Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Peter og dragen

Enormt nuttet

Genindspilningen af Peter og dragen følger den originale historie, men ender som en lige lovlig sukkersød og forudsigelig film.

Skrevet af / 20/02/2017 - 10:46
Peter og dragen
Tor Aavatsmark

I 1977 gav Disney os den rørende historie om drengen Peter, der havde den gigantiske – og venlige – grønne drage Elliot som sin bedste ven. Filmen fik mere omtale på grund af sin blanding af animation og levende film end for sin originale historie. I 2016-versionen er sangene væk, og dragen er computeranimeret, har pels som et andet tøjdyr og opfører sig som en (meget) stor hund.

Som fireårig mister Peter sine forældre i en bilulykke, men møder samtidig den venlige drage Elliot i de store skove i det nordvestlige USA, i et område, hvor der har gået vandrehistorier om drager gennem generationer. Selv mr. Meacham (Redford), der er far til skovfogeden Grace (Howard), hævder at have mødt en drage i skoven som barn.

Selvfølgelig bliver hemmeligheden opdaget, og som en amerikansk version af Mowgli er Peter splittet mellem loyalitet over for Elliot (som har opfostret ham de sidste seks år) og menneskenes verden.

Computeranimationen af Elliot er fortræffelig, omend det undrer lidt, at man har valgt at gøre ham så nuttet; men der er da heller ikke nogen tvivl om, at filmen er rettet mod et meget ungt publikum. Mere irriterende er det, at hovedpersonerne er så stereotype, og plottet så forudsigeligt.

Trods få overraskelser og simple personer er Peter og dragen en film, der garanteret vil underholde og charmere de yngste i husstanden, og som minder os voksne om, at man på et tidspunkt i livet må give slip på barndommen. Tre stærke stjerner.

null null null null
<
>
Peter og dragen

Fornem billedkvalitet og et flot surround-spor karakteriserer Blu-ray-udgivelsen. Bonusmaterialet byder på instruktørens “dagbog”, kommentarspor, special effects, bloopers og en musikvideo.

Karakter
Peter og dragen

Fakta:

  • Blu-ray
  • Release: 16. februar 2017
  • Instruktion: David Lowery
  • Originaltitel: Pete’s Dragon
  • Med: Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Karl Urban, Wes Bentley
  • Genre: Børn og familie
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 1:43 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top