Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

Kommentar

Derfor tager Lyd & Billede penge for artiklerne

Verden har ændret sig, det har markedet også, og derfor har vi også lavet de ændringer, som vi anser for nødvendige.

Skrevet af / 16/05/2021 - 13:19
Derfor tager Lyd & Billede penge for artiklerne
comment Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Man skal ikke have været længe på internettet for at se, at det flyder over med information. Meget er kun et klik væk – gratis, let at finde og gentaget på mange andre websites. Rigtig meget af det, man finder på nettet, er ikke unikt stof, men er ofte klippet, klistret og let omarbejdet stof, der recirkuleres på forskellige hjemmesider.

Det er som regel også gratis.

Men de senere år er der dukket betalingsmure op, til manges irritation. Lokale nyheder, der tidligere var gratis online, er havnet bag betalingsløsninger. Det samme er sket andre steder i verden, hvor mindre af det unikke stof er frit tilgængeligt for læserne.

Flere websites er mere eller mindre lukket land for læsere, der ikke abonnerer, og det er en uundgåelig konsekvens af de sidste ti års ændringer i markedet.

Det er ikke mere end fem-seks år siden, annonceindtægter stod for størstedelen af vores indtægter. Dengang var alt indhold på vores website gratis. Siden da har reklamemarkedet taget en markant drejning over mod nettet og de sociale medier – især Facebook og Google – og væk fra traditionelle magasin- og internetannoncer.

Med faldende annonceindtægter vender medierne sig mod abonnementsløsninger, og det har vi også gjort.

Abonnenter er vigtige for at sikre, at vi har indtægter, der dækker forretningsdriften. Det er jo sådan, at selv om redaktionen er drevet af entusiaster, der brænder for fed musik, god lyd og ny teknologi, så lever vi af de indtægter, vi får. Det er dem, der betaler regningerne og gør det muligt at lave unikt stof til læserne.

Det samme gælder de trykte aviser, der også har mistet størstedelen af deres traditionelle annonceindtægter. Flere og flere af dem tager sig betalt for det stof, de laver på nettet, med en eller anden form for betalingsløsning – ligesom vi gør.

Et niche-site som Lyd & Billede giver læserne adgang til unikt materiale skrevet af uafhængige, professionelle og entusiastiske journalister med stor ekspertise inden for forskellige fagområder, som hjælper læserne med at træffe kvalificerede beslutninger, før de køber forbrugerelektronik.

Vi mener, at en betalingsløsning som vores sikrer, at vi kan gøre det bedst mulige stykke arbejde for læserne, der fortjener kritisk og oplysende journalistik samt helt uafhængige tests, som man kan stole på.

Journalistik koster, hvad enten man skriver om krig og corona eller lyd og billeder.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

4 kommentarer til “Derfor tager Lyd & Billede penge for artiklerne”

 1. John Lønborg

  Hej. Jeg er fast abonnement på L&B. Jeg forstår godt, at I tager penge for jeres artikler, og jeg er også villig til at betale, som jeg gør nu. Et godt råd, fra min synsvinkel, er at I bør anmelde og bringer flere nyheder om hverdags elektronik. Elektronik som jeg også har råd til. I har alt for mange artikler på elektronik, som ganske enkelt er for dyre i forhold til den gennemsnitlige dansker. Jeg har hverken råd eller interesse i højtalere, der koster flere tusinde kroner pr styk, eller en forstærker, der koster over 10000 kr. Der skal også være plads til de dyre ting, men meget mer af de ting, jeg er interesseret i, og I vil beholde mig som abonnent.

 2. Palle Pedersen

  Hej. jeg abonnerer ikke på L&B. MEN hvis det var muligt kun at abonnere på en eller flere kategorier, og kun betale for den / de kategorier man var interesseret i, så ville jeg med glæde betale for det der interesserer mig. Som det er pt. så er der måske kun 20% af jeres artikler, som kunne have interesse for mig. Så hvis det ændres, så har I endnu en kunde.

 3. Henrik Zinglersen

  Hej. Det er helt ok, at man så skal abonnere, for at I kan tjene jeres penge ,og vi får de oplysninger, vi ønsker.
  Jeg er helårsabonnent og får derfor det tilbud at inaktivere de rigtig mange og stor annoncer, I viser på sitet – og vist også tjener gode penge på.
  Jeg kan bare ikke få inaktiveringen til at virke. Jeg kan tilgå alt det indhold på sitet, som mit abonnement giver adgang til, inkl. adgang til digitaludgaven af bladet.
  Jeg har mange gange gået ind på min side, valgt menuen MENU længst til højre 0g i dropdown valgt Deaktiver annoncer og på den side som så vises aktiveret deaktiver annoncer. Ingen reaktion og annoncer. Ises.
  Oplys mig venligst om hvad jeg PRÆCIST skal gøre for at slå annoncerne fra på sitet.

 4. Claus Olsen

  jeg abonnere på L&B og har primært interesse for hi-fi og jeres priser er fornuftige, men jeg har længe gået og overvejet at opsige mit abonnement, udelukkende på grund af lidt ensidig fokus på dyrere hifi produkter, i glemmer at det ikke alle der villigt betaler 15-30000 kr for få produkter og til tider så er jeres test beskrivelser meget overfladisk.
  men måske hænger det sammen med faldende indtægter på L&B som i selv er inde på ?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Apple holder fast i Lightning lidt endnu

Ingen 27-tommers iMac

Flere porte til Chromebook

Hvad pokker er Copilot?

Foldbar PC endelig klar efter et års forsinkelse

Lynhurtig ny iMac

Apple trækker fra konkurrenterne

MacBook Pro i sort!

Qualcomm slår Apple M1

Få op til 19 gigabit trådløst net

Overlegen Wi-Fi-hastighed

Krumme taster til trætte håndled

0
Scroll to Top