TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Rock of Ages

Blu-ray-anmeldelse

Kan en musical, der handler om 80’ernes heavy metal-miljø på Sunset Boulevard i Los Angeles – med bl.a. Tom Cruise og Russel Brand i hovedrollerne – blive god underholdning? Svaret er nok ekstremt individuelt, men filmen har bestemt både stærke og svage sider.

forfatter
Publiceret 17/12/2012 - 00:00
Karakter
Musical
Rock of Ages

Rock of Ages er baseret på musicalen af samme navn, som handler om heavyrockens storhedstid i 1980’erne. Vi møder to musikelskende unge, Sherrie (Julianne Hough) og Drew (Diego Boneta), der begge har søgt lykken i miljøet omkring rockklubben The Bourbon på Sunset Boulevard i L.A. Klubben drives af Dennis (Alec Baldwin) og Lonny (Russel Brand) og er stedet, hvor de store stjerner har spillet de seneste år. Bl.a. har den største af dem alle, Stacee Jaxx (Tom Cruise), været fast inventar. Sherrie og Drew forelsker sig i hinanden, men får hurtigt problemer i den nådesløse underholdningsbranche, og The Bourbon kæmper økonomisk. Kan de alle redde klubben, kærligheden og karrieren med rock’n’roll?

Filmen er faktisk ganske god inden for sin genre, og det er en flot produktion, som virkelig har fanget essensen i både musik og tidsepoke. Rock of Ages er ren underholdning og fungerer helt fint på sine præmisser. Alligevel er der en hel del at sætte en finger på. Selv om de etablerede skuespillere gør en kæmpe indsats – specielt Tom Cruise og Alec Baldwin – bliver det for svagt af Julianne Hough og Diego Boneta.

Det største problem er dog, at filmen ikke ved, i hvilken retning den skal gå. Af og til er den en seriøs kærlighedshistorie, mens den så pludselig hælder mod crazy komedie. Manuskriptet virker, som om det er blevet krydret med lidt påtagede gags for at spæde den tamme historie op. Men uanset hvad: De vigtige elementer til en rockmusical er på plads, og mange vil nok finde den absolut seværdig. Tre stærke stjerner.

Rock of Ages på Blu-ray er stort set en god oplevelse. Ekstramaterialet er solidt og indeholder et hav af informative dokumentarfilm og interviews. Billedet er næsten helt perfekt og har fået det rigtige udtryk for sådan en produktion. Lyden er det eneste minus: Den er særdeles stærk, når der spilles musik, men direkte skuffende ved almindelig dialog og handling.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 31. oktober 2012
 • Instruktion: Adam Shankman
 • Medvirkende: Tom Cruise, Malin Akerman, Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin
 • Genre: Musical
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 2:03 timer
IMDB Rating

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend