Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hyundai Kona Electric bliver fornyet i 2023

Den nye Kona vokser og får bedre plads og nyt udseende.

Skrevet af / 20/12/2022 - 11:57
Hyundai Kona Electric bliver fornyet i 2023

Den kompakte Hyundai Kona Electric er blandt de kompaktbiler, som klarer sig bedst i rækkeviddetests. Dét ændrer sig næppe med den kommende udgave af Kona Electric, som snart kommer i en helt ny udgave.

2023-modellen får et helt nyt og mere stilrent design. Bilen vokser i alle retninger og byder på endnu mere indvendig plads.

Foto: Hyundai

“KONA er opskaleret med en unik karakter, og den helt nye model udtrykker med selvtillid sit seje og dynamiske udseende, siger topchef i Hyundai Design Center, SangYup Lee.

Den vokser med 15 cm i længden, og med en længde på 4,35 meter kan den knapt kaldes en kompaktbil mere. Bilen bliver 2,5 cm bredere, men vigtigere er det, at akselafstanden øges med 6 cm. Det giver bedre plads indvendig.

Foto: Hyundai

Udvendig har den mere strømlinede Kona Electric fået sammenhængende front- og baglygter, en såkaldt Pixelated Seamless Horizon Lamp. Den tværgående lysstribe kender vi blandt andet fra Mercedes EQC og fra Volkswagens ID-serie.

Foto: Hyundai

Tilbage på indersiden finder vi to 12,3’’ skærme og en flydende konsol, ikke ulig det vi kender fra Ioniq 5. Gearvælgeren er flyttet til ratstammen og frigør plads i midterkonsollen. Bagsædepladsen er større, og Hyundai siger, at pladsen i bagagerummet er optimeret for at give mest mulig plads.

Hyundai har endnu ikke offentliggjort nogle konkrete detaljer om drivlinje eller batteri, men der er næppe længe, til vi ved mere om næste års Kona Electric-model.

Foto: Hyundai

 

Læs også:

Hyundai Kona Electric

Kona synger

Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.

Læs hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Hyundai Kona Electric bliver fornyet i 2023”

  1. jan andersen

    hvis der ikke er b stolpe hvordan f—– er den bagerste sidedør så hængslet ?????

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Scroll to Top