: The Rum Diary

Blu-ray anmeldelse

Excentriske Johnny Depp er afgjort faldet for den endnu mere excentriske gonzo-journalist Hunter S. Thompson. Efter at han portrætterede ham i filmatiseringen af den næsten-selvbiografiske Fear and Loathing in Las Vegas, har han nu taget endnu en roman af den afdøde forfatter under behandling.
Karakter
Drama
The Rum Diary
Annonce
Annonce
forfatter

I kendt Thompson-stil møder vi en journalist, som er lidt mere end gennemsnitligt glad for sprut og stoffer. Da Paul Kemp (Johnny Depp) ankommer til en usædvanlig nedslidt avisredaktion i eksotiske, men ak så kaotiske Puerto Rico i begyndelsen af 1960’erne, glider han elegant ind blandt alle de fristelser, paradiset byder på. På avisen – der kæmper med faldende oplag og en lang række fordrukne journalister, som for enhver pris skal opretholde det politiske status quo – bliver nyansatte Depp sat til at skrive horoskoper og sportsreferater. Men da han kommer i kontakt med ejendomsmagnaten Sanderson (en sædvanlig glat Aaron Eckhart), tager tilværelsen en ny vending – pludselig er det ikke bare sprut og stoffer, der fanger hans interesse, men sprut, stoffer og sex!

Et herligt portræt af en svunden tid og et USA i forandring, og udsøgt skuespil. Det kan kritiseres, at Depp kører på rutinen og gentager tidligere rollefortolkninger (Fear and Loathing in Las Vegas, Blow, Pirates), men uanset hvad, så gør han det med bravur! Robinson (instruktion) har valgt en afdæmpet tilgang til stoffet, uden for mange dramatiske krumspring; det er det menneskelige drama, der er i fokus. Og selv om coveret vil have dig til at tro, at det er en komedie, så er drama en mere træffende genrebetegnelse. Ganske vist trækker vi ofte på smilebåndet af alle de herlige påfund under Depps drukture, men det er menneskeligt forfald og en mand, som vokser på sine oplevelser, der driver filmen fremad.

En fortræffelig kontrast mellem den socialt bevidste mand, som pludselig lader sig lokke af hurtige og smukke kvinder. Historien halter lidt undervejs og kunne have været strammere (og kortere) fortalt, og slutningen virker kunstigt god, men en fængende historie og udsøgt skuespil fra Depp og birollerne samt et herligt tidskolorit sikrer fem stjerner!

Billedkvaliteten er noget kornet, men det er et bevidst valg for at “fange” tidsånden, og lydsporet (DTS-HD) er fortræffeligt. Derimod er det særdeles skuffende, at der overhovedet ikke er noget bonusmateriale!

Fakta
  • Release: 24. april 2012
  • Instruktion: Bruce Robinson
  • Medvirkende: Johnny Depp, Aaron Eckhart, Michael Rispoli, Amber Heard, Giovanni Ribisi, Richard Jenkins
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Tid: 1:59 t.
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

HBO Nordic udsender trailer til deres nye norske dramaserie.
Se den første heftige trailer til den nye storfilm.
Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.