Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sony bringer AI-chip ud til masserne via Raspberry Pi

Gennem en investering fra Sony i Raspberry Pi får fremtidige modeller kunstig intelligens med Sonys Aitrios-chip.

Skrevet af / 14/04/2023 - 13:18
Sony bringer AI-chip ud til masserne via Raspberry Pi

Den lillebitte computer fra britiske Raspberry Pi Ltd. er blevet populær til brug i smarte hjem, da den er overraskende kompetent i forhold til sin lave pris. Nu vil den få en dedikeret AI-chip, som skal give endnu flere anvendelsesmuligheder.

Vores mål er at bidrage med ny værdi til en række forskellige industrier og støtte dem i løsningen af problemer ved hjælp af vores innovative edge AI-sensorteknologi, der er bygget op omkring billedsensorer. Vi er meget glade for at samarbejde med Raspberry Pi Ltd. om at bringe vores Aitrios-platform – som understøtter udviklingen af unikke og forskelligartede løsninger ved hjælp af vores edge AI-enheder – ud til Raspberry Pi’s bruger- og udviklersamfund og give en unik udviklingsoplevelse,” siger Terushi Shimizu, præsident og CEO for Sony Semiconductor Solutions.

De to virksomheder har tidligere haft samarbejder, hvor Sony har hjulpet med fremstilling og levering af billedsensorer. Men nu uddybes samarbejdet i og med at Sony Semiconductor foretager en strategisk investering i Raspberry Pi.

Denne transaktion vil give os mulighed for at udvide vores partnerskab og indføre Sony Semiconductor Solutions’ serie af AI-produkter i Raspberry Pi-økosystemet og for at hjælpe vores brugere med at være på forkant med opbygningen af spændende nye maskinlæringsapplikationer,” siger Eben Upton, administrerende direktør for Raspberry Pi Ltd.

Med den nye chip vil udviklere kunne skrive software til avancerede AI-funktioner, som ikke længere kræver en cloud-tjeneste. For eksempel vil den lille computer kunne udføre ansigtsgenkendelse i realtid, og brugerne vil ikke skulle bekymre sig om at sende data online, da alt kan foregå lokalt.

Læs også:

Raspberry Pi Model B v2

Selvbyg for entusiaster

Besværlig installation, men billig og sjov, hvis man har evnerne og tålmodigheden.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top