Nyhed

Lenovo lancerer verdens første foldbare PC

Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nu.
forfatter

Både Motorola og Samsung lancerede sidste år smartphones med foldbar skærm. Resultatet er hybride produkter som Samsung Galaxy Z Fold 2, der både kan anvendes som almindelig smartphone, men også som en ultramobil tablet.

Samme hybride anvendelsesmuligheder er nu på vej til PC-verdenen med Lenovo X1 Fold, der ifølge producenten samler funktioner fra smartphones, tablets og bærbare computere i én foldbar PC.

Brugeren kan f.eks. lade ét billede fylde samtlige af OLED-skærmens 13,3 tommer eller folde enheden let på midten som en bog og dele skærmen mellem to forskellige programvinduer.

Lenovo ThinkPad X1 Fold understøtter bl.a. den genopladelige Lenovo Mod Pen, som kan tilkøbes som ekstraudstyr. (Foto: Lenovo)

Lenovo ThinkPad X1 Fold kommer i visse konfigurationer med indbygget 5G-understøttelse. Det er desuden muligt at bestille forskellig typer af ekstraudstyr til enheden – f.eks. tastaturet Bluetooth Mini Fold Keyboard, der kan opbevares og oplades trådløst i systemet, Lenovo Mod Pen til at tage noter og underskrive dokumenter samt holderen Lenovo Easel Stand til opsætning af computeren på et skrivebord.

Den foldbare computer kan bestilles allerede nu til en vejledende pris på 21.309 kroner for nedenstående konfiguration. Produktet leveres i løbet af november.

Specifikationer

Processor: 3 GHz Intel Core i5-L16G7
Skærm: 13,3” QXGA (2048 x 1536) ­fleksibel OLED Blank 300 nit Touch
Hukommelse: 8 GB
Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
Harddisk: 256 GB SSD
Mål og vægt: Foldet: 27,8 mm x 158,2 mm x 236 mm / Udfoldet: 11,5 mm x 299,4 mm x 236 mm / 999 g
Batteri: 4 Cell litiumpolymer 50 Wh
Andet: IR 5 MP HD-webcam, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, 2 x USB-C

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.