TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Dette danske band har den absolut bedste lydkvalitet

Den suveræne vinder af Højttalerfabrikkens Lydpris er fundet.

forfatter
Publiceret 31/07/2017 - 10:04

Lyd & Billedes læsere har sammen med hundredevis af andre hi-fi entusiaster været med til at kåre vinderen af Højttalerfabrikkens Lydpris, der er indstiftet af danske System Audio.

Prisen uddeles til den danske artist, som gør mest ud af den gode lyd, uanset genre eller popularitet. Vinderen er fundet igennem et forløb, som involverede såvel læserne som System Audios egne hi-fi eksperter – de såkaldte testpiloter – indtil feltet i midten af maj måned var nede på fem nominerede artister: Jonah Blacksmith med “Once You Love”, SAVEUS med “Will Somebody Save Us”, Mathias Heise Qadrilion med “Sudden Ascent”, Folkeklubben med “Torben Ulrich” og Lydmor & Bon Homme med “Things We Do for Love”.

Flere hundrede personer deltog efterfølgende i en online-afstemning, der endte med at fordele stemmerne mere eller mindre ligeligt mellem alle finalisterne. Med én undtagelse … for med rundt regnet 30% af alle afgivne stemmer blev den suveræne vinder af Højttalerfabrikkens Lydpris ingen ringere end Lydmor & Bon Homme!!!

 

Et klart budskab til artisterne

Ole Witthøft er grundlægger og daglig leder af System Audio, og han mener, at Lydmors overbevisende sejr sender et klart signal om, at god lydkvalitet handler om andet og mere end den rent subjektive oplevelse.

“Med en tredjedel af stemmerne til Lydmor & Bon Homme er der blandt de stemmeafgivende ret stor enighed om, hvad en god lydoplevelse er for noget,” siger han og fortsætter:

“Det er den lydkvalitet, der bringer den musik, vi bedst kan lide, helt ind i vores stue. Og det er også et vigtigt budskab til artisterne: Gå op i lydkvaliteten, så vi virkelig kan høre dit talent. Så kan vi også bedre lide dig!”

 

Stor enighed om god kvalitet

Når System Audio udvikler nye højttalere er der rundt regnet 165 såkaldte testpiloter involveret. De er hi-fi eksperter, som på frivilligt basis hjælper virksomheden med at evaluere nye højttalere. Og når de lytter til musik, hersker der sjældent stor uenighed, understreger Ole Witthøft.

“God lyd er ikke ‘et spørgsmål om smag’,” siger han og fortsætter:

“Vores testpiloter er enige om, hvad god lyd er for noget. De skal bare have mulighed for at sammenligne forskellige kvaliteter, så er de næsten aldrig i tvivl.”

 

Tak til den bedste lyd

Selve formålet med Højttalerfabrikkens Lydpris har været at sætte fokus på og værdsætte den gode lyd og de artister, der virkelig går op i at give lytterne den bedste lydoplevelse.

Derfor følger der heller ikke hverken pladekontrakt eller dyre biler med prisen, for det handler om at anerkende kvalitet og ikke popularitet, forklarer System Audio-grundlæggeren, som sender en ægte tak og et stort tillykke afsted til Lydmor og Bon Homme.

Bandet, som består af to artister, har fået besked om sejren og reagerede ved at slå en begejstret video op på Facebook.

“Vi er sygt glade. Det er så dejligt, at folk synes, det vi laver, lyder godt,” siger Lydmor, også kendt under sit borgerlige navn Jenny Rossander, i videoen og takker mange gange for alle stemmerne.

Lydmor & Bon Hommes nyeste album, hvor også nummeret “Things We Do for Love” optræder, hedder “Seven Dreams of Fire”. Du kan checke det ud her.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend