Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Fast & Furious 8

Motoren har et 8. gear

Vi troede, at Fast & Furious-serien var løbet tør for benzin. Hvor kan man dog tage fejl!

Skrevet af / 11/09/2017 - 10:24
Fast & Furious 8
Tor Aavatsmark

Mindre selvhøjtidelig end nogensinde og afgjort sjovere end de syv foregående film.

PENGEMASKINE

Fast & Furious-franchisen er blevet en af de mest sete og indbringende filmserier gennem tiderne. Hvem skulle have troet det om film, der oprindelig bare skulle appellere til bilnørder?

Siden den første film (2001) har kvaliteten været meget svingende, men serien er modnet som god årgangsvin og har også tiltrukket stadig bedre skuespillere, manuskriptforfattere og instruktører. Og heldigvis er filmene ikke så tåbeligt selvhøjtidelige, som de engang var.

Desuden har serien bevæget sig langt væk fra sit oprindelige koncept (heftige gaderæs for bilfans) til hæsblæsende over-the-top actionfilm, der har ligheder med såvel Mission: Impossible som James Bond og et budget i den allerøverste prisklasse.

POPCORNFILM

Først og fremmest: Hvis man skal have nogen som helst fornøjelse af Fast & Furious-filmene, må man være villig til at acceptere præmisset. Det her er urealistisk fis og ballade fra ende til anden og kun ment som letbenet popcorn-underholdning – men sikke nogle vellavede, charmerende og underholdende popcorn!

Denne gang nyder vores venner nogle lykkelige og ubekymrede dage i smukke Havanna, men en slange lurer i Paradis. Slangen i den ottende film er cyber-terroristen Cipher (Theron) og hendes globale forbrydersyndikat.

Cipher og hendes team er åbenbart velfinansierede og kan hacke sig ind hvor som helst. Ved at afpresse Dom (Diesel) får hun ham til at skifte side og stjæle en gizmo, som kan lamme alt, der kører på strøm, i miles omkreds. Næste mål på listen er at få fat i de russiske atomaffyringskoder …

CHARMERENDE PERSONGALLERI

Ind på banen kommer efterretningsvæsnet, repræsenteret ved Mr. Nobody (Kurt Russell i storform), og tvinger Doms hold plus DSS-agenten Hobbs (Johnson) og skurken Deckard (Statham) til at slå sig sammen for at stoppe Cipher, hendes håndlanger Rhodes (Kristofer Hivju, Game of Thrones) og Dom, ikke mindst. Selvfølgelig er intet glemt, og beskyldninger og fornærmelser fyger mellem Hobbs og Deckard. For det meste sjovt nok, men indimellem bliver det for meget af det gode, og især den tåbelige fængselsflugtscene kunne med fordel have været skrottet.

Det er dog ikke alle personerne, der er lige charmerende. Charlize Therons Cipher er en herligt iskold og beregnende badass – en rolle, hun mestrer til fingerspidserne. Diesel, Johnson og Statham kører mere på rutinen i en genre, som de efterhånden er groet fast i.

GLIMT I ØJET

At instruktør F. Gary Gray mestrer bilfilmgenren, har han tidligere bevist med The Italian Job. I Fast & Furious 8 tager han konceptet til nye højder, og holdet bag formår faktisk at overgå sig selv – igen! Fra Havanna over New York til en isdækket indsø i Sibirien får vi halsbrækkende bilstunts serveret.

Manuskriptforfatteren har været den samme de sidste fire film og har givet holdet meget bedre dialoger og et mere fornøjeligt plot. Tydeligt inspireret af bl.a. Mission: Impossible-filmene rejser vi nærmest Jorden rundt på 80 timer, hvor hver ny location byder på endnu en testosteronbombe af en heftig actionscene.

Det kunne blive kedeligt og udmattende i længden, men her serveres det hele med så meget humor, charme og glimt i øjet, at vi gladeligt lader os underholde af hurlumhejet. Fem stjerner. Drop det sentimentale fokus på “familien”, og vi kunne have strukket os til fem stærke stjerner. Vi ser faktisk frem til film nr. 9 (2019) og 10 (2021).

Både billed- og lydkvalitet (DTS:X) er simpelthen superb på denne 4K-udgivelse. Hvis du har en kraftig subwoofer, anbefaler vi, at du omdeler en advarsel til naboerne, før du trykker på Play! Bonusmaterialet giver os et komplet kommentarspor, nogle udvidede kampscener, alt om filmens stunts plus seks korte features om alt fra optagelserne i Cuba til Doms “familie”.

picture1
<
>
(Foto: Universal/Sony)
Karakter
Fast & Furious 8

Fakta:

4K UHD Blu-ray
Release: 31. august 2017
Originaltitel: Fate of the Furious
Instruktion: F. Gary Gray
Med: Vin Diesel, Charlize Theron, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Kristofer Hivju, Kurt Russell
Genre: Action
Land: USA
År: 2017
Tid: 2:16 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top