data-srcset
AnmeldelseThe Last Thing He Wanted
Thriller
The Last Thing He Wanted

Hjælpeløs Anne Hathaway

Hathaway og Affleck kommer på vildveje, da de (bogstavelig talt) roder rundt i Iran-Contra-skandalen.

De film, der kommer fra streaming-tjenesterne, er generelt af varierende kvalitet, men med skuespillere som Willem Dafoe, Anne Hathaway og Ben Affleck på rollelisten forventer man et vist niveau. The Last Thing He Wanted svigter desværre på de fleste områder.

Med den mildt sagt spektakulære Iran-Contra-skandale som kulisse burde det være muligt at få en spændende thriller ud af ulovligt våbensalg (“godkendt” af myndighederne), forbindelser til Iran og en ambitiøs borende journalist. Men ak, forvirring og en helt usammenhængende historie er, hvad instruktør Dee Rees har fået ud af Joan Didions roman.

Under den populære præsident Ronald Reagans genvalgskampagne begynder rygter at svirre i pressen og politiske kredse om ulovlig støtte til guerillaerne i Nicaragua. Efterfølgende blev Oliver North skandalens officielle syndebuk, men at der var mange højere oppe i systemet, som var involveret i operationen, er der ikke meget tvivl om.

Det er denne hvepserede, den tilsyneladende idealistiske journalist Elena McMahon (Hathaway) stikker fingrene i. Men efter en periode som udstationeret reporter i Mellemamerika vil hendes redaktør have hende til at dække Reagans jubelkampagne. Det skinner klart igennem, at hun hverken er tilfreds med opgaven eller nærer høje tanker om den skuespiller, der sidder i Det Ovale Kontor. I kulisserne lurer embedsmanden Treat Morrison (Affleck), der har sin egen dagsorden.

Belejligt nok begiver Elenas smådemente far (Dafoe) sig af med våbensmugling til “kræftsvulsten” Nicaragua via Costa Rica. Da hendes far bliver indisponeret, træder hun ind i rollen som durkdreven våbensmugler, hopper på det første fly og modtager kokain som betaling. Og herfra falder historien fuldstændig fra hinanden.

Én ting er, at handlingen er ekstremt forvirrende og til tider fuldstændig meningsløs; langt værre er det, at personernes motiver ikke giver antydning af mening eller passer til udgangspunktet. Et sted i filmen mødes Elena og Treat i det eksotiske Caribien, og hun erklærer, at hun ikke har nogen idé om, hvorfor hun har handlet, som hun har gjort. Nej, det har vi heller ikke!

(Foto: Netflix)

Anne Hathaway er langt fra sin sædvanlige Hollywood-glamour, men gør det bedste, hun kan, med en forvirret karakter, mens Ben Affleck igen virker mere og mere som en voksfigur. Affleck klarer sig meget bedre bag kameraet end foran (f.eks. på Gone Baby Gone) – lad os håbe, at han holder sig der.

annonce

Det mest “imponerende” ved The Last Thing He Wanted er, hvordan det er lykkedes at forkludre et så spændende udgangspunkt, endda med dygtige folk både foran og bag kameraet. Vi håber, at der om nogle år kommer et Director’s Cut, som forhåbentlig giver mere mening. Indtil da er det en film, du let og elegant kan springe over.

annonce

Vi vil ikke påstå, at filmen er “the last thing we wanted”, men det er heller ikke langtfra. To usle stjerner.

The Last Thing He Wanted_7 _MG_2851.CR2 _MG_0572.CR2 The Last Thing He Wanted_3 _MG_1343.CR2
<
>
(Foto: Netflix)

Fakta

  • Netflix
  • Release: 21. februar 2020
  • Instruktion: Dee Rees
  • Med: Anne Hathaway, Ben Affleck, Willem Dafoe, Rosie Perez, Edi Gathegi, Mel Rodriguez
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 1:55 timer

IMDB Rating

The Last Thing He Wanted (2020) 1h 55min | Crime, Drama, Mystery | 21 February 2020 (Norway) Summary: A veteran D.C. journalist loses the thread of her own narrative when a guilt-propelled errand for her father thrusts her from byline to unwitting subject in the very story she's trying to break. Adapted from Joan Didion's namesake novel.
Countries: USALanguages: English, Spanish, French
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også

 data-srcset

Dommedag buh!

Belgiens første originale Netflix-serie er lige så kunstig og oppustet som landets blå, genmodificerede superkvæg.

Jusqu'au Declin - Photo Credit: Netflix / Bertrand Calmeau

Rednecks på skovtur

Enhver tænkelig katastrofe lurer lige rundt om hjørnet. Hvis du vil overleve, må du selv tage ansvar for din sikkerhed og dit helbred!

Schofield (George MacKay, left) with fellow soldiers in

Imponerende brutalitet

Få krige er skildret så ofte på film som “Den Store Krig”. Alligevel formår Sam Mendes at tilføre genren noget nyt og imponerende.

 data-srcset

Toeren stinker!

Ud over forventninger om et overskud til produktionsselskabet kan der ikke have været én eneste tanke bag dette bras.

 data-srcset

Giv Ruffalo en Emmy!

Mark “The Hulk” Ruffalo yder en formidabel præstation som vingeskudt tvillingepar.

 data-srcset

Endnu en solid Bosch-sæson

I sin 6. sæson viser krimiserien om L.A.-drabsefterforskeren Harry Bosch få svaghedstegn, men der er heller ikke meget, der minder om fornyelse.

 data-srcset

Monsterkapitalisten

I 5. sæson af den dekadente Billions træder monsteret Axe for alvor frem.

 data-srcset

Release-liste maj 2020

Her er maj måneds film- og serie-releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.

Extraction (Foto: Netflix)

Actionfest a la Thor

Chris Hemsworth kan mere end at kaste en stor hammer. Han er også meget kapabel med store skydevåben.