annonce

Din vaskemaskine vil gerne vide, hvad der gør dig glad

Teknologien skal ifølge LG ikke bare være din forlængede arm. Maskinerne i det smarte hjem skal arbejde sammen for at forstå deres ejer bedre.

annonce

“Nej, du kan ikke få lov til at sove fem minutter længere! Hvad med et glas juice – det plejer at virke? Jeg har købt dit yndlingsmærke.”

Ordene kommer ikke fra en venligt kontrollerende ægtefælle, men fra det smarte hjem, som LG forestiller sig, at det vil være om få år.

På sin åbnings-pressekonference på CES 2020 i Las Vegas præsenterede LG’s president og teknologichef, Dr. IP Park, firmaets køreplan for det intelligente hjem. En plan, der i fire udviklingstrin viser vejen fra de stemmestyrede assistenter, som vi kender i dag, og frem til et netværk af teknologi, der ikke kun gør, hvad den får besked på, men som i baggrunden arbejder på at forstå ikke blot hvad vi ønsker – men hvorfor vi ønsker det.

Sådan forestiller LG sig, at den kunstige intelligens i dit hjem vil udvikle sig i den kommende år. (Foto: LG)

LG har allieret sig med det canadiske softwarefirma Element AI. Firmaets CEO, Jean-Francois Gagné forklarede på pressekonferencen, hvordan AI-teknologien kommer til at udvikle i fire faser i de kommende år.

Første fase, som er der, hvor vi befinder os i dag, handler om at forbedre vores effektivitet. Her har vi teknologi, der er opmærksom på vores ønsker, og som udfører opgaver på kommando.

Anden fase handler om at gøre AI personlig. Her lærer de smarte maskiner at genkende vores vaner og behov. Som maskinerne vil arbejde sammen om at opfylde.

I tredje fase, der har overskriften ræsonnement, vil AI’en arbejde på at forstå, hvorfor brugerne handler som de gør. Her bliver teknologien, i følge LG og Element AI, en partner, der arbejder for at hjælpe brugeren til at nå hans eller hendes mål.

annonce

Fjerde fase har overskriften udforskning. Teknologien er nu blevet en rådgiver, der på egen hånd indsamler informationer for at hjælpe dig i livet, og som forudser dine ønsker, før du selv opdager dem.

annonce
De enkelte smarte enheder skal arbejde sammen for at forstå brugerens behov. Og på sigt også forudse dem. (Foto: LG)

Vi er principielt teknologibegejstrede her på redaktionen, men hvis du synes, at det lyder en lille smule omklamrende, kan vi berolige med, at det tager endnu nogle år, før vi når ud over stadie to.

Foreløbig var det mest avancerede, som LG kunne vise frem, en vaskemaskine, der selv finder ud af, hvad du har puttet i tromlen, og sammensætter et vaskeprogram, der passer til det, sådan at snavset fjernes fra gulvkludene, uden at det går ud over silkeskjorterne. Og når vasken er slut efter 29 minutter på lynprogrammet, fortæller vaskemaskinen sin ven tørretumbleren, hvordan tøjet bedst tørres.

Manden til venstre på billedet ser med god grund betuttet ud. Han har lige fået en SMS fra sin tørretumbler, der fortæller, at han har glemt at rense filteret. (Foto: LG)

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Flere modeller får desuden lyd fra Bowers & Wilkins.

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Spilbranchen blæser indbrænding en lang march, når flere producenter lancerer 55 tommers OLED-skærme i 2020.