TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray anmeldelse

Winter’s War giver os et frisk og usædvanlig originalt twist på historien om Snehvide og hendes eventyrverden.

forfatter
Publiceret 26/08/2016 - 13:15
Karakter
Fantasy
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

For fire år siden kom den alternative historie om Snehvides kamp om tronen. I Snow White and the Huntsman fik vi fortællingen om, hvordan den seje Snehvide (Stewart) kæmpede sig til magten og overvandt den onde, udspekulerede dronning Ravenna (Theron), godt hjulpet af den eventyrlystne og heroiske jæger Eric (Hemsworth).

Efter ballade med Kristen Stewart – som hoppede i kanen med den gifte instruktør – stod det tidligt klart, at hun ikke stillede op til en fortsættelse, og dermed måtte forfatterne prøve at vride en anden historie ud af eventyret. Det, vi får, er en salig blanding af Ringenes Herre, Frost, Troldmanden fra Oz, Game of Thrones og Snehvide.

Vores skepsis var til at tage og føle på, men resultatet er en film, der er langt sjovere end LOTR, saftigere og mere underholdende end Frost, og som giver Snehvide-figurerne langt mere dybde.

Historie begynder ca. syv år før den afgørende kamp mellem Snehvide og Ravennas hær. Det viser sig, at Ravenna har en søster, Freya (Blunt), som efter en uheldig hændelse med sine elskede endelig får frigjort sine magiske kræfter – at kunne fryse alt til stenhård is.

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Søstrene deler landet mellem sig, og Freya forvandler det frodige Nord til en gold isørken. I det kolde vinterlandskab forbyder hun alle følelser og bortfører børn til sin private hær. Blandt dem er Eric og den fyrrige Sara (Chastain), og da følelserne mellem dem blomstrer, slår Freya hårdt ned på dem.

Senere, efter begivenhederne i den første film, kæmper Snehvide med dæmonen i det magiske spejl – et spejl, som Freya får nys og sætter alt ind på at få fat i. Men Snehvide overtaler Eric til at finde spejlet og knuse det.

Chris Hemsworth (Thor) er som skabt til rollen som den hærdebrede jæger med glimt i øjet og næver af stål – og et varmt, ømt hjerte inde bag alle musklerne. Han stortrives tydeligvis i rollen og leger sig gennem filmen, slås med en fadøl i den ene hånd, flirter med damerne og kommer med småfrække bemærkninger.

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Jessica Chastain er perfekt som hans partner, mens Charlize Theron ligesom i den foregående film er overdrevet stiv og teatralsk. Derimod lykkes Emily Blunt godt i rollen som den iskolde dronning med de imponerende kuldekræfter.

Visuelt kan man mærke, at der er gået nogle år, siden Frodo traskede rundt i skove og moser med ringen på slæb. Filmens special effects er forbilledlige (og holdt på et – relativt – moderat niveau), og Winter’s War er et visuelt overflødighedshorn og en sand fryd for øjet. Tonen er let og legende, og det narrative flyder godt.

Filmen er indimellem lige lovlig pompøs, men tager dog sig selv så uhøjtideligt og byder på så rappe dialoger og herligt samspil (ikke mindst mellem Hemsworth og Chastain), at vi er storartet underholdt. Winter’s War er ikke nogen “stor” film, men herligt gennemført og eventyrlig underholdning. Fem stjerner.

The Huntsman - Winter's War 3D_8 Huntsman Huntsman Huntsman Huntsman The Huntsman - Winter's War 3D_3 The Huntsman - Winter's War 3D_2
<
>
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray-udgivelsen giver os en utrolig lækker billedkvalitet med knivskarpt billede, friske og naturlige farver samt meget lidt billedstøj. Lydsporet er storslået og detaljeret med fornem surround-effekt. På bonusfronten får vi nogle udeladte scener, bloopers, kommentarspor og en halv times informativ bag-om-filmen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 22. august 2016
 • Instruktion: Cedric Nicolas-Troyan
 • Med: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Rob Brydon
 • Genre: Fantasy
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 01:54 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend