TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Titanic 3D

Blu-ray-anmeldelse

Historien om det “synkefri” skib, som den 15. april 1912 sank på sin jomfrurejse, blev en af alle tiders største biografsucceser. Instruktør James Cameron kunne notere sig for hele 11 Oscar-statuetter, inklusive Årets bedste film. Tidligere i år blev den relanceret i biograferne i 3D.

forfatter
Publiceret 25/10/2012 - 00:00
Karakter
Drama
Titanic 3D

Pedanten Cameron overlod intet til tilfældighederne. Bl.a. byggede han en nøjagtig kopi af i skibet i 90 procents størrelse, og de digitale effekter var banebrydende – så budgettet blev da også overskredet i en størrelsesorden svarende til det danske nationalbudget. En spektakulær film blev det på det tidspunkt.

Camerons epos handler om den fortvivlede overklassekvinde Rose (Winslet), som nærmest skal tvangsgiftes, og den fattige fyr Jack (DiCaprio), som kun minutter før afgang vinder billetten i et slag poker. Omkring deres umulige kærlighedshistorie fortæller Cameron om den fascinerende jomfrutur. Her males der med bred pensel, og Cameron smører tykt på med sentimentalitet og romantisk drama. Alle ved vi, hvordan det gik med skibet; alligevel holder den intense spænding filmen igennem, og den tid, det tager, fra skibet rammer isbjerget, til det går under, er intet mindre end en visuel nydelse og mesterlig filmkunst. Selv 15 år efter premieren imponerer Titanic stort. Fem stjerner!

Interessant nok har James Cameron flere gange langet hårdt ud efter film, som efterfølgende er konverteret til 3D; noget han nu har gjort med sine egne klassikere – og resultatet er blevet mere end tilfredsstillende. 3D tilfører mange af scenerne en fascinerende dybde, og billedet er filmen igennem knivskarpt og sprødt. Nu skal det tilføjes, at 3D-effekten i store dele af filmen faktisk ikke er noget, man lægger mærke til, så noget stærkt argument for at se/købe filmen på ny er 3D altså ikke.

Lydkvaliteten (dts-HD) er i top; især vil vi fremhæve alle detaljerne, idet skibet brækker i to. På bonusfronten får man en mængde udeladte scener, filmen set i retrospekt, interview med Cameron, kommentarspor, et kig på special effects, stills, hele 60 minidokumentarer samt alternative slutninger (måske synker skibet ikke?!).

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 18. september 2012
 • Instruktion: James Cameron
 • Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bill Paxton
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 1997
 • Tid: 3:14 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend