Search
Generic filters

: Mud

Blu-ray anmeldelse

Matthew McConaughey har de senere år for alvor etableret sig som karakterskuespiller. Med barndomsdramaet Mud befæster han for alvor denne position!

Karakter
Drama
Mud

De to drenge Ellis og Neckbone bor ved en biflod til Mississippi i Arkansas. Begge kommer fra dysfunktionelle familier, der kæmper for at klare dagen og vejen. Drengenes flugt fra hverdagen er at tage båden ud på floden, og på en af deres opdagelsesrejser møder de “Mud” (McConaughey), en vagabond, der jages af politiet og holder til i en båd, som er havnet i et træ efter en orkan. Et særligt bånd knyttes mellem drengene og Mud.

Instruktøren Jeff Nichols imponerede med den skæve Take Shelter for et par år siden, og Mud er også en lidt anderledes film, der ikke skriger på opmærksomhed. Begge film fokuserer på de nære familierelationer og hverdagens almindelige liv. Med enkle dramaturgiske greb giver Nichols os en strålende og medrivende historie set gennem en 14-årigs øjne, og han får han spændingen og de store følelser, der presser sig på, frem uden de helt store fagter.

Tye Sheridan spiller Ellis med skræmmende indlevelse og overbevisning! Han var også god i The Tree of Life, men her har han en større rolle at brillere i som den sky og følsomme dreng, der ser den faderfigur, han har savnet, i Mud (trods alle hans åbenlyse mangler). En lille historie, men en stor film.

Bonusmaterialet er en fremragende: Løbende kommentarspor fra Nichols samt nogle korte minidokumentarer. Både billed- og lydkvaliteten (dts-MA 5.1) er meget tilfredsstillende på dette lavmælte kunstværk.

https://www.youtube.com/watch?v=KFBC8ohhVUs

Fakta

 • Release: 29. januar 2014
 • Instruktør: Jeff Nichols
 • Medvirkende: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Tye Sheridan, Jacob Lofland, Sam Shepard, Ray McKinnon
 • Genre: Drama
 • Land: USA  År: 2012
 • Tid: 02:10 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.