Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Arbejdsgiveren skal betale for grøn omstilling

Vi vil gerne have grøn teknologi – men kun hvis arbejdsgiveren betaler.

Skrevet af / 21/12/2021 - 13:50
Arbejdsgiveren skal betale for grøn omstilling

Teknologi skal i stigende grad være grøn, hvis det står til et flertal af forbrugerne, men de færreste er dog villige til selv at betale ekstra for de grønne løsninger. Det viser en ny nordisk rapport fra udarbejdet af YouGov for Lenovo.

Ifølge undersøgelsen vil kun 26 procent af de adspurgte vælge en grøn it-løsning, såsom en klimakompenseret laptop, hvis de selv skal betale for den.

Derimod er der noget større lyst til at gøre brug af de grønne løsninger, hvis det er arbejdsgiveren, der finansierer købet. Hele 50 procent vil således vælge klimakompenserede produkter, hvis arbejdsgiveren betalte for dem – næsten dobbelt så stor en andel som ved egenbetaling, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen peger desuden på, at den forholdsvis lave tilslutning til selvbetalte grønne løsninger kan bunde i, at godt halvdelen endnu ikke har taget stilling til emnet. 47 procent af respondenterne har hverken svaret ja eller nej til, om de vil prioritere at købe grønt it-udstyr for egen regning. Hvis arbejdsgiveren dækker udgiften, er det derimod kun 29 procent, der er i tvivl.

“Antallet af respondenter, der endnu ikke har taget stilling til den grønne teknologi, indikerer, at producenter, arbejdsgivere og store virksomheder spiller en vigtig rolle i forhold til at føre an og tage ejerskab i den grønne omstilling,” forklarer Stefan Brechling Larsen, direktør for Global Environmental Service and Solutions hos Lenovo.

Hvad siger du? Er du villig til at betale ekstra for, at din bærbare computer eller andre elektronikprodukter er bæredygtige og grønne?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Scroll to Top