Search
Generic filters

: Terminator Genisys

Blu-ray anmeldelse

Gamle stjerner og et hav af referencer er brugt til at reboote den klassiske filmserie om kunstig intelligens, onde robotter og teknologisk dommedag. Desværre er Terminator Genisys blevet en rodet film med mange svage punkter.

Karakter
Action
Terminator Genisys

James Cameron satte sig dybe spor i filmhistorien, da han fik sit gennembrud som instruktør med den legendariske Terminator i 1984. Han banede ikke alene vej for sin egen karriere som filmskaber – med senere film som Aliens, The Abyss og Avatar – han gjorde også den østrigske bodybuilder Arnold Schwarzenegger til en de allerstørste actionhelte gennem tiderne.

Terminator blev en enorm succes, og i 1991 lavede Cameron en efterfølger, Terminator 2: Dommedag, der satte en nærmest uslåelig standard inden for genren. Herefter trak Cameron sig som instruktør for serien, og nedturen begyndte. Først med Terminator 3: Rise of the Machines (2003). Siden kom tv-serien Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008), som blev efterfulgt af Terminator Salvation i 2009.

Empire UK - May 2015

Siden da har det været stille omkring franchisen, indtil det blev bekræftet, at der var planer om en ny filmserie, som skulle sparkes i gang med selveste Arnold på plakaten. Terminator Genisys er altså den femte film i serien og starter i 2029, hvor krigen mellem maskinerne og modstandsbevægelsen er i fuld gang.

Modstandslederen John Connor (Jason Clarke) opdager, at Skynet planlægger at angribe ham fra to fronter, både i fortiden og fremtiden, og beslutter sig for at sende soldaten Kyle Reese (Jai Courtney) tilbage til 1984 for at redde sin mor Sarah Connors liv. Kyle møder dog en noget uventet situation, da det viser sig, at en ny Terminator er blevet sendt til 1973 og har dræbt Sarahs forældre, mens hun (Emilia Clarke) beskyttes af en anden maskine (Arnold Schwarzenegger), der nu forbereder sig på en ny trussel.

Terminator Genisys_8

Fans af de gamle film har længe håbet, at der skulle komme en ny film, som kunne måle sig med de tidligere mesterværker. Desværre er den triste konklusion, at Terminator Genisys ikke er redningen. Filmen prøver utrolig hårdt at blive en del af seriens storhed, men ender med et overforbrug af referencer og kendte replikker i et forgæves forsøg på at genskabe fordums magi.

Arnold alene kan ikke gøre det, men er faktisk et højdepunkt, hvad castingen angår. Jai Courtney er for veg i rollen som Kyle, og Emilia Clarke har slet ikke råstyrke nok til at gestalte Sarah Connor. Desuden overspiller Jason Clarke i sit forsøg på at skille sig ud blandt de mange, som efterhånden har portrætteret John Connor.

Terminator Genisys_7

Manuskriptet er også en stor skuffelse. Historien er et migræneanfald af kaos tilsat en overdosis af udspekulerede twists, der bare skaber irritation. Det kunne have været gjort så meget enklere. Visuelt lægger filmen sig tæt op ad æstetikken fra Terminator 2, men evner ikke at ramme det samme massive udtryk, som vi så i 1991. Her får vi snarere en overflod af digitale effekter og støj, som bliver forstyrrende.

Det værste af det hele er, at produktionen har et strejf af tv-film over sig og indimellem virker lidt billig. Måske skyldes det instruktøren Alan Taylor, der bortset fra en enkelt spillefilm kun har arbejdet med tv-serier indtil nu?

TERMINATOR GENISYS VISTA Terminator Genisys_2
<
>
(Foto: Producent)

Under alle omstændigheder er dommen klar: Terminator Genisys er en stor skuffelse, der virker unødvendig, og det frister ikke med flere film af denne type. Men måske kan James Cameron rette op på misæren, når han er færdig med Avatar 2, 3 og 4 (!) i 2019? Tre stjerner.

For hardcore fans er Blu-ray-udgivelsen dog teknisk rigtig god. Der er ikke så meget ekstramateriale, men lyd og billede står til topkarakter. Billedet er funklende klart, og lydsporet i Dolby Atmos er guf for selv de mest kræsne lyttere. Filmen udsendes i øvrigt også i en særlig 3D-udgave.

TERMINATOR GENISYS

Fakta

 • Release: 26. oktober 2015
 • Instruktion: Alan Taylor
 • Med: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke, J.K. Simmons, Matt Smith
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 02:05 timer

IMDB Rating

1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.