: The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray anmeldelse

Winter’s War giver os et frisk og usædvanlig originalt twist på historien om Snehvide og hendes eventyrverden.
Karakter
Fantasy
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
Annonce
Annonce
forfatter

For fire år siden kom den alternative historie om Snehvides kamp om tronen. I Snow White and the Huntsman fik vi fortællingen om, hvordan den seje Snehvide (Stewart) kæmpede sig til magten og overvandt den onde, udspekulerede dronning Ravenna (Theron), godt hjulpet af den eventyrlystne og heroiske jæger Eric (Hemsworth).

Efter ballade med Kristen Stewart – som hoppede i kanen med den gifte instruktør – stod det tidligt klart, at hun ikke stillede op til en fortsættelse, og dermed måtte forfatterne prøve at vride en anden historie ud af eventyret. Det, vi får, er en salig blanding af Ringenes Herre, Frost, Troldmanden fra Oz, Game of Thrones og Snehvide.

Vores skepsis var til at tage og føle på, men resultatet er en film, der er langt sjovere end LOTR, saftigere og mere underholdende end Frost, og som giver Snehvide-figurerne langt mere dybde.

Historie begynder ca. syv år før den afgørende kamp mellem Snehvide og Ravennas hær. Det viser sig, at Ravenna har en søster, Freya (Blunt), som efter en uheldig hændelse med sine elskede endelig får frigjort sine magiske kræfter – at kunne fryse alt til stenhård is.

Annonce
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Søstrene deler landet mellem sig, og Freya forvandler det frodige Nord til en gold isørken. I det kolde vinterlandskab forbyder hun alle følelser og bortfører børn til sin private hær. Blandt dem er Eric og den fyrrige Sara (Chastain), og da følelserne mellem dem blomstrer, slår Freya hårdt ned på dem.

Senere, efter begivenhederne i den første film, kæmper Snehvide med dæmonen i det magiske spejl – et spejl, som Freya får nys og sætter alt ind på at få fat i. Men Snehvide overtaler Eric til at finde spejlet og knuse det.

Chris Hemsworth (Thor) er som skabt til rollen som den hærdebrede jæger med glimt i øjet og næver af stål – og et varmt, ømt hjerte inde bag alle musklerne. Han stortrives tydeligvis i rollen og leger sig gennem filmen, slås med en fadøl i den ene hånd, flirter med damerne og kommer med småfrække bemærkninger.

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Jessica Chastain er perfekt som hans partner, mens Charlize Theron ligesom i den foregående film er overdrevet stiv og teatralsk. Derimod lykkes Emily Blunt godt i rollen som den iskolde dronning med de imponerende kuldekræfter.

Visuelt kan man mærke, at der er gået nogle år, siden Frodo traskede rundt i skove og moser med ringen på slæb. Filmens special effects er forbilledlige (og holdt på et – relativt – moderat niveau), og Winter’s War er et visuelt overflødighedshorn og en sand fryd for øjet. Tonen er let og legende, og det narrative flyder godt.

Annonce

Filmen er indimellem lige lovlig pompøs, men tager dog sig selv så uhøjtideligt og byder på så rappe dialoger og herligt samspil (ikke mindst mellem Hemsworth og Chastain), at vi er storartet underholdt. Winter’s War er ikke nogen “stor” film, men herligt gennemført og eventyrlig underholdning. Fem stjerner.

The Huntsman - Winter's War 3D_8 Huntsman Huntsman Huntsman Huntsman The Huntsman - Winter's War 3D_3 The Huntsman - Winter's War 3D_2
<
>
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray-udgivelsen giver os en utrolig lækker billedkvalitet med knivskarpt billede, friske og naturlige farver samt meget lidt billedstøj. Lydsporet er storslået og detaljeret med fornem surround-effekt. På bonusfronten får vi nogle udeladte scener, bloopers, kommentarspor og en halv times informativ bag-om-filmen.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 22. august 2016
  • Instruktion: Cedric Nicolas-Troyan
  • Med: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Rob Brydon
  • Genre: Fantasy
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 01:54 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.