Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sony bringer AI-chip ud til masserne via Raspberry Pi

Gennem en investering fra Sony i Raspberry Pi får fremtidige modeller kunstig intelligens med Sonys Aitrios-chip.

Skrevet af / 14/04/2023 - 13:18
Sony bringer AI-chip ud til masserne via Raspberry Pi

Den lillebitte computer fra britiske Raspberry Pi Ltd. er blevet populær til brug i smarte hjem, da den er overraskende kompetent i forhold til sin lave pris. Nu vil den få en dedikeret AI-chip, som skal give endnu flere anvendelsesmuligheder.

Vores mål er at bidrage med ny værdi til en række forskellige industrier og støtte dem i løsningen af problemer ved hjælp af vores innovative edge AI-sensorteknologi, der er bygget op omkring billedsensorer. Vi er meget glade for at samarbejde med Raspberry Pi Ltd. om at bringe vores Aitrios-platform – som understøtter udviklingen af unikke og forskelligartede løsninger ved hjælp af vores edge AI-enheder – ud til Raspberry Pi’s bruger- og udviklersamfund og give en unik udviklingsoplevelse,” siger Terushi Shimizu, præsident og CEO for Sony Semiconductor Solutions.

De to virksomheder har tidligere haft samarbejder, hvor Sony har hjulpet med fremstilling og levering af billedsensorer. Men nu uddybes samarbejdet i og med at Sony Semiconductor foretager en strategisk investering i Raspberry Pi.

Denne transaktion vil give os mulighed for at udvide vores partnerskab og indføre Sony Semiconductor Solutions’ serie af AI-produkter i Raspberry Pi-økosystemet og for at hjælpe vores brugere med at være på forkant med opbygningen af spændende nye maskinlæringsapplikationer,” siger Eben Upton, administrerende direktør for Raspberry Pi Ltd.

Med den nye chip vil udviklere kunne skrive software til avancerede AI-funktioner, som ikke længere kræver en cloud-tjeneste. For eksempel vil den lille computer kunne udføre ansigtsgenkendelse i realtid, og brugerne vil ikke skulle bekymre sig om at sende data online, da alt kan foregå lokalt.

Læs også:

Raspberry Pi Model B v2

Selvbyg for entusiaster

Besværlig installation, men billig og sjov, hvis man har evnerne og tålmodigheden.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

One more thing ...

Endelig en større MacBook Air

Den vildeste Mac der nogensinde er set

Slut med snaskede tastaturer

Spileksperter trækker i arbejdstøjet

Acer opgraderer til Wi-Fi 7

Scroll to Top