annonce

The Rum Diary

Blu-ray anmeldelse

Excentriske Johnny Depp er afgjort faldet for den endnu mere excentriske gonzo-journalist Hunter S. Thompson. Efter at han portrætterede ham i filmatiseringen af den næsten-selvbiografiske Fear and Loathing in Las Vegas, har han nu taget endnu en roman af den afdøde forfatter under behandling.

annonce

I kendt Thompson-stil møder vi en journalist, som er lidt mere end gennemsnitligt glad for sprut og stoffer. Da Paul Kemp (Johnny Depp) ankommer til en usædvanlig nedslidt avisredaktion i eksotiske, men ak så kaotiske Puerto Rico i begyndelsen af 1960’erne, glider han elegant ind blandt alle de fristelser, paradiset byder på. På avisen – der kæmper med faldende oplag og en lang række fordrukne journalister, som for enhver pris skal opretholde det politiske status quo – bliver nyansatte Depp sat til at skrive horoskoper og sportsreferater. Men da han kommer i kontakt med ejendomsmagnaten Sanderson (en sædvanlig glat Aaron Eckhart), tager tilværelsen en ny vending – pludselig er det ikke bare sprut og stoffer, der fanger hans interesse, men sprut, stoffer og sex!

Et herligt portræt af en svunden tid og et USA i forandring, og udsøgt skuespil. Det kan kritiseres, at Depp kører på rutinen og gentager tidligere rollefortolkninger (Fear and Loathing in Las Vegas, Blow, Pirates), men uanset hvad, så gør han det med bravur! Robinson (instruktion) har valgt en afdæmpet tilgang til stoffet, uden for mange dramatiske krumspring; det er det menneskelige drama, der er i fokus. Og selv om coveret vil have dig til at tro, at det er en komedie, så er drama en mere træffende genrebetegnelse. Ganske vist trækker vi ofte på smilebåndet af alle de herlige påfund under Depps drukture, men det er menneskeligt forfald og en mand, som vokser på sine oplevelser, der driver filmen fremad.

En fortræffelig kontrast mellem den socialt bevidste mand, som pludselig lader sig lokke af hurtige og smukke kvinder. Historien halter lidt undervejs og kunne have været strammere (og kortere) fortalt, og slutningen virker kunstigt god, men en fængende historie og udsøgt skuespil fra Depp og birollerne samt et herligt tidskolorit sikrer fem stjerner!

Billedkvaliteten er noget kornet, men det er et bevidst valg for at “fange” tidsånden, og lydsporet (DTS-HD) er fortræffeligt. Derimod er det særdeles skuffende, at der overhovedet ikke er noget bonusmateriale!

  • Release: 24. april 2012
  • Instruktion: Bruce Robinson
  • Medvirkende: Johnny Depp, Aaron Eckhart, Michael Rispoli, Amber Heard, Giovanni Ribisi, Richard Jenkins
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Tid: 1:59 t.

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.