Search
Generic filters

Dette er ikke et kamera

Snart kommer Panasonic Lumix GH5, et 4K-kamera med 6K-stillbilleder Men det er ikke kameraet, du ser på billedet. Læs hvorfor her.

Den belgiske surrealist René Magritte malede engang et billede af en pibe, med teksten “Ceci n’est pas une pipe”.

Altså “Dette er ikke en pibe”, på dansk. Hvad han mente, var, at afbildingen ikke var motivet. Det var kun et billede af en pibe. Den samme følelse fik jeg, da Panasonic viste Lumix GH5, som skal være et temmelig sejt, prof-orienteret kamera, og verdens første spejlløse kamera med 4K-video i 60p og 50p, samt 6K-Photo.

Hvilket betyder 18 MP stills i 30p. Eller 30 billeder/s. Men det var ikke et kamera, som blev fremvist. Kun en dummy, altså en tom skal. Og de endelige specifikationer ikke er på plads.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Det betyder, at vi reelt ved meget lidt om kameraet, bortset fra at det er rettet mod videofagfolk, der ofte har brug for stills – eller omvendt. For her kan man nemt hente stillbilleder fra videostrømmen i enten 8 eller 18 MP-opløsning.

Lumix GH5 bliver efterfølger til GH4. Et kamera, bygget over samme læst, der havde 4K video allerede i 2014. Testen kan læses her.

Der vides intet om opløsning, skudtakt, videoformater eller ISO-tal, men da dette er Panasonics flagskibsprodukt, forventer vi ikke, at der et sparet på noget. Det har for eksempel 4:2:2 10-bit 4K-video og garanteret live-udtag i HDMI.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

6K Photo-funktionen giver 18-megapixel stillbilleder, men ikke endnu 6K-filmoptagelse. Ingen, som vi talte med hos Panasonic, kunne uddybe nærmere. Så det er tydeligt, at der stadig er meget, der skal på plads, inden kameraet kan komme til salg i første halvdel af 2017.

annonce
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Opmærksomme læsere vil bemærke den nye Leica DG Vario-Elmarit 12-60 mm f2.8-4.0 zoom på billedet. Den blev der ikke sagt meget om det, andet end, at den også lanceres næste år.

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.
  Vi loves toplyd til lavpris.
  Logitech kapper kablet på sit gaming-hovedsæt, der er udviklet i samarbejde med profesionelle spillere.
  Sådan kommer Huaweis næste Mate 40-serie til at se ud.
  Den ser retro ud, men JBL 4349 er en splinterny tovejs studiehøjttaler – med en 12 tommers bas-enhed og et stort diskanthorn.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.