Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hurtigere Wi-Fi med Netgear Orbi 860

Netgears næstdyreste mesh-netværk er nu opgraderet til Orbi 860. Med 10 gigabit port.

Skrevet af / 07/12/2022 - 16:52
Hurtigere Wi-Fi med Netgear Orbi 860

Orbi 860-serien bygger videre på den habile 850-serie, som var Netgears første mesh-netværk med den nye Wi-Fi 6-standard. Med det nye system skulle du uden problemer kunne tilslutte op til 100 netværksprodukter.

850 var topmodellen i Orbi-familien, indtil 960-serien overtog tronen. Blandt andet med Wi-Fi 6E og et ekstra 6 GHz frekvensbånd. Noget som vi oplever bliver stadig mere almindeligt, også i den mere overkommelige ende af prisskalaen.

Netgear Orbi RBK860 Orbi 860 front back
Netgear Orbi 860 ligner den tidligere 850-serie, men porten har fået 10 gigabit hastighed i stedet for 2,5. (Foto: Netgear)

Ikke 6 GHz

Derfor er det lidt overraskende, at det helt nye 860-system faktisk ikke har Wi-Fi 6E, men kun almindeligt Wi-Fi 6. Der er ikke noget hokus-pokus ved det ekstra frekvensbånd, udover at det frigør plads på netværket og er fri for al den støj, der ligger på de efterhånden overfyldte 2,4- og 5 GHz-bånd. Men mindre støj er da også et vigtigt aspekt i forhold til hurtigere Wi-Fi.

10 Gbit

Derimod har RBK860-serien ligesom 960 fået opgraderet hastigheden på internetporten (WAN) fra 2,5 til hele 10 Gbit/s. Hvilket igen betyder, at hele systemet understøtter højere internethastigheder. Det nye antennesystem er også blevet forbedret for at give endnu bedre dækning end tidligere.

Netgear Orbi RBK860 lifestyle
Orbi 860 findes også i sort. (Foto: Netgear)

Ikke 160 MHz

Vær dog opmærksom på, at hvor mange Wi-Fi 6-systemer kan kombinere to 5 GHz-bånd til ét stort med 160 MHz båndbredde, er Orbi 860 begrænset til 80 Mhz, hvilket begrænser den teoretiske maks-hastighed på 5 GHz-båndet til 1,2 Gbit/s i hver retning. Der er stadig rigeligt, men flere konkurrenter har åbnet for 160 Mhz båndbredde her, hvilket fordobler den teoretiske båndbredde.

Det er lidt sært, at Netgear ikke har forsynet Orbi 860 med 160 Mhz båndbredde, især når vi ser, at det billigere Orbi 760-system faktisk har det. Men nok om det.

Dedikeret backhaul

Hvor andre mesh-systemer har to 5 GHz-kanaler, der begge kan fungere som både front- og backhaul i flæng (backhaul er ‘bagvejen’ eller kanalen, som router og noder bruger til at sende data indbyrdes imellem sig), sværger Netgear til at bruge den ene kanal som dedikeret backhaul

Det giver et mere stabilt mesh-netværk, men begrænser samtidig den maksimale hastighed på tilsluttede smarte enheder, mobiler og pc’er. Vi er ikke desto mindre enige om, at stabilitet er vigtigere end maksimal teoretisk hastighed.

Netgear Orbi RBK860 mesh coverage
Orbi 860 har bedre dækning end tidligere. (Illustration: Netgear)

180 kvm pr. enhed

Netgear lover os en dækning på op til 180 kvadratmeter pr. enhed. Med den rette placering skulle det dermed være muligt at forsyne et areal på op til 540 kvadratmeter med en 3-pak. Er der behov for et endnu større dækningsområde, kan en eller flere Orbi RBS860-satellitter nemt tilsluttes.

Orbi-app

Med Orbi-app’en kan du nemt opsætte og konfigurere Wi-Fi-systemet og administrere netværket eksternt. Internettet kan sættes på pause for hver enhed, du kan spore dit internetdataforbrug og mere.

Du får endnu flere funktioner, hvis du abonnerer på Netgear Armor, herunder beskyttelse mod onlinetrusler, men også forældrekontrol såsom begrænsning af adgang til voksenindhold på visse enheder. Et år er inkluderet i prisen på Orbi 860, hvorefter der er et månedligt gebyr.

Orbi RBK863 white light

Foto: Netgear

Netgear Obi 860: Pris og tilgængelighed

Både routere og satellitter i Orbi 860-serien fås i hvid og sort, så her kan du vælge, hvad der ser bedst ud derhjemme. Husk, at de skal være synlige for at give den bedst mulige dækning.

Produkterne vil være tilgængelige i januar, og priserne er som følger:

  • RBK863S – Router og 2 satellitter: 10.490 kr.
  • RBS860 – Satellit: 3.790 kr.
  • RBR860S – Router: 3.790 kr.

Mere information: netgear.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top