TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Dell øger minimalismen i XPS 13

2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.

forfatter
Publiceret 17/06/2022 - 11:30

Den superslanke og minimalistiske Dell XPS 13-laptop har altid repræsenteret noget af det strammeste inden for ultrabooks. Nu skruer Dell endnu mere op for minimalismen i 2022-generationen af computeren, der kommer som både normal bærbar og 2-i-1 PC.

xps13G5
Dell XPS 13. (Foto: Dell)

Den nye Dell XPS 13 har femte generation af det, som Dell kalder InfinityEdge-skærm. Skærmen fås med (op til) 4K+ opløsning. Batteritiden er op til 12 timer, og den nye serie kommer naturligvis med 12. generation Intel Core-processorer. Som noget lidt usædvanligt kan maskinen fås med enten Windows 11 eller Ubuntu 20.04 som styresystem.

For at gøre den nye Dell XPS 13 så kompakt som muligt har Dell gentænkt layoutet inde i maskinen og gjort bundkortet 1,8 gange mindre end i den tidligere XPS 13-model fra 2021. Altså reduceret det til lidt over halv størrelse. Resultatet er en XPS 13, der er både tyndere og lettere, alt imens den tilbyder bedre lyd, ydelse og levetid.

XPS 13 2 in 1 3
XPS 13 2-i-1. (Foto: Dell)

Den nye Dell XPS 13 2-i-1 har som den første XPS-PC indbygget mulighed for 5G-forbindelse. XPS 13 2-i-1 kommer også med eSIM-teknologi, som giver dig mulighed for nemt at skifte abonnement uden et fysisk simkort.

Det magnetiske cover, XPS Folio, understøtter tre vinkeljusteringer (100, 112,5 og 125 grader), der både giver ekstra fleksibilitet og komfort. Med XPS Stylus-pennen kan du også udtrykke din kreativitet med en naturlig skriveoplevelse, der gør enheden til en avanceret skitseblok.

Skærmen har op til 4K-opløsning. Det frontvendte webcam har en opløsning på 1080p. Dell XPS 2-i-1 har også et 4K-kamera, der giver dig mulighed for at tage billeder i høj opløsning.

Pris og tilgængelighed

Dell XPS 13 (9315) er tilgængelig nu til en pris fra 9.790 kroner. Dell XPS 13 2-i-1 (9315 2-i-1) bliver tilgængelig senere denne sommer. Prisen er endnu ukendt.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
Mekanisk tastatur til kreative Den nye MX Master 3S-mus, det nye MX mekaniske trådløse tastatur og samt det MX mekaniske Mini trådløse tastatur skal hjælpe avancerede digitale skabere.
Dell-PC'er til fleksibelt arbejde Dell satser på den såkaldte hybride arbejdsplads - hvor man ikke kun arbejder på kontoret, men hvorsomhelst.
Smart kamera til møderummet Det er slut med at gemme sig for kameraet, når det holdes videomøder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend