Anmeldelse: Two Weeks to Live

Sarkastisk britisk letvægtshumor

Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
Karakter
Komedie
Two Weeks to Live
Annonce
Annonce
forfatter

Britiske Maisie Williams fik sin debut og sit store gennembrud i TV-verdenen med rollen som badass-snigmorderen Arya Stark i megaserien Game of Thrones. Fra 14-årsalderen voksede hun nærmest op med serien og blev en mere og mere interessant og kompleks figur.

Når hun nu får sin første hovedrolle i egen serie, har manuskriptforfatterne skamløst lænet sig kraftigt op ad hendes karakter fra GoT.

Kim (Williams) er vokset op sammen med sin mor (Clifford) som eremit langt ude i den britiske ødemark. Det brutale og traumatiske mord på hendes far har formet Kim, mens moren har skræmt livet af hende med dommedagsprofetier og falsk “medicin” – alt sammen for at forhindre hende i at opsøge den brutale virkelighed.

Folk, der flygter fra civilisationen til et eneboerliv i ødemarken, er noget, man mere forbinder med amerikanske end britiske film og serier, men Skotland har tydeligvis stadig masser af uberørt natur, og kontrasten mellem de ensomme skove og britisk småbyliv er slående.

Annonce
Læs også
Nu kommer endnu en streaming-tjeneste Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.

Som 21-årig beslutter Kim, at nok er nok, og stikker af hjemmefra. Ligesom Arya Stark har hun skrevet en bucket list, og på top 3 er at tage livet af sin fars morder. Allerøverst står faktisk at besøge en pub (!), og her møder hun, godt stadset op, det nørdede brødrepar Nicky og Jay, der overbeviser hende om, at Jorden er to uger fra en ødelæggende atomkatastrofe. Det gør, at Kim iværksætter en række dommedagsforberedelser i et eskalerende tempo, med deraf følgende komiske forviklinger.

Sian Clifford (th.) og Maisie Williams som mor og datter i Two Weeks to Live. (Foto: Paramount+)

Komikken opstår, idet den helt igennem naive Kim som en anden gæst fra det ydre rum kastes ind i civilisationen uden referencepunkter og almindelig socialisering. Det eneste, hun ved om det virkelige liv, er hvad hun har lært af slidte VHS-film som Braveheart.

Hun har ingen idé om penges værdi, vareudbuddet i supermarkeder eller den moderne medievirkelighed.

(Foto: Paramount+)

Selve plottet er bestemt ikke seriens stærke side, og når der smøres på med korrupte politifolk og mafiaforbindelser, bliver det mere søgt end interessant. Det, der bærer serien, er en umiskendelig charme, masser af ærkebritisk, sarkastisk understatement-humor samt stærke skuespillerpræstationer af Maisie Williams og Sian Clifford.

Williams er rapkæftet og frygtløs, og udstyret med et gåpåmod, der ville tage pusten fra de fleste. Samtidig er serien befriende selv-uhøjtidelig og gør elegant nar af sin egen genre.

Annonce
Two Weeks To Live Two Weeks To Live Two Weeks To Live Two Weeks to Live_6 Two Weeks to Live_2 Two Weeks to Live_4 Two Weeks to Live_5 Two Weeks to Live_7
<
>
(Foto: Paramount+)

Der findes miniserier, og så findes der mini-miniserier. Two Weeks to Live falder klart ind i den sidste kategori. Med sine seks episoder a knap 25 minutter kan man let se hele serien i ét stræk.

Vi tror dog, at den ville have fungeret bedre som en sammenhængende spillefilm med et lidt strammere manuskript og ditto klipning. Fire stjerner.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Paramount+
  • Release: 25. marts 2021
  • Instruktion: Al Campbell
  • Med: Maisie Williams, Sian Clifford, Mawaan Rizwan, Taheen Modak, Jason Flemyng, Thalissa Teixeira
  • Genre: Komedie
  • Land: UK
  • År: 2020
  • Tid: 2:24 timer
IMDB Rating
Two Weeks to Live  | TV Series (2020– ) 1440min | Adventure, Comedy, Crime | TV Series (2020– ) Summary: A woman sets out on a secret mission to honour her father, who died under mysterious circumstances when she was a young girl.
Countries: UKLanguages: English

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.