: Rock of Ages

Blu-ray-anmeldelse

Kan en musical, der handler om 80’ernes heavy metal-miljø på Sunset Boulevard i Los Angeles – med bl.a. Tom Cruise og Russel Brand i hovedrollerne – blive god underholdning? Svaret er nok ekstremt individuelt, men filmen har bestemt både stærke og svage sider.
Karakter
Musical
Rock of Ages
Annonce
Annonce

Rock of Ages er baseret på musicalen af samme navn, som handler om heavyrockens storhedstid i 1980’erne. Vi møder to musikelskende unge, Sherrie (Julianne Hough) og Drew (Diego Boneta), der begge har søgt lykken i miljøet omkring rockklubben The Bourbon på Sunset Boulevard i L.A. Klubben drives af Dennis (Alec Baldwin) og Lonny (Russel Brand) og er stedet, hvor de store stjerner har spillet de seneste år. Bl.a. har den største af dem alle, Stacee Jaxx (Tom Cruise), været fast inventar. Sherrie og Drew forelsker sig i hinanden, men får hurtigt problemer i den nådesløse underholdningsbranche, og The Bourbon kæmper økonomisk. Kan de alle redde klubben, kærligheden og karrieren med rock’n’roll?

Filmen er faktisk ganske god inden for sin genre, og det er en flot produktion, som virkelig har fanget essensen i både musik og tidsepoke. Rock of Ages er ren underholdning og fungerer helt fint på sine præmisser. Alligevel er der en hel del at sætte en finger på. Selv om de etablerede skuespillere gør en kæmpe indsats – specielt Tom Cruise og Alec Baldwin – bliver det for svagt af Julianne Hough og Diego Boneta.

Det største problem er dog, at filmen ikke ved, i hvilken retning den skal gå. Af og til er den en seriøs kærlighedshistorie, mens den så pludselig hælder mod crazy komedie. Manuskriptet virker, som om det er blevet krydret med lidt påtagede gags for at spæde den tamme historie op. Men uanset hvad: De vigtige elementer til en rockmusical er på plads, og mange vil nok finde den absolut seværdig. Tre stærke stjerner.

Rock of Ages på Blu-ray er stort set en god oplevelse. Ekstramaterialet er solidt og indeholder et hav af informative dokumentarfilm og interviews. Billedet er næsten helt perfekt og har fået det rigtige udtryk for sådan en produktion. Lyden er det eneste minus: Den er særdeles stærk, når der spilles musik, men direkte skuffende ved almindelig dialog og handling.

Annonce
Fakta
  • Release: 31. oktober 2012
  • Instruktion: Adam Shankman
  • Medvirkende: Tom Cruise, Malin Akerman, Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin
  • Genre: Musical
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Tid: 2:03 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.