Search
Generic filters

Anmeldelse : Vaiana 3D

Flot, men konventionelt fra Disney

Visuelt er Vaiana en af Disneys lækreste film, men historien er langtfra lige så spektakulær.

Karakter
AnimationFamilie
Vaiana 3D

Makkerparret Clements og Musker giver os endnu en Disney-klassiker, denne gang hensat til det spektakulært maleriske Polynesien. Her møder vi høvdingedatteren Vaiana (som egentlig hedder Moana, men som Disney pga. navnelighed med en italiensk pornoskuespillerinde har omdøbt til Vaiana i Europa).

Vaiana (Cravalho) er som de fleste teenagere stædig og egenrådig. Hun kan ikke forstå, at stammen aldrig sejler uden for revet, især ikke når afgrøderne visner og fiskene forsvinder fra lagunen. Efter ansporing fra sin småtossede bedstemor drager hun derfor ud på det åbne Stillehav for at redde sin stamme.

Efter en strabadsfyldt rejse over et hav, der er det smukkeste og mest naturtro, vi nogensinde har set i en animationsfilm, og med en anmassende hane på slæb, går hun i land på en lille ø. Her møder hun halvguden Maui (Johnson), som hun vil tvinge til at levere gudinden Te Fitis hjerte tilbage og dermed redde stammen.

Animationen er gennemgående fuldstændig fantastisk. Det hjælper selvfølgelig med den vanvittig smukke setting, men også menneskene er utrolig flot animeret. Vandet, som er Vaianas “magiske ven”, er i en klasse for sig.

Desværre er historien temmelig konventionel og forudsigelig, og de (alt for) mange musiknumre let forglemmelige. Vi tør dog godt garantere, at hele familien (men mest de mindste) vil blive underholdt af den seje heltinde Vaiana. Fire stjerner.

Billedkvaliteten står helt mål med den imponerende animation: Absolut superb! Lydsporet (DTS-MA 7.1) er rigtig godt, men mangler lidt tryk og fylde for at opnå topkarakter. Det meget omfattende bonusmateriale giver os masser af sjov og spændende information om filmen og produktionen.

picture1
<
>
(Foto: Disney)

Fakta

Blu-ray
Release:
15. juni 2017
Instruktion: Ron Clements & John Musker
Stemmer: Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Alan Tudyk
Genre: Animation/familie
Land: USA
År: 2016
Tid: 1:47 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.