Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tysk elektrisk minibus bygges efter Lego-princip

eBussy er en modulopbygget el-minibus, som både kan være camper, lastvogn, pickup-truck og meget mere. Og den kommer på markedet i år!

Skrevet af / 07/01/2021 - 14:57
Tysk elektrisk minibus bygges efter Lego-princip

Det tyske firma Electric Brands arbejder på en elektrisk minibus, som er klar til markedet senere i år. Designet er noget helt for sig selv. Bussen er nemlig modulær efter “Lego-princippet”, hvilket i praksis betyder, at samme grundstamme benyttes til at konfigurere det elektriske køretøj til en lang række forskellige formål.

eBussy fås bl.a. som “Offroad Camper” med indbygget køleskab, TV, vandtank og håndvask. (Foto: eBussy)

Således fås eBussy i hele ti forskellige udgaver, herunder som autocamper, minibus, lastbil med og uden lastrum. I den “rene” udgave vejer bilen under 600 kg., men kan alligevel klare et lad på op til 1 ton.

https://www.youtube.com/watch?v=47gWIfC00JM&feature=emb_logo

Hvert køretøj leveres som standard med otte udskiftelige li-ion batterier, der til sammen leverer 10 kWh, men antallet af batterier kan opgraderes til 24 med en samlet ydelse på 30 kWh, hvilket skulle sikre en rækkevidde på op til 800 km.

Motorerne sidder i hjulene og yder 20 hk hver, og bussen har dermed firehjulstræk. Det samlede drejningsmoment er 1.000 Nm, og eBussys tophastighed er knap 100 km/t.

I standardudgaven som minibus har eBussy både firehjulstræk, soltag og lydsystem. (Foto: eBussy)

Det lyder måske ikke af så meget, men til gengæld er prisen også til at overskue. Den billigste model koster nemlig kun EUR 15.800 (svarende til cirka 118.000 kroner), og reserverer man sin eBussy nu får man oven i købet EUR 1.000 i rabat.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 kommentar til “Tysk elektrisk minibus bygges efter Lego-princip”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lygter

Brugte Teslaer falder i værdi

0
Lyd & Billede
Scroll to Top