annonce

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray anmeldelse

Winter’s War giver os et frisk og usædvanlig originalt twist på historien om Snehvide og hendes eventyrverden.

(Foto: Producent)
annonce

For fire år siden kom den alternative historie om Snehvides kamp om tronen. I Snow White and the Huntsman fik vi fortællingen om, hvordan den seje Snehvide (Stewart) kæmpede sig til magten og overvandt den onde, udspekulerede dronning Ravenna (Theron), godt hjulpet af den eventyrlystne og heroiske jæger Eric (Hemsworth).

Efter ballade med Kristen Stewart – som hoppede i kanen med den gifte instruktør – stod det tidligt klart, at hun ikke stillede op til en fortsættelse, og dermed måtte forfatterne prøve at vride en anden historie ud af eventyret. Det, vi får, er en salig blanding af Ringenes Herre, Frost, Troldmanden fra Oz, Game of Thrones og Snehvide.

Vores skepsis var til at tage og føle på, men resultatet er en film, der er langt sjovere end LOTR, saftigere og mere underholdende end Frost, og som giver Snehvide-figurerne langt mere dybde.

Historie begynder ca. syv år før den afgørende kamp mellem Snehvide og Ravennas hær. Det viser sig, at Ravenna har en søster, Freya (Blunt), som efter en uheldig hændelse med sine elskede endelig får frigjort sine magiske kræfter – at kunne fryse alt til stenhård is.

The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Søstrene deler landet mellem sig, og Freya forvandler det frodige Nord til en gold isørken. I det kolde vinterlandskab forbyder hun alle følelser og bortfører børn til sin private hær. Blandt dem er Eric og den fyrrige Sara (Chastain), og da følelserne mellem dem blomstrer, slår Freya hårdt ned på dem.

Senere, efter begivenhederne i den første film, kæmper Snehvide med dæmonen i det magiske spejl – et spejl, som Freya får nys og sætter alt ind på at få fat i. Men Snehvide overtaler Eric til at finde spejlet og knuse det.

annonce

Chris Hemsworth (Thor) er som skabt til rollen som den hærdebrede jæger med glimt i øjet og næver af stål – og et varmt, ømt hjerte inde bag alle musklerne. Han stortrives tydeligvis i rollen og leger sig gennem filmen, slås med en fadøl i den ene hånd, flirter med damerne og kommer med småfrække bemærkninger.

annonce
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Jessica Chastain er perfekt som hans partner, mens Charlize Theron ligesom i den foregående film er overdrevet stiv og teatralsk. Derimod lykkes Emily Blunt godt i rollen som den iskolde dronning med de imponerende kuldekræfter.

Visuelt kan man mærke, at der er gået nogle år, siden Frodo traskede rundt i skove og moser med ringen på slæb. Filmens special effects er forbilledlige (og holdt på et – relativt – moderat niveau), og Winter’s War er et visuelt overflødighedshorn og en sand fryd for øjet. Tonen er let og legende, og det narrative flyder godt.

Filmen er indimellem lige lovlig pompøs, men tager dog sig selv så uhøjtideligt og byder på så rappe dialoger og herligt samspil (ikke mindst mellem Hemsworth og Chastain), at vi er storartet underholdt. Winter’s War er ikke nogen “stor” film, men herligt gennemført og eventyrlig underholdning. Fem stjerner.

The Huntsman - Winter's War 3D_8 Huntsman Huntsman Huntsman Huntsman The Huntsman - Winter's War 3D_3 The Huntsman - Winter's War 3D_2
<
>
The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition)

Blu-ray-udgivelsen giver os en utrolig lækker billedkvalitet med knivskarpt billede, friske og naturlige farver samt meget lidt billedstøj. Lydsporet er storslået og detaljeret med fornem surround-effekt. På bonusfronten får vi nogle udeladte scener, bloopers, kommentarspor og en halv times informativ bag-om-filmen.

annonce
  • Release: 22. august 2016
  • Instruktion: Cedric Nicolas-Troyan
  • Med: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Rob Brydon
  • Genre: Fantasy
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 01:54 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Thor knuser jættekranier

Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Johansson og Driver imponerer

Scarlett Johansson og Adam Driver giver alt i en oprivende skilsmissefilm, som kun amerikanerne kan gøre det.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.