annonce

Titanic 3D

Blu-ray-anmeldelse

Historien om det “synkefri” skib, som den 15. april 1912 sank på sin jomfrurejse, blev en af alle tiders største biografsucceser. Instruktør James Cameron kunne notere sig for hele 11 Oscar-statuetter, inklusive Årets bedste film. Tidligere i år blev den relanceret i biograferne i 3D.

annonce

Pedanten Cameron overlod intet til tilfældighederne. Bl.a. byggede han en nøjagtig kopi af i skibet i 90 procents størrelse, og de digitale effekter var banebrydende – så budgettet blev da også overskredet i en størrelsesorden svarende til det danske nationalbudget. En spektakulær film blev det på det tidspunkt.

Camerons epos handler om den fortvivlede overklassekvinde Rose (Winslet), som nærmest skal tvangsgiftes, og den fattige fyr Jack (DiCaprio), som kun minutter før afgang vinder billetten i et slag poker. Omkring deres umulige kærlighedshistorie fortæller Cameron om den fascinerende jomfrutur. Her males der med bred pensel, og Cameron smører tykt på med sentimentalitet og romantisk drama. Alle ved vi, hvordan det gik med skibet; alligevel holder den intense spænding filmen igennem, og den tid, det tager, fra skibet rammer isbjerget, til det går under, er intet mindre end en visuel nydelse og mesterlig filmkunst. Selv 15 år efter premieren imponerer Titanic stort. Fem stjerner!

Interessant nok har James Cameron flere gange langet hårdt ud efter film, som efterfølgende er konverteret til 3D; noget han nu har gjort med sine egne klassikere – og resultatet er blevet mere end tilfredsstillende. 3D tilfører mange af scenerne en fascinerende dybde, og billedet er filmen igennem knivskarpt og sprødt. Nu skal det tilføjes, at 3D-effekten i store dele af filmen faktisk ikke er noget, man lægger mærke til, så noget stærkt argument for at se/købe filmen på ny er 3D altså ikke.

Lydkvaliteten (dts-HD) er i top; især vil vi fremhæve alle detaljerne, idet skibet brækker i to. På bonusfronten får man en mængde udeladte scener, filmen set i retrospekt, interview med Cameron, kommentarspor, et kig på special effects, stills, hele 60 minidokumentarer samt alternative slutninger (måske synker skibet ikke?!).

  • Release: 18. september 2012
  • Instruktion: James Cameron
  • Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bill Paxton
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 1997
  • Tid: 3:14 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Thor knuser jættekranier

Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Johansson og Driver imponerer

Scarlett Johansson og Adam Driver giver alt i en oprivende skilsmissefilm, som kun amerikanerne kan gøre det.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.