Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Yves Saint Laurent

Blu-ray anmeldelse

Efter hans død i 2008 er der nu blevet lavet to film om det berømte modeikon. Yves Saint Laurent er en gennemført god produktion, men formår ikke at skabe et klart billede af hovedpersonen.

Publiceret 04/10/2014 - 16:26
Yves Saint Laurent
Lorentz Celo

Vi starter i Paris i 1957, hvor den kun 21-årige Yves Saint Laurent få det kunstneriske ansvar for det berømte modehus Christian Dior. Med sin første præsentation af en større kjolekollektion får han det store gennembrud og meget opmærksomhed i modeverdenen. Han møder snart sin kommende kæreste og livslange samarbejdspartner Pierre Berge, og på trods af usikkerhed og en maniodepressiv diagnose formår han at etablere sin egen virksomhed i en alder af 26 år. Vi følger hans op- og nedture i årene, der kommer, indtil slutningen af 1970’erne.

Yves Saint Laurent er en film med mange kvaliteter. Scenografi og fotografering er mere end tilfredsstillende, og tidskoloritten fungerer fremragende. Desuden er kostumerne selvfølgelig upåklagelige, og filmmusikken flot. Skuespillet er også godt, og de to hovedroller gestaltes fint af Pierre Niney og Guillaume Gallienne.

Problemet med filmen er, at det går for hurtigt i svingene. Den kommer ikke dybt nok ned i de forskellige aspekter af Saint Laurents liv og karriere, og ønsket om at få så stor en del af modeikonets liv med er gået ud over kvaliteten og har gjort historien alt for overfladisk. Tre stjerner.

Udgivelsen af Yves Saint Laurent på Blu-ray er også en todelt oplevelse. Der er desværre ikke noget bonusmateriale, men både lyd og billede er rigtig godt.

Karakter
Yves Saint Laurent

Fakta:

  • Release: 20. august 2014
  • Instruktør: Jalil Lespert
  • Medvirkende: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Lebon, Laura Smet, Xavier Lafitte, Nikolai Kinski
  • Genre: Drama
  • Land: Frankrig
  • År: 2014
  • Tid: 01:45 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top