Search
Generic filters
Anmeldelse

Sweet Magnolias, 1. sæson

 itemprop
AnmeldelseSweet Magnolias, 1. sæson
Drama
Sweet Magnolias, 1. sæson

Sæbeopera fra Sydstaterne

Tre barndomsveninder griner, græder, kæmper og drikker sig igennem det yderst ordinære og kunstige liv i en åh så charmerende sydstatsby.

Den nye Netflix-serie Sweet Magnolias, baseret på Sherryl Woods’ romaner, er strøget lige ind på streaming-gigantens top 10. Vi har prøvet at give den en chance med et åbent sind, men trods flere formildende omstændigheder er der bare for meget Desperate Housewives møder klassisk high school-drama over serien.

I den charmerende, arketypiske sydstatsby Serenity (“sindsro”!), ikke langt fra storbyen Charleston, lever lillebyboerne deres relativt ubekymrede liv. Her er der ingen antydninger af racekonflikter, kriminalitet, vold eller politisk kontrovers. Alt er centreret omkring familieværdier og hverdagens begivenheder, såsom kærlighed, skilsmisser, “besværlige” teenagere, og hvem der skal på det lokale baseball-hold.

 

Maddie (Swisher) er ved at blive skilt fra sin egoistiske og følelsesmæssigt afstumpede lægemand, der helt efter bogen har dusket sin assistent. Kontrol-freaken og perfektionisten Dana Sue (Elliott) forsøger at holde sin restaurant i gang, samtidig med at hun gang på gang fejler i valget af livsledsager, og hendes teenagedatter (Judge) er i evig opposition. Den mest succesfulde af veninderne er advokaten Helen (Headley), hvis liv kører på skinner – bortset fra det med mand og børn.

Sammen køber de tre et af byens herskabshuse for at lave det om til en lækker spa. Til dels med økonomiske bagtanker, men måske mest af alt for at være sammen og for at give noget tilbage til den elskede hjemby. Man er vel idealister!

Ind på banen kommer den lækre Cal, der ud over at pumpe jern også træner det lokale baseball-drengehold. Den stakkels bedragede og oversete Maddie falder pladask for den karikerede, too-good-to-be-true Cal, mens hendes eksmand må døje med en mopset, krævende og gravid elskerinde.

(Foto: Netflix)

Det hele er sukkersødt og klichéagtigt med stereotype personer og en særdeles forudsigelig handling, og ALT kan løses over et glas margarita (som damerne konsumerer store mængder af). Lidt som triviallitteratur for frustrerede husmødre, som gerne vil drømme sig væk fra den kedelige husbond, der sidder i sofaen med sin ølvom og ser Champions League. Det hele ledsaget af lækre billeder af blomstrende magnolier, velplejede forstadshaver, friturestegt mad og tækkelige kirkebesøg.

annonce

Når det er sagt, så udgiver Sweet Magnolias sig ikke for at være andet og mere end netop det: En småcharmerende, feelgood guilty pleasure. Det er meningen, at den skal være sukkersød, friktionsfri og letfordøjelig – og måske er det netop det, vi har brug for i disse ekstraordinære corona-tider?

annonce

Det skal også siges, at de tre hovedrolleindehavere alle leverer en solid præstation; især Heather Headley er superb. Men faktisk er serien mest vellykket og interessant i sin skildring af forholdet mellem teenagere, deres mødre, som har svært ved at forstå dem, og de fraværende fædre. De unge virker langt mere troværdige og “ægte” end deres ophav.

Sweet Magnolias er nok værd at tjekke ud, men i den grad candyfloss-agtig og let forglemmelig. Tre stjerner.

Er du meget interesseret i de maleriske, madglade og blomstrende Sydstater? Så vil vi hellere anbefale den bitterkomiske og supercharmerende film Stegte grønne tomater. Eller er du mere til socialrealisme? Så tag et kig på serien Treme.

SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS SWEET MAGNOLIAS
<
>
(Foto: Netflix)

annonce

Fakta

  • Netflix
  • Release: 19. mai 2020
  • Instruktion: Norman Buckley m.fl.
  • Med: JoAnna Garcia Swisher, Brooke Elliott, Heather Headley, Chris Klein, Justin Bruening, Carson Rowland, Logan Allen, Anneliese Judge, Dion Johnstone, Jamie Lynn Spears
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 7:55 timer

IMDB Rating

Sweet Magnolias  | TV Series (2020– ) Drama | TV Series (2020– ) Summary: Centers on three South Carolina women, best friends since high school, as they shepherd each other through the complexities of romance, career, and family.
Countries: USALanguages: English

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Læs også

 data-srcset

Release-liste juli 2020

Her er juli måneds releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.

EUROVISION SONG CONTEST: The Story of Fire Saga - Will Ferrell as Lars Erickssong, Rachel McAdams as Sigrit Ericksdottir. Credit Elizabeth Viggiano/NETFLIX © 2020

Uoriginal og kedelig

Will Ferrells seneste film fremstår som en ren hyldest til verdens mindst inspirerende sangkonkurrence.

SPACE FORCE

Space Farce

Steve Carell er glimrende som selvcentreret general i Trumps absurde mission om at få mænd på Månen igen.

BAD BOYS FOR LIFE

Old Boys

Småsjovt og småkedeligt gensyn med storsnakkende strissere i en lidt forslidt genre.

 data-srcset

Isdronningen

Remake af årets Oscar-vinders dystopiske dommedagstogrejse.

 data-srcset

Release-liste juni

Her er juni måneds film- og serie-releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.

SWEET MAGNOLIAS

Sæbeopera fra Sydstaterne

Tre barndomsveninder griner, græder, kæmper og drikker sig igennem det yderst ordinære og kunstige liv i en åh så charmerende sydstatsby.

 data-srcset

Dommedag buh!

Belgiens første originale Netflix-serie er lige så kunstig og oppustet som landets blå, genmodificerede superkvæg.

Jusqu'au Declin - Photo Credit: Netflix / Bertrand Calmeau

Rednecks på skovtur

Enhver tænkelig katastrofe lurer lige rundt om hjørnet. Hvis du vil overleve, må du selv tage ansvar for din sikkerhed og dit helbred!

Schofield (George MacKay, left) with fellow soldiers in

Imponerende brutalitet

Få krige er skildret så ofte på film som “Den Store Krig”. Alligevel formår Sam Mendes at tilføre genren noget nyt og imponerende.

SOMMERTILBUD
6 UGER LB+
FOR KUN 6 KR
Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
PRØV i 6 UGER
close-link