TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Danske trådløse højttalere til eventet

Sowa er et nystartet dansk højttalerfirma, der laver trådløse højttalere til fest, møder og events.

forfatter
Publiceret 18/05/2021 - 12:19

Skal du have lyd til bryllupsfesten eller til næste møde på arbejdet? Så plejer løsningen at være sorte kasser fra et udlejningsfirma. Det vil en lille nystartet højttalervirksomhed gerne lave om på.

Sowa er professionelle højtalere i et design, der ligner noget til hjemmestereoen. Formerne er afrundede, og kabinetterne i birketræskrydsfiner. Producenten lover, at man kan sætte lyden til et event op på få minutter. Sowa har udviklet sin egen trådløse 2,4 GHz-teknologi, der kan sende lyd til et ubegrænset antal højtalere med en rækkevidde på 150 meter, line-of-sight. Lyden sendes i 16 bit-stereo med en forsinkelse lavere end 20 ms.

(Foto: Sowa)

Inden i højttalerne finder man enheder, der er velkendte fra hi-fi-verdenen. Basenheden på 6″ og domediskanten er begge fra fra SB Acoustics. Begge enheder er forholdvis følsomme, og der loves et frekvensområde på 60 Hz til 20 kHz ± 3 dB. Der er indgange for XLR input til dynamiske mikrofoner, 1/4″ jack, stereo minijack og Bluetooth. Der er indbygget genopladeligt batteri.

Højttalerne lanceres d. 1. juni, men firmaet har på forhånd solgt til blandt andre DR, Symbion og Den Grønne Kødby. I stedet for at betale for højttalerne på én gang kan de tilbydes på abonnement. Abonnementet for én højtaler koster 399 kr. om måneden ekskl. moms. Vælger man at købe, er prisen 10.000 kr. plus moms.

Sowa Sound

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum på mødet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 at sætte dig i centrum på ...Zoom.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
Integreret arbejdshest til kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a er en slank arbejdsstation til (hjemme)kontoret, der lover at være både stærk og intelligent.
Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend