Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Avanceret headset bruger maskinlæring

Det trådløse headset Impact 1000 er det første, hvor Epos har taget maskinlæring i brug for at reducere hjernetræthed i støjende omgivelser.

Skrevet af / 28/03/2023 - 16:33
Avanceret headset bruger maskinlæring

Epos Audio har udviklet det trådløse headset Impact 1000, som er det første af sin art, der bruger maskinlæring for at reducere såkaldt hjernetræthed (brain fatigue) hos mennesker, der skal koncentrere sig i støjende miljøer. Headsettet er specielt designet til at hjælpe hjernen med at lytte og forstå samtaler, når mindst én person befinder sig i et støjende miljø.

Hybrid fleksibel støjreduktion (Active Noice Control, ANC) og fleksibel stemmeopfattelse drevet af EPOS AI er centrale teknologier, som bidrager til at reducere hjernetræthed i begge ender af samtalen. Ved hjælp af maskinlæring identificerer Impact 1000 hvilke lyde, der bør undertrykkes, og hvilke som bør forstærkes i brugerens miljø. Dette gør, at tale bliver klarere, mens støj mindskes. Teknologien fungerer også på mikrofonen, så begge parter i samtalen kan nyde godt af bedre lydkvalitet.

Epos IMPACT 1000_1
Epos Impact 1000 blokerer for miljøstøj. (Foto: Epos Audio)

Maskinlæring i Impact 1000

Maskinlæringen i Impact 1000 kan sammenlignes med, hvad moderne TV’er gør for at opskalere billeder i lav opløsning. TV’erne identificerer objekter og omgivelser i en scene og skifter for eksempel lavopløst græs ud med højopløst græs. Dette kan gøres, fordi TV’et ved præcis, hvordan en typisk græsplæne skal se ud og kan genskabe detaljer, der som udgangspunkt egentlig ikke er der. På samme måde identificerer Impact 1000 lyde, som bør undertrykkes eller forstærkes, så man får en mere naturlig og klar lydoplevelse.

Epos IMPACT 1000_Styled
Foto: Epos Audio

BrainAdapt-teknologi og andre funktioner

Epos har i headsettet integreret sin BrainAdapt-teknologi, som består af flere teknologier, der samarbejder for at forbedre kognitiv ydelse. Maskinlæringsteknologien scanner det miljø, brugeren befinder sig i, 32.000 gange i sekundet for at undertrykke forstyrrende lyde og forbedre ønsket lyd, således at kun relevante lyde slipper igennem til den person, brugeren taler med.

Læs også Sådan skal det gøres! EPOS Sennheiser Adapt 560 er måske det bedste headset, man kan købe til hjemmekontoret.

Headsettet har også en tredelt Bluetooth-tilslutning, som betyder, at man kan være forbundet til tre enheder på samme tid. Dermed er det muligt at bevæge sig rundt, mens man er i gang med et opkald. TalkThrough-systemet gør det muligt at kommunikere med kolleger uden at tage headsettet af. Et intuitivt kontrolpanel på headsettet og flere smarte funktioner bidrager til god brugervenlighed, og en kontaktløs opladestander er også inkluderet.

Pris og tilgængelighed

Headsettet EPOS Impact 1000 lanceres i juni til en vejledende pris på 2.749 kroner.

Mere information: eposaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top