Search
Generic filters

: Rock of Ages

Blu-ray-anmeldelse

Kan en musical, der handler om 80’ernes heavy metal-miljø på Sunset Boulevard i Los Angeles – med bl.a. Tom Cruise og Russel Brand i hovedrollerne – blive god underholdning? Svaret er nok ekstremt individuelt, men filmen har bestemt både stærke og svage sider.

Karakter
Musical
Rock of Ages

Rock of Ages er baseret på musicalen af samme navn, som handler om heavyrockens storhedstid i 1980’erne. Vi møder to musikelskende unge, Sherrie (Julianne Hough) og Drew (Diego Boneta), der begge har søgt lykken i miljøet omkring rockklubben The Bourbon på Sunset Boulevard i L.A. Klubben drives af Dennis (Alec Baldwin) og Lonny (Russel Brand) og er stedet, hvor de store stjerner har spillet de seneste år. Bl.a. har den største af dem alle, Stacee Jaxx (Tom Cruise), været fast inventar. Sherrie og Drew forelsker sig i hinanden, men får hurtigt problemer i den nådesløse underholdningsbranche, og The Bourbon kæmper økonomisk. Kan de alle redde klubben, kærligheden og karrieren med rock’n’roll?

Filmen er faktisk ganske god inden for sin genre, og det er en flot produktion, som virkelig har fanget essensen i både musik og tidsepoke. Rock of Ages er ren underholdning og fungerer helt fint på sine præmisser. Alligevel er der en hel del at sætte en finger på. Selv om de etablerede skuespillere gør en kæmpe indsats – specielt Tom Cruise og Alec Baldwin – bliver det for svagt af Julianne Hough og Diego Boneta.

Det største problem er dog, at filmen ikke ved, i hvilken retning den skal gå. Af og til er den en seriøs kærlighedshistorie, mens den så pludselig hælder mod crazy komedie. Manuskriptet virker, som om det er blevet krydret med lidt påtagede gags for at spæde den tamme historie op. Men uanset hvad: De vigtige elementer til en rockmusical er på plads, og mange vil nok finde den absolut seværdig. Tre stærke stjerner.

Rock of Ages på Blu-ray er stort set en god oplevelse. Ekstramaterialet er solidt og indeholder et hav af informative dokumentarfilm og interviews. Billedet er næsten helt perfekt og har fået det rigtige udtryk for sådan en produktion. Lyden er det eneste minus: Den er særdeles stærk, når der spilles musik, men direkte skuffende ved almindelig dialog og handling.

Fakta

 • Release: 31. oktober 2012
 • Instruktion: Adam Shankman
 • Medvirkende: Tom Cruise, Malin Akerman, Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin
 • Genre: Musical
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 2:03 timer

IMDB Rating

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.