anmeldelse: Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Karakter
Action
Peppermint
Annonce
Annonce
forfatter

Blodhævn er et tilbagevendende tema fra drømmefabrikken i Hollywood, hvor både mandlige og kvindelige selvtægtspersoner har hævnet deres kære. Blandt de mere vellykkede på kvindefronten er Jodie Foster, som i The Brave One (2007) går fuldstændig amok på de mænd, der har skudt hendes forlovede. I den modsatte ende af skalaen finder vi desværre Jennifer Garner i Peppermint.

Grundpræmisset er nogenlunde det samme som i The Brave One, idet både Garners mand og datter bliver brutalt skudt ned på åben gade i L.A. af latino-gangstere. Men her stopper lighederne også, for hvor Fosters figur var engagerende og troværdig, og persongalleri og handling virkede ægte, byder Peppermint på papirtynde personskildringer, stereotype klicheer og et plot med flere huller og usandsynligheder end en vellagret schweizerost.

At Garner kan skyde og slå fra sig, beviste hun både i Elektra og i tv-serien Alias, og på dette plan er hun da også lejlighedsvis både sej og underholdende i Peppermint. Men hendes vævre skuldre formår ikke at bære en hel film alene. At den helt igennem almindelige småbarnsmor forvandler sig til en enmandshær a la Rambo, virker latterligt og ikke spor troværdigt. Værre er det, at latinamerikanere fremstilles så tegneseriestereotypt, at vi græmmes, og ovenikøbet er filmen overraskende uspændende.

Letbenet action kan være vældig underholdende, men så skal det også serveres med en vis finesse, kløgt og overbevisning. Her har både manuskriptforfatter og instruktør leveret en kedelig, tanketom og næsten parodisk kliché af en actionfilm. Som en anden ådselsæder spiser den af andres gode ideer, men magter ikke selv at levere på noget plan. To anæmiske stjerner uddeles til en fyrig Garner, og vi ønsker bedre held med næste manuskript!

Annonce

Billedkvaliteten er usædvanlig skuffende på denne Blu-ray-udgivelse med et billede, der er gråt, blegt og fuld af støj. Lydsporet (dts-MA 5.1) er desværre lige så uinspirerende som indholdet. Intet bonusmateriale.

<
>
(Foto: SF)
Fakta
  • Blu-ray
  • Release: 14/2 2019
  • Instruktion: Pierre Morell Med: Jennifer Garner, John Gallagher Jr., John Ortiz, Juan Pablo Raba, Annie Ilonzeh, Jeff Hephner
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2018
  • Tid: 1:41 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

HBO Nordic udsender trailer til deres nye norske dramaserie.
Se den første heftige trailer til den nye storfilm.
Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.