TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

The Best of Me

Blu-ray anmeldelse

Er du en sart, letpåvirkelig og virkelighedsfjern sjæl, så find lommetørklædet frem. Er du derimod et almindeligt menneske med begge fødder solidt plantet på jorden, så find en spand at kaste op i!

forfatter
Publiceret 17/03/2015 - 00:01
Karakter
Drama
The Best of Me

Nicholas Sparks’ tårevædede romantiske dramaer har nærmest fået klippekort til at blive filmatiseret. Det er tydeligt, at film som Brevet i flasken, The Notebook, Nights in Rodanthe, og The Lucky One har fundet et publikum. De er da også indimellem velfungerende, omend altid overdrevent romantiserede film til en hyggeaften arm i arm. Men The Best of Me får os til at vende os væk i væmmelse efter en overdosis sødladent klister og en fuldstændig ukritisk og søgt handling.

Som altid med Sparks foregår handlingen i og omkring det smukke Louisiana, og hvis man vælger at se filmen som en slags dokumentarfilm fra det eksotiske sydstatslandskab, kan man måske få en god oplevelse. Nydelige locations, flot vildmark, bugtende floder, sprudlende blomster og vild natur spiller en central rolle i filmen.

Det er også i en af ​​Louisianas småbyer, at high school-kæresterne Amanda (Monaghan/Liberato) og Dawson (Marsden/Bracey) mødes igen efter 21 år, bragt sammen som følge af en nær vens død. Kan gamle skuffelser og svigt heles, og kærligheden blomstre igen? Gæt to gange!

Filmen er totalt forudsigelig, og personerne er irriterende endimensionelle papfigurer. Især Dawson har vi svært ved at forholde os til – han er simpelthen en helgen. En fuldstændig fejlfri person, der aldrig ville skade en regnorm, og en selvopofrende helt af dimensioner.

 

The-Best-of-Me_2 The-Best-of-Me_3 The-Best-of-Me_4 The-Best-of-Me_5
<
>

Dawson er vokset op under barske kår med en karikeret voldsforherligende far, der nyder at kue og banke den eneste håbefulde søn. De to andre er så white trash-stereotype, at man græmmes. Amanda kommer derimod fra en velstående familie med et rigt svin som far.

Selvfølgelig finder de hinanden og redder hinanden, men skæbnen vil det anderledes … Vi skal ikke afsløre hele handlingen (den gætter man alligevel undervejs), men gammel kærlighed har en tendens til at vågne op igen, og selvfølgelig har den helgenagtige Dawson sparet sig til den store kærlighed. Han vil heller ikke kæmpe for sit eget bedste, men for hvad der “moralsk” er mest rigtigt. Ups! Dér kastede vi lige op.

I velkendt Sparks-stil males der med bred pensel; ordet subtil eksisterer ikke i hans ordforråd. Der danses langs floden til smuk musik med solstråler skinnende ned gennem det smukke løvværk. Det unge par (der springes frem og tilbage i tid) ser en smuk solnedgang fra toppen af ​​vandtårnet, går hånd i hånd i det smukke sommergræs (solen skinner altid på dem), læser smukke digte for hinanden i trætoppene og overvinder alle hårde prøvelser. Det hele ligner en Budweiser-reklame.

The-Best-of-Me_6 The-Best-of-Me_9 The-Best-of-Me_8 The-Best-of-Me_7
<
>

Misforstå os ikke, The Best of Me er ikke en fuldstændig håbløs film. Den fungerer sådan set på sine egne præmisser, og Michelle Monaghan leverer godt skuespil ud fra det begrænsede manuskript, mens Marsden ikke er andet end en hul “poster boy”.

Vent lidt … Sagde vi, at det ikke var en helt håbløs film? Stryg det! Når vi kommer til den sidste halve time, er alle tøjler sluppet, og den ene søgte kliché efter den anden kommer som kvalmende perler på en klistret snor. Du fredsens, for en latterligt pinlig og fuldstændig urealistisk slutning! Ups! Dér kastede vi op igen. To glanspapirtynde stjerner – en til Monaghan og en til de lækkert fotograferede landskaber.

Billedkvaliteten er gnistrende klar, og alle de smukke, lyse farver i Louisiana-landskabet lyser imod os med herlig skarphed og dybde. Lydsporet (dts-MA 5.1) er også rigtig godt, men dialogsporet har en tendens til at overskygge musikken. Intet bonusmateriale.

 

The-Best-of-Me_10

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 9. marts 2015
 • Instruktion: Michael Hoffmann
 • Originaltitel: -
 • Med: Michelle Monaghan, James Marsden, Luke Bracey, Liana Liberato, Gerald McRaney, Sean Bridgers
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:57 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend