: Peter og dragen

Enormt nuttet

Genindspilningen af Peter og dragen følger den originale historie, men ender som en lige lovlig sukkersød og forudsigelig film.
Karakter
Børn
Peter og dragen
Annonce
Annonce
forfatter

I 1977 gav Disney os den rørende historie om drengen Peter, der havde den gigantiske – og venlige – grønne drage Elliot som sin bedste ven. Filmen fik mere omtale på grund af sin blanding af animation og levende film end for sin originale historie. I 2016-versionen er sangene væk, og dragen er computeranimeret, har pels som et andet tøjdyr og opfører sig som en (meget) stor hund.

Som fireårig mister Peter sine forældre i en bilulykke, men møder samtidig den venlige drage Elliot i de store skove i det nordvestlige USA, i et område, hvor der har gået vandrehistorier om drager gennem generationer. Selv mr. Meacham (Redford), der er far til skovfogeden Grace (Howard), hævder at have mødt en drage i skoven som barn.

Selvfølgelig bliver hemmeligheden opdaget, og som en amerikansk version af Mowgli er Peter splittet mellem loyalitet over for Elliot (som har opfostret ham de sidste seks år) og menneskenes verden.

Computeranimationen af Elliot er fortræffelig, omend det undrer lidt, at man har valgt at gøre ham så nuttet; men der er da heller ikke nogen tvivl om, at filmen er rettet mod et meget ungt publikum. Mere irriterende er det, at hovedpersonerne er så stereotype, og plottet så forudsigeligt.

Annonce

Trods få overraskelser og simple personer er Peter og dragen en film, der garanteret vil underholde og charmere de yngste i husstanden, og som minder os voksne om, at man på et tidspunkt i livet må give slip på barndommen. Tre stærke stjerner.

null null null null
<
>
Peter og dragen

Fornem billedkvalitet og et flot surround-spor karakteriserer Blu-ray-udgivelsen. Bonusmaterialet byder på instruktørens “dagbog”, kommentarspor, special effects, bloopers og en musikvideo.

Fakta
  • Blu-ray
  • Release: 16. februar 2017
  • Instruktion: David Lowery
  • Originaltitel: Pete’s Dragon
  • Med: Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Karl Urban, Wes Bentley
  • Genre: Børn og familie
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 1:43 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.