TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Rebecca

Visuelt lækker, men skuffende spændingsnerve

Netflix har produceret en visuelt flot film med smukke skuespillere, men særlig skræmmende er dette remake af thriller-klassikeren ikke.

forfatter
Publiceret 06/11/2020 - 05:53
Karakter
Thriller
Rebecca

Selveste thriller-legenden Sir Alfred Hitchcock stod for instruktionen af Rebecca i 1940 – og hadede vist nok filmen. Nu forsøger Netflix sig med et remake af thriller-klassikeren.

Manuskriptet er baseret på romanen af samme navn af Daphne du Maurier, som er blevet filmatiseret utallige gange, bl.a. som TV-serie med Charles Dance i 1997. Den nye version lægger sig handlingsmæssigt tæt op ad Hitchcock-filmen, men mangler den snigende uhygge og finesse fra “the Master of Suspense”.

 

Som en stormende romantisk hvirvelvind fejer den stenrige charmør Maxim de Winter (Hammer) benene væk under den naive selskabsdame Rebecca (James) under et ferieophold i luksuriøse Monte Carlo.

Efter at være blevet skældt ud og nedværdiget af den arrogante society-kvinde Mrs. Van Hopper (Ann “The Handmaid’s Tale” Dowd), tager hendes liv en helt anden retning, da hun gifter sig med rigmanden, der har et storslået gods hjemme i England.

Læs også The Handmaid’s Tale, 3. sæson Vi er rimelig sikre på, at Brett Kavanaugh ikke har The Handmaid’s Tale som sin yndlingsserie.

Men på den luksuriøse gods, Manderley, handler alt om Winters’ afdøde ekskone, den enestående Rebecca, og den nye Mrs. Winter står helt i skyggen af sin “forgænger”, mens personalet – med den iskolde Mrs. Danvers (Scott Thomas) i spidsen – aktivt modarbejder hende.

(Foto: Netflix)

Instruktør Ben Wheatley har lavet en usædvanlig lækker film, hvor ikke mindst tidskoloritten (slutningen af 1930’erne) er taget på kornet ned til den mindste moderigtige kostumedetalje, den herlige musik og kvinders plads i samfundet.

Dramaturgisk har filmen indledningsvis en fin opbygning, hvor vi går fra glødende romance til en dagligdag på det store gods, der bliver mere og mere uudholdelig for Mrs. Winters, mens hun stadig afslører nye hemmeligheder om sin indelukkede mand.

Desværre får alle de mørke hemmeligheder ikke tid til at manifestere sig ordentligt. Det er, som om vi kun skraber overfladen af den næsten gotiske historie med en stadig mere diabolsk Mrs. Danvers, uden at vi får en tilfredsstillende forløsning.

(Foto: Netflix)

Elegante Lily James er overbevisende som den hemmelighedsfulde godsejers fortvivlede nye kone, mens normalt gode Armie Hammer her er anæmisk og anonym – et komplet mismatch i forhold til den storcharmør, han skal forestille.

Selv den fascinerende karakter Mrs. Danvers er nedtonet og nærmest uden kant, hvilket ikke er Kristin Scott Thomas’ skyld, men snarere skyldes et manuskript og en instruktion, der er står lidt i spagat mellem gammelt og nyt, og nærmest (utilgiveligt) ikke gør brug af et af romanens stærkeste elementer, klasseforskellen mellem den nye Mrs. Winter og hendes mystiske brudgom.

REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA REBECCA
<
>
(Foto: Netflix)

Rebecca er milevidt fra den isnende uhygge, vi fik i Wheatleys tidligere thriller Kill List. Det virker, som om han ikke helt kan bestemme sig for, hvad han skal stille op med stoffet denne gang, og resultatet er en visuel modeopvisning uden meget substans og spænding. Og det er vel ikke meningen med en klassisk gyser?

Det holder desværre ikke til mere end tre meget middelmådige stjerner. En film, du sagtens kan springe over, når du zapper rastløst gennem streaming-junglen en mørk og stormfuld efterårsaften.

(Foto: Netflix)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Netflix
 • Release: 21. oktober 2020
 • Instruktion: Ben Wheatley
 • Med: Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas, Ann Dowd, Pippa Winslow, Lucy Russell, Bruno Paviot
 • Genre: Thriller
 • Land: UK/USA
 • År: 2020
 • Tid: 2:01 timer
IMDB Rating
Rebecca Drama, Mystery, Romance, Thriller | October 21, 2020 (United States) Summary:
Countries: United Kingdom, United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend