annonce

Orange Is the New Black, 4. sæson

Netflix

Successerien Orange Is The New Black går ind i sin fjerde sæson med hele tre mere undervejs. Men hvis vores interesse skal fastholdes, må der ændringer til.

(Foto: Producent)
Drama
Orange Is the New Black, 4. sæson
annonce

Tv-serien Orange Is The New Black har de seneste år vundet næsten 50 internationale priser og er blevet en af streaming-tjenesten Netflix’ største succeser. Selv om tematikken bestemt ikke er uudforsket land i seriesammenhæng, har fortællingen om livet på straffeanstalten Litchfield appelleret til publikum over hele verden.

https://www.youtube.com/watch?v=c6O9rfoz0f8

For nogle måneder siden annoncerede Netflix og serieskaber Jenji Kohan, at femte til syvende sæson vil blive produceret de kommende år. I betragtning af seriens popularitet er det ikke overraskende, men hvis den skal fungere på lang sigt, vil det kræve en ekstra indsats at opretholde den høje standard, som publikum er vant til.

I den første sæson af Orange Is The New Black (2013) blev vi introduceret for Piper Chapman (Schilling), en kvinde i trediverne, der blev idømt en længere fængselsstraf, fordi hun hjalp veninden/kæresten Alex (Prepon) med at smugle narkotika. Vi har fulgt Piper gennem processen med at tilpasse sig det nye liv, sammen med en række andre personer, gennem tre meget vellykkede sæsoner.

Orange Is the New Black, 4. sæson
Orange Is the New Black, 4. sæson

Sæson fire samler tråden op, hvor den forrige slap, idet Litchfield-fængslet er ved at blive privatiseret. For at bedre økonomien øges mængden af indsatte, og de etablerede fanger får en ny, mere krævende hverdag. Samtidig tilspidses mange gamle konflikter, hvilket gør situationen sværere end nogensinde, og Piper står over for en stor udfordring med at manifestere sig blandt alle de nye indsatte i Litchfield.

På linje med publikum og kritikere rundt om i verden har vi på Lyd & Billede været meget begejstrede over seriens tre første sæsoner. Orange Is The New Black er særdeles forførende underholdning, som på fornem vis er lykkedes med kombinationen af komedie og drama. Historierne, figurerne og skuespillet – alt har været upåklageligt og etableret serien som en vinder i mylderet af tilgængelig tv-underholdning.

Orange Is the New Black, 4. sæson
Orange Is the New Black, 4. sæson

Fjerde sæson viderefører de elementer, der har været en del af succesformlen, men noget tyder på, at bagmændene er ved at løbe tør for ideer. Sæsonen starter lovende, idet der skal indføres lov og orden efter den store fangeflugt sidst i tredje sæson, men efterhånden bliver serien lidt temposvag og slingrer for meget fra den ene situation til den anden.

annonce

Sæsonen er præget af, at den mister fokus på de centrale konflikter og bruger for meget tid på mindre vigtige digressioner. Og med indførelsen af et hav af nye personer udvandes hele konceptet. Resultatet er, at mange af de kendte og elskede tremmeruskere ender i skyggen (i overført betydning). Især savner vi fokus på hovedpersonen Piper og hendes turbulente forhold til Alex.

annonce
Orange Is the New Black, 4. sæson
Orange Is the New Black, 4. sæson

Når det er sagt, så må vi også rose produktionen, der formår at opretholde kontinuitet og genkendelighed ved at holde fast på næsten alle de personer, der har været med fra seriens begyndelse i 2013. Det er også positivt, at Orange Is The New Black formår at bevare sin identitet, og at der er masser af personer og konflikter, som kan videreudvikles fremover.

Orange is the New Black, sesong 4_14 Orange is the New Black, sesong 4_13 Orange is the New Black, sesong 4_12 Orange is the New Black, sesong 4_11 Orange is the New Black, sesong 4_10 Orange is the New Black, sesong 4_9 Orange is the New Black, sesong 4_8 Orange is the New Black, sesong 4_7 Orange is the New Black, sesong 4_6 Orange is the New Black, sesong 4_5 Orange is the New Black, sesong 4_4 Orange is the New Black, sesong 4_2
<
>
Orange Is the New Black, 4. sæson

Vi vil gerne understrege, at der fortsat er tale om storartet underholdning, og med 13 entimes episoder er der selvfølgelig plads til udvikling og forbedring. Vi ser derfor frem til fortsættelsen og krydser fingre for, at de kommende sæsoner også formår at lokke os hen foran skærmen. Fire stjerner. (Anmeldelsen er baseret på sæsonens første fire episoder).

Hele fjerde sæson af Orange Is The New Black kan fra den 17. juni streames på Netflix, der fortsat leverer høj kvalitet i den tekniske gengivelse af både lyd og billede. Det er betryggende på et tidspunkt, hvor det faste format er ved at forsvinde.

annonce
  • Release: 17. juni 2016
  • Instruktion: Andrew McCarthy m.fl.
  • Med: Taylor Schilling, Michael Harney, Kate Mulgrew, Abigail Savage, Danielle Brooks, Samira Wiley, Laura Prepon
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 12:45 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Cavill er en omvandrende katastrofe!

Lidt over en måned efter sin release er The Witcher blevet en af Netflix’ største succeser – vi forstår ærlig talt ikke hvorfor.

Thor knuser jættekranier

Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

Johansson og Driver imponerer

Scarlett Johansson og Adam Driver giver alt i en oprivende skilsmissefilm, som kun amerikanerne kan gøre det.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.