annonce

Rio 2 3D

Blu-ray anmeldelse

Stadig en farvestrålende visuel nydelse, men charmen og plottet fra den første film er kun en udvandet gentagelse.

Animation
Rio 2 3D
annonce

Fox Animation er efterhånden blevet en væsentlig konkurrent til Disney på det lukrative animationsmarked. Med blockbusteren Ice Age og senere Rio og Skovens hemmelige rige har de taget godt for sig af det store familiepublikum. Med Ice Age havde de fra starten en fantastisk historie med herlige figurer, men animation af skuffende kvalitet. Rio blev et vendepunkt for Fox: Endelig leverede de topkvalitet på både manuskript, plot og teknisk kvalitet. Og animation på højde med Disney/Pixar. Men toeren lever desværre ikke op til forventningerne.

Blu er blevet hjemmegående familiefar med kone og børn i storbyen Rio de Janeiro. Men da en flok af de sjældne blå papegøjer opdages dybt inde i Amazonas, og de trues af skovning, kalder eventyret igen på familien.

Filmen satser hårdt på simpel slapstick og heftige musiknumre – og ih hvor ser det flot ud, men det tilfører ikke rigtig historien og figurerne noget. Den er et sandt overflødighedshorn af ideer, men uden mål og mening eller retning, og hovedpersonerne nærmest drukner i det farvestrålende og hæsblæsende kaos. Så afgjort en seværdig film, men bestemt ikke en, der vil blive husket om et par måneder. Tre middelmådige stjerner.

Hvis historien ikke leverer topkvalitet, så skuffer den tekniske side til gengæld ikke. Både lydsporet (dts-MA 5.1) og det flotte, knivskarpe 3D-billede med funklende farver og ud-af-skærmen effekter imponerer stort. Derudover får vi et væld af bonusmateriale, bl.a. musikvideoer, udeladte scener, soundtrack, bag-om-filmen samt en masse minidokumentarer.

  • Release: 27. august 2014
  • Instruktør: Carlos Saldanha
  • Stemmer: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Kristin Chenoweth, Jake T. Austin, Jamie Foxx, Andy Garcia, Pierce Gagnon, will.i.am
  • Genre: Animation
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:41 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Cavill er en omvandrende katastrofe!

Lidt over en måned efter sin release er The Witcher blevet en af Netflix’ største succeser – vi forstår ærlig talt ikke hvorfor.

Thor knuser jættekranier

Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

Johansson og Driver imponerer

Scarlett Johansson og Adam Driver giver alt i en oprivende skilsmissefilm, som kun amerikanerne kan gøre det.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.