TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Sin City: A Dame to Kill For

Stilsikker repetition

Robert Rodriguez og Frank Millers filmiske visualisering af sidstnævntes tegneserie var både nyskabende og forrygende flot, da Sin City kom for ni år siden. Efterfølgeren er også en fryd for øjet, men hverken æstetikken eller historierne har fået noget løft.

forfatter
Publiceret 11/01/2015 - 19:24
Karakter
Action
Sin City: A Dame to Kill For

I Sin City: A Dame to Kill For knyttes en række af Frank Millers klassiske fortællinger sammen med nye historier, hvor storbyens hårdkogte elementer støder sammen med deres mest forhadte fjender, og hvem der ellers måtte komme i vejen.

Vi møder bl.a. gambleren Johnny (Gordon-Levitt), der udfordrer den onde senator Roark (Boothe) i poker; Dwight (Brolin), der bliver en brik i hans gamle flamme Avas (Green) farlige spil; og Nancy, der er besat af at hævne Hartigan (Willis); mens Marv (Rourke) bare leder efter en grund til at gå amok.

Filmfortællingen fungerer bedst med de nye figurer, og det er især to historier, der rammer rigtigt. Den første er forholdet mellem Dwight og Ava, der udfolder sig som en klassisk had/kærlighedsaffære, der jo sjældent får et behageligt udfald. Både Josh Brolin og Eva Green gør en god indsats i rollerne, og især Green imponerer som klassisk femme fatale med et usædvanlig farligt temperament. Her folder hun sig virkelig ud og viser, at hun har et stort repertoire at spille på.

Den anden historie, der rammer rigtigt, er det forstyrrede forhold mellem gambleren Johnny og hans far, senator Roark, som også var med i den første film. Joseph Gordon-Levitt er strålende som både sej og sårbar hasardspiller, mens Powers Boothe yder en sjældent god præstation som den inkarnerede ondskab.

Mange af de gamle figurer er sådan set behagelige gensyn, der fungerer som kontinuitetsbærere mellem de to film, men nogle af indslagene virker relativt unødvendige. Især kunstgrebet med at gense Bruce Willis’ figur, Hartigan.

Instruktørerne Robert Rodriguez og Frank Miller har stadig et bundsolidt greb om det visuelle udtryk. Den stiliserede brug af sort-hvid blandet op med enkelte farveelementer fungerer fortsat rigtig godt, og den legende kameraføring giver stærke associationer til tegnefilmenes verden.

Det, der skuffer, er at udviklingen siden den første film er meget begrænset. Æstetikken er fuldstændig den samme, men her – næsten ti år senere – ville en forædling af udtrykket have været mere spændende. Det samme gælder historiefortællingen, der heller ikke evner at overgå forgængeren, men lægger sig meget tæt op ad den.

Det er det, er skuffende ved Sin City: A Dame to Kill For: Filmen er ikke særlig interessant, når den ligger så tæt på originalen. Selvfølgelig skal den vurderes for sig selv, men det er grundlæggende en lidt skuffende og ligegyldig oplevelse, selv om det ser fantastisk ud. Fire stjerner.

Blu-ray-udgivelsen er strålende, selv om der ikke er noget ekstramateriale, som kunne have kastet lidt lys over den utrolige produktion. Både lyd (dts-MA 5.1) og 3D-billede er udsøgt og helt i tråd med det heftige audiovisuelle udtryk.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 19. december 2014
 • Instruktion: Frank Miller & Robert Rodriguez
 • Med: Eva Green, Bruce Willis, Jessica Alba, Mickey Rourke, Josh Brolin, Rosario Dawson, Joseph Gordon-Levitt, Powers Boothe
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:42 timer
IMDB Rating

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend