Search
Generic filters

: Steve Jobs: The Man in the Machine

Spredte sandheder

Rodet dokumentarfilm om legenden bag Apple.

Karakter
Dokumentar
Steve Jobs: The Man in the Machine

Efter Steve Jobs’ bortgang i 2011 har det nærmest regnet med film og bøger om den kontroversielle mand. Oscar-vinderen Alex Gibney vil være med på bølgen, men leverer en ujævn dokumentar.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

I Steve Jobs: The Man in the Machine præsenterer den Oscar-vindende dokumentarfilmsinstruktør Alex Gibney en kritisk undersøgelse af Apples legendariske grundlægger, der både blev hyldet som et geni og fordømt som en benhård tyran. Filmen giver en åbenhjertig fremstilling af manden bag Apple gennem en række interviews med nogle af de mennesker, der stod Jobs nærmest på forskellige stadier i hans liv.

Dokumentaristen Alex Gibney har tidligere imponeret med film som Taxi to the Dark Side (2007), og We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks (2013). Denne gang har han taget fat på Steve Jobs’ kontroversielle liv. Filmen er meget omfattende og giver os en række indblik i legendens virke både fagligt og privat.

Meget af den information, der præsenteres, er yderst interessant, men samlet set bliver det for spredt. Dokumentaren formår ikke at fokusere på det essentielle og bruger for meget energi på uvæsentlige elementer. Der mangler en rød tråd, og det ender lidt i et narrativt kaos. Tre stjerner.

Filmen sætter sig heller ingen dybe spor, sådan som den serveres for os på Blu-ray. Der er ikke noget supplerende ekstramateriale, og kvaliteten af det audiovisuelle er også meget svingende – hvilket selvfølgelig ikke er så mærkeligt, da det er en dokumentarfilm baseret på gamle optagelser.

Fakta

 • Release: 18. januar 2016
 • Instruktion: Alex Gibney
 • Originaltitel: -
 • Med: Steve Jobs, Steve Wozniak, Michael S. Malone, Chrisann Brennan, Regis McKenna, Michael Moritz
 • Genre: Dokumentar
 • Land: USA År: 2015     Tid: 02:09 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Nu kan du downloade Disney+

  Disneys nye streaming-tjeneste er omsider tilgængelig til
  download på en række forskellige platforme. Her finder du den!   
  Læs mere >>
  close-link