Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ranger Rover bliver elektrisk

Og får stor rækkevidde.

Skrevet af / 14/12/2023 - 11:05
Ranger Rover bliver elektrisk

Den debuterede i 1970 og fortsatte siden med at være den mest luksuriøse SUV, du kunne købe på denne side af en Rolls Royce Cullinan. Nutidens version fås som hybrid, også med V8’er, men nu bliver den endelig elektrisk.

Range Rover Electric får premiere i 2024 og bliver lige så luksuriøs som den nuværende version, bare mere støjsvag.

Med krav om 850 mm vanddybde og avanceret firehjulstræk er den klar til at blive en ægte offroader. Sandsynligvis bliver den endnu bedre end den nuværende model, fordi du kan styre de elektriske motorer og strømfordelingen til hvert enkelt hjul med smart software.

(Foto: Land Rover)

Prototyper har allerede kørt flere tusinde kilometer i temperaturer fra 50 plusgrader til 40 minusgrader i Nordsverige, og bilen vil blive bygget på en 800-volts batteriarkitektur og Jaguar Land Rovers MLA-platform (Modular Longitudinal Architecture). Sandsynligvis med et batteri på omkring 100 kWh. Range Rover fortæller, at den ikke vil blive blytung, men sammenlignelig med en version med V8-motor.

(Foto: Land Rover)

Jaguar Land Rover lover at komme med regelmæssige opdateringer og nyheder om den elektriske version, men indtil videre er der ikke meget teknisk information at dele. De siger dog, at der ikke vil blive gået på kompromis med ydeevne og luksus, så der er ingen grund til at tro, at det ikke bliver en ægte Range Rover.

Den elektriske version vil kunne bestilles senere i år, og andre modeller som RR Sport og Evoque forventes også at blive elektrificeret, men på et senere tidspunkt.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top