Anmeldelse: Rio 2 3D

Skuffende fugleoperette

Stadig en farvestrålende visuel nydelse, men charmen og plottet fra den første film er kun en udvandet gentagelse.
Karakter
Animation
Rio 2 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Fox Animation er efterhånden blevet en væsentlig konkurrent til Disney på det lukrative animationsmarked. Med blockbusteren Ice Age og senere Rio og Skovens hemmelige rige har de taget godt for sig af det store familiepublikum. Med Ice Age havde de fra starten en fantastisk historie med herlige figurer, men animation af skuffende kvalitet. Rio blev et vendepunkt for Fox: Endelig leverede de topkvalitet på både manuskript, plot og teknisk kvalitet. Og animation på højde med Disney/Pixar. Men toeren lever desværre ikke op til forventningerne.

Blu er blevet hjemmegående familiefar med kone og børn i storbyen Rio de Janeiro. Men da en flok af de sjældne blå papegøjer opdages dybt inde i Amazonas, og de trues af skovning, kalder eventyret igen på familien.

Filmen satser hårdt på simpel slapstick og heftige musiknumre – og ih hvor ser det flot ud, men det tilfører ikke rigtig historien og figurerne noget. Den er et sandt overflødighedshorn af ideer, men uden mål og mening eller retning, og hovedpersonerne nærmest drukner i det farvestrålende og hæsblæsende kaos. Så afgjort en seværdig film, men bestemt ikke en, der vil blive husket om et par måneder. Tre middelmådige stjerner.

Hvis historien ikke leverer topkvalitet, så skuffer den tekniske side til gengæld ikke. Både lydsporet (dts-MA 5.1) og det flotte, knivskarpe 3D-billede med funklende farver og ud-af-skærmen effekter imponerer stort. Derudover får vi et væld af bonusmateriale, bl.a. musikvideoer, udeladte scener, soundtrack, bag-om-filmen samt en masse minidokumentarer.

Annonce
Fakta
  • Release: 27. august 2014
  • Instruktør: Carlos Saldanha
  • Stemmer: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Kristin Chenoweth, Jake T. Austin, Jamie Foxx, Andy Garcia, Pierce Gagnon, will.i.am
  • Genre: Animation
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:41 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.