Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Onlineforbruget på Black Friday faldt for første gang nogensinde

For første gang nogensinde har forbrugernes onlineforbrug i forbindelse med Black Friday haft en tilbagegang, viser ny rapport fra Adobe. I år handlede forbrugere for 8,9 milliarder dollars online mod 9 milliarder dollars sidste år.

Skrevet af / 03/12/2021 - 08:53
Onlineforbruget på Black Friday faldt for første gang nogensinde

Online-salget under Black Friday faldt en smule i år, hvilket er første gang, at forbruget har været lavere end året før. Det fremgår af en ny rapport om juleindkøb fra Adobe Analytics. Rapporten viser, at der på nettet er blevet shoppet for 8,9 mia. dollars i år, hvilket er lidt mindre end de 9 mia. dollars, der blev brugt i 2020.

Adobe peger på, at den nedadgående tendens kan være forårsaget af en stigning i det tidlige forbrug, da nogle butikker startede udsalg og kampagner allerede i oktober.

Ifølge Vivek Pandya, der er chefanalytiker hos Adobe Digital Insights, er forbrugerne blevet mere opmærksomme på at slå til ved de rigtige tilbud. Også selvom de ligger tidligere eller senere end Black Week:

“For første gang nogensinde oplevede Black Friday en omvendt væksttendens sammenlignet med de seneste år. Køberne er strategiske i deres gaveindkøb, køber meget tidligere på sæsonen og er fleksible med hensyn til, hvornår de handler for at sikre, at de får de bedste tilbud,” udtaler analytikeren.

Læs også Black Friday: Det er helt sort! Risikoen for at blive snydt er lige så stor som chancen for at gøre et kup.

Flere køber på mobil, men flest foretrækker stadig desktop

44,4 % af alle online-salg på Black Friday blev foretaget via en smartphone, hvilket er en stigning på 10,6 % i forhold til året før. For 62,2 % af alle besøg gælder det, at de kom via en smartphone, hvilket er en stigning på 2,2 % i forhold til 2020. Det tyder derfor på at forbrugerne stadig foretrækker at surfe på mobilen, men alligevel gerne vil foretage det endelig køb via desktop.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

Acer-bærbare med Ultra-kræfter

0
Scroll to Top