TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hyundai Kona Electric bliver fornyet i 2023

Den nye Kona vokser og får bedre plads og nyt udseende.

forfatter
Publiceret 20/12/2022 - 11:57

Den kompakte Hyundai Kona Electric er blandt de kompaktbiler, som klarer sig bedst i rækkeviddetests. Dét ændrer sig næppe med den kommende udgave af Kona Electric, som snart kommer i en helt ny udgave.

2023-modellen får et helt nyt og mere stilrent design. Bilen vokser i alle retninger og byder på endnu mere indvendig plads.

Foto: Hyundai

“KONA er opskaleret med en unik karakter, og den helt nye model udtrykker med selvtillid sit seje og dynamiske udseende, siger topchef i Hyundai Design Center, SangYup Lee.

Den vokser med 15 cm i længden, og med en længde på 4,35 meter kan den knapt kaldes en kompaktbil mere. Bilen bliver 2,5 cm bredere, men vigtigere er det, at akselafstanden øges med 6 cm. Det giver bedre plads indvendig.

Foto: Hyundai

Udvendig har den mere strømlinede Kona Electric fået sammenhængende front- og baglygter, en såkaldt Pixelated Seamless Horizon Lamp. Den tværgående lysstribe kender vi blandt andet fra Mercedes EQC og fra Volkswagens ID-serie.

Foto: Hyundai

Tilbage på indersiden finder vi to 12,3’’ skærme og en flydende konsol, ikke ulig det vi kender fra Ioniq 5. Gearvælgeren er flyttet til ratstammen og frigør plads i midterkonsollen. Bagsædepladsen er større, og Hyundai siger, at pladsen i bagagerummet er optimeret for at give mest mulig plads.

Hyundai har endnu ikke offentliggjort nogle konkrete detaljer om drivlinje eller batteri, men der er næppe længe, til vi ved mere om næste års Kona Electric-model.

Foto: Hyundai

 

Læs også:

Hyundai Kona Electric

Lyden af Hyundai Kona

Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

En kommentar til “Hyundai Kona Electric bliver fornyet i 2023”

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede