Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Chromebooks får bedre ydelse og kvalitet

Google øger kravene til producenterne af Chromebooks og indfører en premium-klasse.

Skrevet af / 29/06/2023 - 15:29
Chromebooks får bedre ydelse og kvalitet

Chromebooks har længe været simple og billige computere, beregnet på brugere, der kun har behov for at løse enkle opgaver. Det har ofte vist sig at være en blindgyde, når brugeren pludselig har fået behov for at lave noget mere avanceret eller installere et bestemt program, som kun fås til Windows. Desuden er disse billige computere ofte dårligt konstrueret, har en kort levetid og kan ikke repareres.

Læs også Affaldsbjerg af Chromebooks Under pandemien købte mange skoler store mængder Chromebooks til eleverne, men nu skal de allerede udskiftes, siger forbrugerorganisation.

Google har åbenbart lyttet, for de har i al stilfærdighed fjernet disse klasser af Chromebooks, der tidligere var på deres hjemmeside. Og ifølge websitet 9to5google skyldes det, at de introducerer en premium-klasse, som ifølge Chromeunboxed kommer til at hedde Chromebook Plus.

Ifølge oplysningerne vil Google kræve en vis mængde hukommelse, kraftigere processorer af en nyere generation, et kvalitetskamera til videoopkald og en bedre skærm. Hvis computeren opfylder kravene, vil et særligt logo blive vist under opstart, og en række eksklusive funktioner i ChromeOS vil blive låst op. 9to5google nævner ting som virtuelt skrivebord, muligheden for at arbejde offline med Google Drive-dokumenter og live-tekstning af videoopkald.

Ifølge sitets kilde kan vi formentlig forvente Chromebook Plus-computere i slutningen af året. Måske kunne det være en god julegave?

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

0
Scroll to Top