: The Best of Me

Blu-ray anmeldelse

Er du en sart, letpåvirkelig og virkelighedsfjern sjæl, så find lommetørklædet frem. Er du derimod et almindeligt menneske med begge fødder solidt plantet på jorden, så find en spand at kaste op i!
Karakter
Drama
The Best of Me
Annonce
Annonce
forfatter

Nicholas Sparks’ tårevædede romantiske dramaer har nærmest fået klippekort til at blive filmatiseret. Det er tydeligt, at film som Brevet i flasken, The Notebook, Nights in Rodanthe, og The Lucky One har fundet et publikum. De er da også indimellem velfungerende, omend altid overdrevent romantiserede film til en hyggeaften arm i arm. Men The Best of Me får os til at vende os væk i væmmelse efter en overdosis sødladent klister og en fuldstændig ukritisk og søgt handling.

Som altid med Sparks foregår handlingen i og omkring det smukke Louisiana, og hvis man vælger at se filmen som en slags dokumentarfilm fra det eksotiske sydstatslandskab, kan man måske få en god oplevelse. Nydelige locations, flot vildmark, bugtende floder, sprudlende blomster og vild natur spiller en central rolle i filmen.

Det er også i en af ​​Louisianas småbyer, at high school-kæresterne Amanda (Monaghan/Liberato) og Dawson (Marsden/Bracey) mødes igen efter 21 år, bragt sammen som følge af en nær vens død. Kan gamle skuffelser og svigt heles, og kærligheden blomstre igen? Gæt to gange!

Filmen er totalt forudsigelig, og personerne er irriterende endimensionelle papfigurer. Især Dawson har vi svært ved at forholde os til – han er simpelthen en helgen. En fuldstændig fejlfri person, der aldrig ville skade en regnorm, og en selvopofrende helt af dimensioner.

Annonce

 

The-Best-of-Me_2 The-Best-of-Me_3 The-Best-of-Me_4 The-Best-of-Me_5
<
>

Dawson er vokset op under barske kår med en karikeret voldsforherligende far, der nyder at kue og banke den eneste håbefulde søn. De to andre er så white trash-stereotype, at man græmmes. Amanda kommer derimod fra en velstående familie med et rigt svin som far.

Selvfølgelig finder de hinanden og redder hinanden, men skæbnen vil det anderledes … Vi skal ikke afsløre hele handlingen (den gætter man alligevel undervejs), men gammel kærlighed har en tendens til at vågne op igen, og selvfølgelig har den helgenagtige Dawson sparet sig til den store kærlighed. Han vil heller ikke kæmpe for sit eget bedste, men for hvad der “moralsk” er mest rigtigt. Ups! Dér kastede vi lige op.

I velkendt Sparks-stil males der med bred pensel; ordet subtil eksisterer ikke i hans ordforråd. Der danses langs floden til smuk musik med solstråler skinnende ned gennem det smukke løvværk. Det unge par (der springes frem og tilbage i tid) ser en smuk solnedgang fra toppen af ​​vandtårnet, går hånd i hånd i det smukke sommergræs (solen skinner altid på dem), læser smukke digte for hinanden i trætoppene og overvinder alle hårde prøvelser. Det hele ligner en Budweiser-reklame.

The-Best-of-Me_6 The-Best-of-Me_9 The-Best-of-Me_8 The-Best-of-Me_7
<
>

Misforstå os ikke, The Best of Me er ikke en fuldstændig håbløs film. Den fungerer sådan set på sine egne præmisser, og Michelle Monaghan leverer godt skuespil ud fra det begrænsede manuskript, mens Marsden ikke er andet end en hul “poster boy”.

Annonce

Vent lidt … Sagde vi, at det ikke var en helt håbløs film? Stryg det! Når vi kommer til den sidste halve time, er alle tøjler sluppet, og den ene søgte kliché efter den anden kommer som kvalmende perler på en klistret snor. Du fredsens, for en latterligt pinlig og fuldstændig urealistisk slutning! Ups! Dér kastede vi op igen. To glanspapirtynde stjerner – en til Monaghan og en til de lækkert fotograferede landskaber.

Billedkvaliteten er gnistrende klar, og alle de smukke, lyse farver i Louisiana-landskabet lyser imod os med herlig skarphed og dybde. Lydsporet (dts-MA 5.1) er også rigtig godt, men dialogsporet har en tendens til at overskygge musikken. Intet bonusmateriale.

 

The-Best-of-Me_10

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 9. marts 2015
  • Instruktion: Michael Hoffmann
  • Originaltitel: -
  • Med: Michelle Monaghan, James Marsden, Luke Bracey, Liana Liberato, Gerald McRaney, Sean Bridgers
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:57 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.