vil nyde.”

Hvad er IMAX?

IMAX er et proprietært filmformat, der ejes af det canadiske IMAX Corporation. Mens det typiske biografformat kan variere fra 2,1:1 til 2,39:1, bruger IMAX-formatet 1,43:1. Det giver mere højdeinformation i billedet og gør det muligt at bruge et kæmpelærred, der trækker publikum mere ind i handlingen. IMAX har også sit eget 12-kanals lydformat.

Et IMAX-lærred fylder hele væggen i biografen fra gulv til loft (Foto: Odeon biograf)
Læs også Skal du i biografen? Gå i IMAX! Hvis du har mulighed for det, så sørg for, at dit næste biografbesøg bliver i en IMAX-sal. Du vil ikke fortryde det.

“For alle os i branchen har det været spændende at se en original film som Barbie blive en hidtil uset kritisk og kommerciel succes denne sommer,” siger Richard Gelfond, CEO for IMAX. “Vi er begejstrede for at samarbejde med Greta og hendes filmhold og vores venner hos Warner Bros. om at levere denne specialudgave af Barbie med aldrig før sete optagelser eksklusivt til IMAX-publikum over hele verden.”

Christopher Nolans film om atombombens fader, Robert Oppenheimer, er allerede kendt for at være ekstra seværdig i IMAX-format, og nu hvor det er blevet annonceret, at Barbie også får en IMAX-version, kan det måske være fristende at se filmen igen – eller måske for allerførste gang?

Bemærk! Det er endnu ikke sikkert, om IMAX-versionen af Barbie også kommer i nordiske IMAX-biografer i september, men vi afventer en bekræftelse på om det sker.

Læs også Oppenheimer som Prometheus Christopher Nolans tre timer lange drama om atombombens fader, Robert Oppenheimer, er et overraskende politisk tidsbillede, der udfolder sig som en af den visionære instruktørs bedste film.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga"

Vandmanden kommer hjem til dig

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

0
Scroll to Top