Anmeldelse: Vaiana 3D

Flot, men konventionelt fra Disney

Visuelt er Vaiana en af Disneys lækreste film, men historien er langtfra lige så spektakulær.
Karakter
AnimationFamilie
Vaiana 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Makkerparret Clements og Musker giver os endnu en Disney-klassiker, denne gang hensat til det spektakulært maleriske Polynesien. Her møder vi høvdingedatteren Vaiana (som egentlig hedder Moana, men som Disney pga. navnelighed med en italiensk pornoskuespillerinde har omdøbt til Vaiana i Europa).

Vaiana (Cravalho) er som de fleste teenagere stædig og egenrådig. Hun kan ikke forstå, at stammen aldrig sejler uden for revet, især ikke når afgrøderne visner og fiskene forsvinder fra lagunen. Efter ansporing fra sin småtossede bedstemor drager hun derfor ud på det åbne Stillehav for at redde sin stamme.

Efter en strabadsfyldt rejse over et hav, der er det smukkeste og mest naturtro, vi nogensinde har set i en animationsfilm, og med en anmassende hane på slæb, går hun i land på en lille ø. Her møder hun halvguden Maui (Johnson), som hun vil tvinge til at levere gudinden Te Fitis hjerte tilbage og dermed redde stammen.

Animationen er gennemgående fuldstændig fantastisk. Det hjælper selvfølgelig med den vanvittig smukke setting, men også menneskene er utrolig flot animeret. Vandet, som er Vaianas “magiske ven”, er i en klasse for sig.

Desværre er historien temmelig konventionel og forudsigelig, og de (alt for) mange musiknumre let forglemmelige. Vi tør dog godt garantere, at hele familien (men mest de mindste) vil blive underholdt af den seje heltinde Vaiana. Fire stjerner.

Annonce

Billedkvaliteten står helt mål med den imponerende animation: Absolut superb! Lydsporet (DTS-MA 7.1) er rigtig godt, men mangler lidt tryk og fylde for at opnå topkarakter. Det meget omfattende bonusmateriale giver os masser af sjov og spændende information om filmen og produktionen.

picture1
<
>
(Foto: Disney)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta

Blu-ray
Release:
15. juni 2017
Instruktion: Ron Clements & John Musker
Stemmer: Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Alan Tudyk
Genre: Animation/familie
Land: USA
År: 2016
Tid: 1:47 timer

IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.