Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

: This Must Be the Place

Blu-ray-anmeldelse

Sean Penn klæder sig ud som Robert Smith fra The Cure og tager ud på en personlig rejse i denne meget anderledes og excentriske filmfortælling fra den relativt uerfarne italienske instruktør Paolo Sorrentino.

Publiceret 28/08/2012 - 00:00
This Must Be the Place
Lorentz Celo

This Must Be the Place er historien om den aldrende og pensionerede rockmusiker Cheyenne (Penn), som bor i en velhavende forstad uden for Dublin sammen med sin kone, Jane (McDormand). Han tilbringer det meste af dagen med at ruge over fortiden og slå tiden ihjel med trivielle ting. En dag får han besked om, at hans jødiske far ligger for døden, og Cheyenne rejser til USA for at forsone sig med sit fædrene ophav. Han kommer desværre for sent, men bestemmer sig for at tage tråden op efter farens jagt på en nazi-officer, som plagede ham i Auschwitz under krigen. Med en kæmpe pickup rejser han over kontinentet i søgen efter sig selv og fortiden.

Der bliver sjældent sat spørgsmålstegn ved Sean Penns kvaliteter som skuespiller, og han viser også denne gang, hvor alsidig og dygtig han er, og hvordan han går ind i sit arbejde med alt, hvad han har. Når det er sagt, så er denne rolle ikke noget for enhver, da Cheyenne er en meget excentrisk karakter med en klynkende og slæbende talemåde, som kan blive for meget gennem to timer. Filmen er charmerende som roadmovie, men det er vanskeligt at få greb om manuskriptforfatter og instruktør Paolo Sorrentinos intentioner. Det virker kort og godt, som om han har haft alt for mange bolde i luften og ikke været helt sikker på, i hvilken retning han skulle gå.

Filmen har massevis af charme og fine små detaljer samt musik af David Byrne, men den er alt for ambitiøs og ender som en fortælling uden klar mening og identitet, som til tider både er kedelig og ikke så engagerende. Tre stjerner.

This Must be the Place får ingen anbefaling på Blu-ray. Godt nok er både lyd og billede fortræffeligt, men det er meget skuffende, at der ikke findes noget ekstramateriale. Nogle interviews eller et kommentarspor havde været berigende.

Karakter
This Must Be the Place

Fakta:

  • Release: 15. maj 2012
  • Instruktion: Paolo Sorrentino
  • Medvirkende: Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch, Eve Hewson, Harry Dean Stanton, David Byrne
  • Genre: Drama
  • Land: Frankrig/Irland/Italien
  • År: 2011
  • Tid: 1:58 timer

 

 

 

 

 

 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top