Search
Generic filters

: War Dogs

Krig = fede biler og kokain

Den utrolige – og sande – historie om to syrehoveder i begyndelsen af tyverne, der får en våbenkontrakt med Pentagon til 300 millioner dollars.

Karakter
Komedie
War Dogs

Virkeligheden overgår fantasien, siger man, og det er afgjort tilfældet med historien om Efraim Diveroli (Hill) og David Packouz (Teller). De to barndomsvenner fra det solrige Miami mødes igen i begyndelsen af tyverne. Efraim har tjent fedt på våbensalg det seneste år, mens David ernærer sig som massør og prøver at supplere sin indkomst ved at sælge luksussengetøj til plejehjem. Da hans kæreste bliver gravid, har Efraim let ved at overtale ham til at arbejde for sig.

I forbindelse med krigene i Irak og Afghanistan øgede USA sit våbenarsenal drastisk, og Bush-administrationen blev anklaget for at give gigantiske våbenkontrakter til Dick Cheneys omgangskreds. Svaret på kritikken blev, at alle våbenkontrakter blev lagt åbent ud på internettet, så enhver virksomhed – stor eller lille – kunne byde på opgaven.

Og det er her, Efraim og David kommer ind i billedet. I begyndelsen koncentrerer de sig om “småtterier”, men selv en Pentagon-kontrakt om småtterier betyder en milliongevinst til de to herrer, der begge får sig en Porsche og en penthouse-lejlighed ved Miami Beach.

Tingene ændrer sig dog, da de kommer i kontakt med hajen Henry Girard (Cooper). De lander en kontrakt til en værdi af 300 millioner dollars om salg af kasserede albanske våben til styrkerne i Afghanistan, og nu er de pludselig ude på dybt vand …

Det mest fascinerende ved War Dogs er, at den er baseret på virkelige begivenheder, endda ret nylige begivenheder. Krig er en beskidt gesjæft, der tiltrækker en masse rotter til fadet – et fad, som myndighederne slet ikke har overblik over. Det er ikke i sig selv nogen overraskelse, men at det lykkes to fyre med et lille garagefirma at lande en milliardaftale med det amerikanske forsvar, er helt vanvittigt.

Todd Phillips har instrueret en film, der i det store og hele ser med humoristiske briller på den absurde historie. Her er ingen moralsk løftede pegefingre eller letkøbt kritik af det militære industrielle kompleks, men på sine egne præmisser fungerer filmen glimrende.

War Dogs deler træk med andre film, hvor karrierehungrende yngre mænd mister alle hæmninger, f.eks. The Wolf of Wall Street og American Hustle, og samtidig trækker den klare veksler på Lord of War, bare langt mere ironisk.

Jonah Hill er fabelagtig i rollen som den kyniske Efraim. En mand med et stort forbrug af kokain, skræddersyede jakkesæt og prostituerede – og klare sociopatiske træk. Hans idol er (selvfølgelig) Tony Montana fra Scarface! David er derimod et menneske med en antydning af samvittighed og moral, men en fed bankkonto trumfer tydeligvis alt.

War Dogs_8 WAR DOGS War Dogs_5 War Dogs_4 ARMS AND THE DUDES ARMS AND THE DUDES
<
>
War Dogs

En herlig film om to unge mænd, der pludselig havner i magtens og rigdommens centrum. Lidt for glat og poleret fortalt, men også en virkelig morsom røverhistorie, der trods visse dramaturgiske friheder i hovedtræk er sand. Fire solide stjerner.

Billedkvaliteten er fabelagtig, og det solrige Miami skinner i den grad. Lydsporet er også usædvanlig detaljeret og præcist. Bonusmaterialet består af et par korte interviews, en trailer og fokus på de virkelige personer, hvis historie filmen er baseret på.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 13. december 2016
 • Instruktion: Todd Phillips
 • Med: Jonah Hill, Miles Teller, Steve Lantz, Ana de Armas, Kevin Pollak, Patrick St. Esprit
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 1:51 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Klassisk Star Wars

Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.

Superunderholdende superhelte

Vi troede, at vi var blevet trætte af superheltefilm, men Avengers 3 viser, at der stadig er slagkraft i genren.

Spektakulær afslutning

Alle kræfter forenes, når vores helte én gang for alle skal sætte en stopper for ondskaben i en actionfyldt film krydret med gode karakterer og følelser.

Magi i Dødsriget

En af de smukkeste film nogensinde!

Usædvanlig charmerende

Efter gigantsuccesen med relanceringen af klassikeren Skønheden og Uhyret i 3D i biografen sidste år gentog Disney for nylig succesen med en af de største moderne klassikere, den usædvanlig charmerende animationsfilm Find Nemo.
For længe siden i en medieverden langt, langt fra vores så et rum-eventyr dagens lys, men 22 år senere bristede boblen. Kan vor tids “sci-fi troldmand” J.J. Abrams puste nyt liv i Star Wars-universet?

Følelsesladet og morsomt mesterværk

Med Inderst inde konsoliderer Pixar sig som den bedste og mest innovative aktør på det blomstrende animationsmarked.

Puster nyt, magisk liv i eventyret

Disney er begyndt at filmatisere deres største animationssucceser, og live-versionen af Askepot er et pletskud af en eventyrfilm.

Dyredokumentar med dubbing

Disneys genindspilning af Løvernes konge er en blandet oplevelse. Vi har aldrig set bedre, mere naturtro animation, men teknologien står i vejen for det følelsesmæssige.

Top popcorn-underholdning

Tidernes mest omtalte 3D-film, som nærmest ene og alene genindførte formatet i biografen, udkom på BD for to et halvt år siden – i 2D! På grund af en eksklusiv aftale med Panasonic har den gemene hob måttet vente indtil nu, før de kunne nyde den fuldt ud på deres eget 3D-tv.

Elefantastisk!

Live-versionen af Dumbo fornyer klassikeren, men slår dog ikke originalen.

Arv og miljø i eventyrland

En af Disneys mest mindeværdige skurke, Malavia fra Tornerose, får lov til at fortælle sin grumme historie.

Flot, men konventionelt fra Disney

Visuelt er Vaiana en af Disneys lækreste film, men historien er langtfra lige så spektakulær.

Superhelt med politisk brod

Panteren viser kløer over for samfundets undertrykkelse i et visuelt festfyrværkeri af en film.

Rosekrigen

I den tredje film om den gemytlige Captain America og hans brogede vennekreds er det indre splid og moralske dilemmaer, der er i centrum. Underholdende, men langtrukket.

Sololøb fra Han Solo

En godkendt udmøntning af Han Solos oprindelse.

You go girl!

Heftige Brie Larson sparker røv som hårdtslående superhelt med atomkræfter.

Sarkastiske superhelte

Ironi og sarkasme går som en rød tråd gennem vores tredje møde med tordenguden – og det virker.

Morsom myremand

Film om diverse superhelte er nærmest blevet hverdagskost for filmpublikummet de seneste år. Alligevel er Ant-Man et frisk tilskud til genren, som formår at balancere humor og action på tilfredsstillende vis.

Meget letbenede superhelte

Småkryb som superhelte kan være sjovt, men Ant-Man 2 er lidt for meget en letvægter.

Star Wars go home!

Med Guardians of the Galaxy tager Marvel brodden af den pompøse sci-fi-genre én gang for alle, og det sker med humor, action – og med bravur.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Marvel imponerer igen

Kaptajnen er tilbage – og han er vred! Marvel giver os endnu en mastodontisk film med stor underholdningsværdi.

Holder dampen oppe

De Utrolige 2 tager tråden op fra den første film. Stadig solid underholdning, men afgjort ikke nyskabende.

Charmerende gensyn

Find Nemo er en af de bedste animationsfilm nogensinde, og dermed har fortsættelsen ekstra stor faldhøjde.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.