Search
Generic filters

: Titanic 3D

Blu-ray-anmeldelse

Historien om det “synkefri” skib, som den 15. april 1912 sank på sin jomfrurejse, blev en af alle tiders største biografsucceser. Instruktør James Cameron kunne notere sig for hele 11 Oscar-statuetter, inklusive Årets bedste film. Tidligere i år blev den relanceret i biograferne i 3D.

Karakter
Drama
Titanic 3D

Pedanten Cameron overlod intet til tilfældighederne. Bl.a. byggede han en nøjagtig kopi af i skibet i 90 procents størrelse, og de digitale effekter var banebrydende – så budgettet blev da også overskredet i en størrelsesorden svarende til det danske nationalbudget. En spektakulær film blev det på det tidspunkt.

Camerons epos handler om den fortvivlede overklassekvinde Rose (Winslet), som nærmest skal tvangsgiftes, og den fattige fyr Jack (DiCaprio), som kun minutter før afgang vinder billetten i et slag poker. Omkring deres umulige kærlighedshistorie fortæller Cameron om den fascinerende jomfrutur. Her males der med bred pensel, og Cameron smører tykt på med sentimentalitet og romantisk drama. Alle ved vi, hvordan det gik med skibet; alligevel holder den intense spænding filmen igennem, og den tid, det tager, fra skibet rammer isbjerget, til det går under, er intet mindre end en visuel nydelse og mesterlig filmkunst. Selv 15 år efter premieren imponerer Titanic stort. Fem stjerner!

Interessant nok har James Cameron flere gange langet hårdt ud efter film, som efterfølgende er konverteret til 3D; noget han nu har gjort med sine egne klassikere – og resultatet er blevet mere end tilfredsstillende. 3D tilfører mange af scenerne en fascinerende dybde, og billedet er filmen igennem knivskarpt og sprødt. Nu skal det tilføjes, at 3D-effekten i store dele af filmen faktisk ikke er noget, man lægger mærke til, så noget stærkt argument for at se/købe filmen på ny er 3D altså ikke.

Lydkvaliteten (dts-HD) er i top; især vil vi fremhæve alle detaljerne, idet skibet brækker i to. På bonusfronten får man en mængde udeladte scener, filmen set i retrospekt, interview med Cameron, kommentarspor, et kig på special effects, stills, hele 60 minidokumentarer samt alternative slutninger (måske synker skibet ikke?!).

Fakta

 • Release: 18. september 2012
 • Instruktion: James Cameron
 • Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bill Paxton
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 1997
 • Tid: 3:14 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Klassisk Star Wars

Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.

Superunderholdende superhelte

Vi troede, at vi var blevet trætte af superheltefilm, men Avengers 3 viser, at der stadig er slagkraft i genren.

Spektakulær afslutning

Alle kræfter forenes, når vores helte én gang for alle skal sætte en stopper for ondskaben i en actionfyldt film krydret med gode karakterer og følelser.

Magi i Dødsriget

En af de smukkeste film nogensinde!

Usædvanlig charmerende

Efter gigantsuccesen med relanceringen af klassikeren Skønheden og Uhyret i 3D i biografen sidste år gentog Disney for nylig succesen med en af de største moderne klassikere, den usædvanlig charmerende animationsfilm Find Nemo.
For længe siden i en medieverden langt, langt fra vores så et rum-eventyr dagens lys, men 22 år senere bristede boblen. Kan vor tids “sci-fi troldmand” J.J. Abrams puste nyt liv i Star Wars-universet?

Følelsesladet og morsomt mesterværk

Med Inderst inde konsoliderer Pixar sig som den bedste og mest innovative aktør på det blomstrende animationsmarked.

Puster nyt, magisk liv i eventyret

Disney er begyndt at filmatisere deres største animationssucceser, og live-versionen af Askepot er et pletskud af en eventyrfilm.

Dyredokumentar med dubbing

Disneys genindspilning af Løvernes konge er en blandet oplevelse. Vi har aldrig set bedre, mere naturtro animation, men teknologien står i vejen for det følelsesmæssige.

Top popcorn-underholdning

Tidernes mest omtalte 3D-film, som nærmest ene og alene genindførte formatet i biografen, udkom på BD for to et halvt år siden – i 2D! På grund af en eksklusiv aftale med Panasonic har den gemene hob måttet vente indtil nu, før de kunne nyde den fuldt ud på deres eget 3D-tv.

Elefantastisk!

Live-versionen af Dumbo fornyer klassikeren, men slår dog ikke originalen.

Arv og miljø i eventyrland

En af Disneys mest mindeværdige skurke, Malavia fra Tornerose, får lov til at fortælle sin grumme historie.

Flot, men konventionelt fra Disney

Visuelt er Vaiana en af Disneys lækreste film, men historien er langtfra lige så spektakulær.

Superhelt med politisk brod

Panteren viser kløer over for samfundets undertrykkelse i et visuelt festfyrværkeri af en film.

Rosekrigen

I den tredje film om den gemytlige Captain America og hans brogede vennekreds er det indre splid og moralske dilemmaer, der er i centrum. Underholdende, men langtrukket.

Sololøb fra Han Solo

En godkendt udmøntning af Han Solos oprindelse.

You go girl!

Heftige Brie Larson sparker røv som hårdtslående superhelt med atomkræfter.

Sarkastiske superhelte

Ironi og sarkasme går som en rød tråd gennem vores tredje møde med tordenguden – og det virker.

Morsom myremand

Film om diverse superhelte er nærmest blevet hverdagskost for filmpublikummet de seneste år. Alligevel er Ant-Man et frisk tilskud til genren, som formår at balancere humor og action på tilfredsstillende vis.

Meget letbenede superhelte

Småkryb som superhelte kan være sjovt, men Ant-Man 2 er lidt for meget en letvægter.

Star Wars go home!

Med Guardians of the Galaxy tager Marvel brodden af den pompøse sci-fi-genre én gang for alle, og det sker med humor, action – og med bravur.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Marvel imponerer igen

Kaptajnen er tilbage – og han er vred! Marvel giver os endnu en mastodontisk film med stor underholdningsværdi.

Holder dampen oppe

De Utrolige 2 tager tråden op fra den første film. Stadig solid underholdning, men afgjort ikke nyskabende.

Charmerende gensyn

Find Nemo er en af de bedste animationsfilm nogensinde, og dermed har fortsættelsen ekstra stor faldhøjde.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.