annonce

anmeldelse:
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

(Foto: Producent)
Action
Peppermint
annonce

Blodhævn er et tilbagevendende tema fra drømmefabrikken i Hollywood, hvor både mandlige og kvindelige selvtægtspersoner har hævnet deres kære. Blandt de mere vellykkede på kvindefronten er Jodie Foster, som i The Brave One (2007) går fuldstændig amok på de mænd, der har skudt hendes forlovede. I den modsatte ende af skalaen finder vi desværre Jennifer Garner i Peppermint.

Grundpræmisset er nogenlunde det samme som i The Brave One, idet både Garners mand og datter bliver brutalt skudt ned på åben gade i L.A. af latino-gangstere. Men her stopper lighederne også, for hvor Fosters figur var engagerende og troværdig, og persongalleri og handling virkede ægte, byder Peppermint på papirtynde personskildringer, stereotype klicheer og et plot med flere huller og usandsynligheder end en vellagret schweizerost.

At Garner kan skyde og slå fra sig, beviste hun både i Elektra og i tv-serien Alias, og på dette plan er hun da også lejlighedsvis både sej og underholdende i Peppermint. Men hendes vævre skuldre formår ikke at bære en hel film alene. At den helt igennem almindelige småbarnsmor forvandler sig til en enmandshær a la Rambo, virker latterligt og ikke spor troværdigt. Værre er det, at latinamerikanere fremstilles så tegneseriestereotypt, at vi græmmes, og ovenikøbet er filmen overraskende uspændende.

Letbenet action kan være vældig underholdende, men så skal det også serveres med en vis finesse, kløgt og overbevisning. Her har både manuskriptforfatter og instruktør leveret en kedelig, tanketom og næsten parodisk kliché af en actionfilm. Som en anden ådselsæder spiser den af andres gode ideer, men magter ikke selv at levere på noget plan. To anæmiske stjerner uddeles til en fyrig Garner, og vi ønsker bedre held med næste manuskript!

Billedkvaliteten er usædvanlig skuffende på denne Blu-ray-udgivelse med et billede, der er gråt, blegt og fuld af støj. Lydsporet (dts-MA 5.1) er desværre lige så uinspirerende som indholdet. Intet bonusmateriale.

<
>
(Foto: SF)
annonce
  • Blu-ray
  • Release: 14/2 2019
  • Instruktion: Pierre Morell Med: Jennifer Garner, John Gallagher Jr., John Ortiz, Juan Pablo Raba, Annie Ilonzeh, Jeff Hephner
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2018
  • Tid: 1:41 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.