Search
Generic filters

: The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray anmeldelse

Winter’s War giver os et frisk og usædvanlig originalt twist på historien om Snehvide og hendes eventyrverden.

Karakter
Fantasy
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

For fire år siden kom den alternative historie om Snehvides kamp om tronen. I Snow White and the Huntsman fik vi fortællingen om, hvordan den seje Snehvide (Stewart) kæmpede sig til magten og overvandt den onde, udspekulerede dronning Ravenna (Theron), godt hjulpet af den eventyrlystne og heroiske jæger Eric (Hemsworth).

Efter ballade med Kristen Stewart – som hoppede i kanen med den gifte instruktør – stod det tidligt klart, at hun ikke stillede op til en fortsættelse, og dermed måtte forfatterne prøve at vride en anden historie ud af eventyret. Det, vi får, er en salig blanding af Ringenes Herre, Frost, Troldmanden fra Oz, Game of Thrones og Snehvide.

Vores skepsis var til at tage og føle på, men resultatet er en film, der er langt sjovere end LOTR, saftigere og mere underholdende end Frost, og som giver Snehvide-figurerne langt mere dybde.

Historie begynder ca. syv år før den afgørende kamp mellem Snehvide og Ravennas hær. Det viser sig, at Ravenna har en søster, Freya (Blunt), som efter en uheldig hændelse med sine elskede endelig får frigjort sine magiske kræfter – at kunne fryse alt til stenhård is.

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Søstrene deler landet mellem sig, og Freya forvandler det frodige Nord til en gold isørken. I det kolde vinterlandskab forbyder hun alle følelser og bortfører børn til sin private hær. Blandt dem er Eric og den fyrrige Sara (Chastain), og da følelserne mellem dem blomstrer, slår Freya hårdt ned på dem.

Senere, efter begivenhederne i den første film, kæmper Snehvide med dæmonen i det magiske spejl – et spejl, som Freya får nys og sætter alt ind på at få fat i. Men Snehvide overtaler Eric til at finde spejlet og knuse det.

Chris Hemsworth (Thor) er som skabt til rollen som den hærdebrede jæger med glimt i øjet og næver af stål – og et varmt, ømt hjerte inde bag alle musklerne. Han stortrives tydeligvis i rollen og leger sig gennem filmen, slås med en fadøl i den ene hånd, flirter med damerne og kommer med småfrække bemærkninger.

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Jessica Chastain er perfekt som hans partner, mens Charlize Theron ligesom i den foregående film er overdrevet stiv og teatralsk. Derimod lykkes Emily Blunt godt i rollen som den iskolde dronning med de imponerende kuldekræfter.

Visuelt kan man mærke, at der er gået nogle år, siden Frodo traskede rundt i skove og moser med ringen på slæb. Filmens special effects er forbilledlige (og holdt på et – relativt – moderat niveau), og Winter’s War er et visuelt overflødighedshorn og en sand fryd for øjet. Tonen er let og legende, og det narrative flyder godt.

Filmen er indimellem lige lovlig pompøs, men tager dog sig selv så uhøjtideligt og byder på så rappe dialoger og herligt samspil (ikke mindst mellem Hemsworth og Chastain), at vi er storartet underholdt. Winter’s War er ikke nogen “stor” film, men herligt gennemført og eventyrlig underholdning. Fem stjerner.

The Huntsman - Winter's War 3D_8 Huntsman Huntsman Huntsman Huntsman The Huntsman - Winter's War 3D_3 The Huntsman - Winter's War 3D_2
<
>
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray-udgivelsen giver os en utrolig lækker billedkvalitet med knivskarpt billede, friske og naturlige farver samt meget lidt billedstøj. Lydsporet er storslået og detaljeret med fornem surround-effekt. På bonusfronten får vi nogle udeladte scener, bloopers, kommentarspor og en halv times informativ bag-om-filmen.

Fakta

 • Release: 22. august 2016
 • Instruktion: Cedric Nicolas-Troyan
 • Med: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Rob Brydon
 • Genre: Fantasy
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 01:54 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.