Search
Generic filters

: Peter og dragen

Enormt nuttet

Genindspilningen af Peter og dragen følger den originale historie, men ender som en lige lovlig sukkersød og forudsigelig film.

Karakter
Børn
Peter og dragen

I 1977 gav Disney os den rørende historie om drengen Peter, der havde den gigantiske – og venlige – grønne drage Elliot som sin bedste ven. Filmen fik mere omtale på grund af sin blanding af animation og levende film end for sin originale historie. I 2016-versionen er sangene væk, og dragen er computeranimeret, har pels som et andet tøjdyr og opfører sig som en (meget) stor hund.

Som fireårig mister Peter sine forældre i en bilulykke, men møder samtidig den venlige drage Elliot i de store skove i det nordvestlige USA, i et område, hvor der har gået vandrehistorier om drager gennem generationer. Selv mr. Meacham (Redford), der er far til skovfogeden Grace (Howard), hævder at have mødt en drage i skoven som barn.

Selvfølgelig bliver hemmeligheden opdaget, og som en amerikansk version af Mowgli er Peter splittet mellem loyalitet over for Elliot (som har opfostret ham de sidste seks år) og menneskenes verden.

Computeranimationen af Elliot er fortræffelig, omend det undrer lidt, at man har valgt at gøre ham så nuttet; men der er da heller ikke nogen tvivl om, at filmen er rettet mod et meget ungt publikum. Mere irriterende er det, at hovedpersonerne er så stereotype, og plottet så forudsigeligt.

Trods få overraskelser og simple personer er Peter og dragen en film, der garanteret vil underholde og charmere de yngste i husstanden, og som minder os voksne om, at man på et tidspunkt i livet må give slip på barndommen. Tre stærke stjerner.

null null null null
<
>
Peter og dragen

Fornem billedkvalitet og et flot surround-spor karakteriserer Blu-ray-udgivelsen. Bonusmaterialet byder på instruktørens “dagbog”, kommentarspor, special effects, bloopers og en musikvideo.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 16. februar 2017
 • Instruktion: David Lowery
 • Originaltitel: Pete’s Dragon
 • Med: Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Karl Urban, Wes Bentley
 • Genre: Børn og familie
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 1:43 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.