Search
Generic filters

: Thale

Blu-ray-anmeldelse

André Øvredal satte standarden for norske mytiske skikkelser på film, da han instruerede Troldjægeren i 2010. Aleksander Nordaas tager tråden op med denne fantasy-thriller om Huldren, så nu er det bare at vente på et episk drama om Heksen, Genfærdet og Nissen …

Karakter
Eventyr
Thale

Thale er historien om de to opryddere på gerningssteder Elvis (Nervold) og Leo (Skard), der rydder op efter en gammel mand, som er gået bort, på en afsidesliggende gård langt ude i skoven. Under arbejdet opdager de en skjult kælder, hvor der er klare spor efter eksperimenter på dyr eller mennesker. I et badekar finder de en ung og smuk kvinde (Reinåmo), som hverken kan tale eller kommunikere normalt, og ved hjælp af gamle kassettebåndoptagelser og andre fund afdækker de en usædvanlig historie.

Filmskaber Nordaas skal have meget ros for det arbejde, han har lavet med denne film. Alle tekniske aspekter ved produktionen er rigtig gode, selv om vi er vant til et hak bedre CGI (computereffekter). Specielt imponerende er både billeder og scenografi. Thale er en flot idé og et godt udgangspunkt for en spillefilm, men desværre er der for mange huller i historien og vage antydninger. Thale mangler gennemslagskraft og magter ikke at være spændende eller underholdende nok, sådan som intentionen helt sikkert var. Vi satser på en bedre film næste gang. Tre stjerner.

BD’en viser, at Nordaas har meget godt at komme med. Den indeholder flere af hans kortfilm, som absolut imponerer både fortællermæssigt og æstetisk. Og både lyd og billede er mere end godkendt.

Fakta

 • Release: 29. august 2012
 • Instruktør: Aleksander Nordaas
 • Medvirkende: Silje Reinåmo, Morten Andresen, Erlend Nervold, Jon Sigve Skard
 • Genre: Eventyr
 • Land: Norge
 • År: 2012
 • Tid: 1:19 timer

IMDB Rating

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.