Nyhed

Mere sjov med kraftigere elmotor

Erstatter hækspoiler med vinge.

Med Renaults rige racing-historie er det næsten givet, at den kommende elektriske Renault 5 kommer i nogle mere inspirerede udgaver. Alle, der husker Renault 5 Turbo eller den monstervilde turbo-udgave med hækmotor, ved, at de kan, hvis de vil.

Ifølge Auto Express, som har fået fingre i koncepttegningerne, vil den hurtigere variant af den elektriske 5’er blive bygget som en Alpine 5.

For dem, der har brug for at få genopfrisket hukommelsen, er Alpine Renaults in-house tuner. I starten et selvstændigt selskab fra Dieppe i Frankrig, men i dag ejet af Renault, der også leder det nye Alpine F1-team – p.t. på syvendepladsen i formel 1 – tidligere Renault F1 Team, hvilket viser, at Renault mener det alvorligt med Alpine.

Den knaldblå bil på billederne, som Auto Express har fået fra Avarvarii, er bygget på den samme CMF-BEV-platform, som den elektriske 5’er vil blive bygget på, men modificeret med bredere sporvidde for at få plads til en 215 hk elmotor, som driver forhjulene.

I denne udgave vil 215 hk kunne give 0-100-tider på omkring sekstallet, og den samme motor vil ifølge Alpine finde vej til en SUV-inspireret Alpine-udgave på et senere tidspunkt. Den kan ifølge Alpines chef for udvikling, Gilles le Borgne, komme med 215 hk i front og noget helt nyt bagi.

Hækmotorisering i en eller anden form og sikkert ganske høje ydelser.

Les videre
Exit mobile version