Anmeldelse: The Last Thing He Wanted

Hjælpeløs Anne Hathaway

Hathaway og Affleck kommer på vildveje, da de (bogstavelig talt) roder rundt i Iran-Contra-skandalen.
Karakter
Thriller
The Last Thing He Wanted
Annonce
Annonce
forfatter

De film, der kommer fra streaming-tjenesterne, er generelt af varierende kvalitet, men med skuespillere som Willem Dafoe, Anne Hathaway og Ben Affleck på rollelisten forventer man et vist niveau. The Last Thing He Wanted svigter desværre på de fleste områder.

Med den mildt sagt spektakulære Iran-Contra-skandale som kulisse burde det være muligt at få en spændende thriller ud af ulovligt våbensalg (“godkendt” af myndighederne), forbindelser til Iran og en ambitiøs borende journalist. Men ak, forvirring og en helt usammenhængende historie er, hvad instruktør Dee Rees har fået ud af Joan Didions roman.

Under den populære præsident Ronald Reagans genvalgskampagne begynder rygter at svirre i pressen og politiske kredse om ulovlig støtte til guerillaerne i Nicaragua. Efterfølgende blev Oliver North skandalens officielle syndebuk, men at der var mange højere oppe i systemet, som var involveret i operationen, er der ikke meget tvivl om.

Det er denne hvepserede, den tilsyneladende idealistiske journalist Elena McMahon (Hathaway) stikker fingrene i. Men efter en periode som udstationeret reporter i Mellemamerika vil hendes redaktør have hende til at dække Reagans jubelkampagne. Det skinner klart igennem, at hun hverken er tilfreds med opgaven eller nærer høje tanker om den skuespiller, der sidder i Det Ovale Kontor. I kulisserne lurer embedsmanden Treat Morrison (Affleck), der har sin egen dagsorden.

Annonce

Belejligt nok begiver Elenas smådemente far (Dafoe) sig af med våbensmugling til “kræftsvulsten” Nicaragua via Costa Rica. Da hendes far bliver indisponeret, træder hun ind i rollen som durkdreven våbensmugler, hopper på det første fly og modtager kokain som betaling. Og herfra falder historien fuldstændig fra hinanden.

Én ting er, at handlingen er ekstremt forvirrende og til tider fuldstændig meningsløs; langt værre er det, at personernes motiver ikke giver antydning af mening eller passer til udgangspunktet. Et sted i filmen mødes Elena og Treat i det eksotiske Caribien, og hun erklærer, at hun ikke har nogen idé om, hvorfor hun har handlet, som hun har gjort. Nej, det har vi heller ikke!

(Foto: Netflix)

Anne Hathaway er langt fra sin sædvanlige Hollywood-glamour, men gør det bedste, hun kan, med en forvirret karakter, mens Ben Affleck igen virker mere og mere som en voksfigur. Affleck klarer sig meget bedre bag kameraet end foran (f.eks. på Gone Baby Gone) – lad os håbe, at han holder sig der.

Det mest “imponerende” ved The Last Thing He Wanted er, hvordan det er lykkedes at forkludre et så spændende udgangspunkt, endda med dygtige folk både foran og bag kameraet. Vi håber, at der om nogle år kommer et Director’s Cut, som forhåbentlig giver mere mening. Indtil da er det en film, du let og elegant kan springe over.

Vi vil ikke påstå, at filmen er “the last thing we wanted”, men det er heller ikke langtfra. To usle stjerner.

Annonce
The Last Thing He Wanted_7 _MG_2851.CR2 _MG_0572.CR2 The Last Thing He Wanted_3 _MG_1343.CR2
<
>
(Foto: Netflix)
Fakta
  • Netflix
  • Release: 21. februar 2020
  • Instruktion: Dee Rees
  • Med: Anne Hathaway, Ben Affleck, Willem Dafoe, Rosie Perez, Edi Gathegi, Mel Rodriguez
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 1:55 timer
IMDB Rating
The Last Thing He Wanted (2020) 1h 55min | Crime, Drama, Mystery | 21 February 2020 (Norway) Summary: A veteran D.C. journalist loses the thread of her own narrative when a guilt-propelled errand for her father thrusts her from byline to unwitting subject in the very story she's trying to break. Adapted from Joan Didion's namesake novel.
Countries: USALanguages: English, Spanish, French

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.